Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Nevie hospodáriť

Príspevok v téme: Nevie hospodáriť
cyklista26

Chcem poradiť ako mám ísť na priateľku keď jej chcem dohovoriť, aby lepšie teda zodpovednejšie hospodárila s financiami.Bývame spolu,je dva roky po vysokej zamestnaná a už sa asi 5 krát stalo,že tesne pred výplatou prišla, že či jej nepožičiam 50ku na bus a tak.Obaja dávame na domácnosť mesačne 350 a z toho sa platí nájom, jedlo a bežný chod domácnosti.Zarába okolo 850 v čistom a nevie proste s tým vísť.Mám ju strašne rád a záleží mi na nej, len toto pozorujem ako problém.Každý má nedostatky aj ja, za rok a pol ma celkom prerobila z bordelára na to, že už trafím kôš na prádlo a umyjem tie šálky po káve, len mám pocit, že aj keď bude zarábať 1000,1500vždy to rozfláka, netvrdím, že z toho platu má ušetriť polku, ale dá sa z toho podla mna fungovať, nežijeme v Ba ani Ke kde sú náklady vyššie, je to väčšie krajske mesto.

Ado 456

@0vecka - môže byť, ja to vidím ako širší problém ľudí, ktorí vyrastali v prílišnej rodičovskej opatere, a potom určité veci berú ako samozrejmosť.

0vecka

Ado 456 tak ti dvaja konkretny maju 30 ... akoze fakt nemam ten pocit ze by to bolo zavisle an pohlavi... ale skor na tom kto je kolko schopny akceptovat a ake stastie ma pri hladani partnera... to su ako tie tyrane zeny co nemaju ziadny zavezok s tyranom len spolu chodia ... tiez sa nerozidu

0vecka

Ado 456 to je blbost... kolko parov je takch ze zenska s bytom sanzi sa maka a chlap nezamestnany a este ju buzeruje ze je v byte bordel...

poznam dokonca jeden pripad kde ta zenska je fakt ze sexica a chlap s nadvahou

podla mna je skor problem ze chlapi sa nechaju viac buzerovat a cellkovo ked chlap povie ze je pod papucou tak je to hanba a preto si to nechavaju radsej pre seba

Ado 456

@0vecka - na mužov sú kladené neúmerné nároky. To čo ty popisuješ je na rozchod, však si všímaj témy aké sa tu opakuujú, viď výkričníková - muž nedokáže ušetriť ani cent a pod.

0vecka

Ado 456 ak je to teda droga tak s tym treba nieco robit. alebo by si reagoval rovnako ak by chlap pol vyplaty prepil/prefajcil?

Ado 456

@cyklista26> Však hovorím, buď rád že aspoň prispeje polovicou v nákladoch, naozaj je to dnes vzácne. Rodičia deti veľmi obskakujú a dievčatá si potom myslia, že sa celý Svet len okolo nich krúti, nevedia nič o živote, žijú v tom, že muž sa má postarať o strechu nad hlavou, to je jeho psou povinnosťou, samozrejme tradičné ženské práce v domácnosti treba deliť 50:50 a ak niečo prispieť do domácnosti, tak je to skôr symbolicky. To čo jej z výplaty zostane patrí jej. Pritom platy na rovnakých pozíciách sú rovnaké, nechápem. Nechaj to tak, možno sa časom uvedomí a možno nie. Nakupovanie nezmeníš, oni si to samé uvedomujú, ale keď v obchodoch tie pekné veci na ne samé naskáču:) Je to ako droga. Fakt, buď rád že aspoň reálne vie, koľko stojí život a je ochotná uhradiť za svoj podiel, koľké baby jedia len to najdrahšie bio a len by mlsali samé dobroty, drahé tyčinky a myslia si, že oni zjedia máličko, skoro nič, takže dokopy neprejedia a pritom "prejedia" viac euro ako ten chlap. Proste dnes sú ženy ani do voza, ani do koča.

0vecka

Jaja15 s tym mas pravdu podla tu by mala vlada chranit obcanov a min by mal byt kazdy upovedomeny ked ide do minusu ci uz na konte alebo aj pri mobile atd. inak ak niekto splaca hypo tak v podstate setri...

cyklista26

Trocha sa tu smejem nad konzistentnosťou názorov, ale rešpektujem. Ona je moja partnerka, nie podnájomník. Mama jej sama odporučila, nech nešpekuluje s vlastným bývaním a ak ma má skutočne rada a myslí to so mnou vážne tak nech žijeme spolu aj pred svadbou.
Ono tých dievčat mama hotel do 30ky je dneska neúrekom, kolegovci keď rozprávajú story z randenia tak 4/5 sú tohoto typu. Mne na nej imponuje okrem mnohých iných vecí, že sama prišla s tým, že bývanie niečo stojí, domácnosť niečo, strava a v úvodzovkách má na to hrdosť, aby ju ako dospelú niekto živil.
Svoje, moje, tvoje o čom sú tie vzťahy potom? Ja jej dôverujem, možno jej čo ja viem hrabne a stane sa z nej zlatokopka, ale keď viem aká je a nerobila to doteraz mám k nej dôveru tak je to pravdepodobnosť blížiaca sa k nule.
Btw tie kabelky to je asi ženský fetiš, má ich asi 10, aktívne nosí tak dve-tri.Pre mňa iracionálne, viem, že by to malo ladiť všetko spolu oblečenie, doplnky, kabelka, ale tak kúpim univerzálnejšiu čo lahšie zladím, ale budiš.
Ďakujem všetkým za príspevky, dozvedel som sa aj mnoho iných vecí.

Jaja15

Pravda je taká, že na Slovensku väčšina mladých rodín má hypotéku a nerieši či niečo ušetriť ale ako výsť s peniazmi do ďaľšej výplaty....Zadĺžiť sa na Slovensku nie je problém, k účtu vám dajú automaticky povolené prečerpanie, nanútia kreditnú kartu...Zamestnanci bánk sú tlačení k čo najväčšiemu predaju produktov, napr.kreditky sa ponúkajú ako super vec aj niekomu kto žije od výplaty k výplate, sporenie do fondov alebo sporenie v rámci životného poistenia sa prezentuje ako výborná rezerva do budúcnosti....pritom v 90% sú kreditky len draho požičané peniaze(pre ľudí s nižšími príjmami uplne nevhodné), sporenie do fondov si treba vedieť odsledovať kedy vybrať peniaze aby človek nemal stratu, životné poistenie uplne zlý produkt na sporenie....Pokiaľ človek nebýva v BA tak zohnať prácu s dobrým platom sa rovná skoro zázraku....veľa domácností má príjem do 1200 eur, ak majú 2-3 deti, hypotéku - tak tam veľa nenašetríš...