Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

je "hriech" rozísť sa s invalidom?

Príspevok v téme: je "hriech" rozísť sa s invalidom?
veronika997

Mám 38 rokov a mám manžela na invalidnom vozíku už cez 10 rokov. Manželia sme 14 rokov. Od začiatku som pri ňom stála, starala sa o neho, vzdala sa práce a koníčkov, aby som mohla byť pri ňom. Vždy si rád vypil, ale posledné roky je to neúnosné. Keď príde opitý domov, že si vyjde s kamarátmi, vždy sa hádame, lebo mi vyčíta, aká som nedostatočná a nadáva mi. Hádže po mne veci a pod a už mám toho akurát dosť. Lenže problém nie je iba keď je opitý, ale aj za triezva. Absolútne sa o mňa nezaujíma, vyvoláva hádky, nič sa mu nepáči. No a môj problém je v tom, že keď som vyhlásila, že sa chcem rozviesť, všetci z môjho okolia ma začali odcudzovať, že veď ma potrebuje, sám sa nezaobíde a tak. Tak sa pýtam, či je človek, ktorý má za partnera invalida, prinútený zotrvať v zväzku aj napriek tomu, že to nefunguje?

neviem111111

mp, vidno ze si este asi neprisiel do kontaktu s vela alkohlikmi. zavislost od alkoholu /a rovnako aj drog a pod/ je len slabost cloveka sameho a moze si za to sam. zena ho pit nenutila. sam si to vybral, sam zacal. je dospely a svojpravny, jeho zena za toto nie je zodpovedna. preco by to ze je invalid nemala zvladnut ona? mne pripada, ze s tym vobec nema proble,, stara sa o neho a stala pri nom. skor si myslim, ze sa s tym ze skoncil na vozicku nedokazal zmierit on. koniec koncov, nebol by prvy a ani posledny.

Mesačný princ

neviem111111 - človek sa ako alkoholik nenarodí! Čiže buď túto jeho predispozíciu spustí celkové okolie, spoločnosť ktorá ho obklopuje alebo samotný partner!

Ako som napísal, za rozpad vzťahu môžu vždy obaja a ak predtým nepil a teraz pije, tak pravdepodobne jeho partnerka niečo nezvládla...žeby jeho slabosť a to, že sa nevie sám vyrovnať s tým, že je invalid??? No jasné, že toto...a to stačilo tak málo

neviem111111

mesacny princ, za problemy vo vztahu ano, ale za to, ze je niekto alkoholik, si moze vzdy len ten clovek sam.

aaaa2

Odpoveď na tvoju otázku: Každý rozvod je hriechom. Na tvojom mieste by som to asi riešil nejakou psychologickou manželskou poradňou.

neviem111111

preco pije? lebo je to zrejme slaboch, kt. nezvladol fakt, ze ostal na vozicku a potom si ozraty svoju frustraciu ventiluje agresivitou na svojej manzelke. pije vela ludi a dovodom naozaj nie su ich starostlivi obetavi partneri. uveodm sa.

Zaskocena

Ja?nie.citaj po sebe co pises neviem o tom aby niekto niekomu pred bohom sluboval ivot v utrpeni len preto ze je niekto dobrovolny alkoholik a tyran.a z fanatikom sa o tom bavit nebudem

Zaskocena

No tak to je sila.nehnevaj sa na mna ale co ty este zvazujes bojis sa osamostatnit?asi ano ked ho nedokazes opustit.nadava ti,ohrozuje ta,ponizuje a ty ho ides lutovat? On si lutost nezasluzi len ta vyuziva a vydiera svojim hendikepom a k tomu ze si s nim 10 rokov vydrzala ta ma vies kde.nezasluzi si aby si sa pre neho obetovala co uz aj jeden den ak je taky aky popisujes.AK DOKAZE PIT DOKAZE SA O SEBA AJ POSTARAT .poznam ludi na vozicku a poviem ti ty ziju inac a snazia sa aj pracovat