Nenažratí učitelia

Filip TT

Co potom taki sudcovia, ktori maju 3400 eur a maju ovela jednoduchsiu robotu ako ucitelia. Navyse su neprepustitelni, maju dozivotnu definitivu. A su nezavisli t.j. ziadny sef im neslape po krku a nepyta sa ich, aku maju efektivitu a kvalitu prace.

Miesta sudcov sa neziskavaju v ziadnych sutaziach, ale su menovani na zaklade zakulisnych dohod. Sudcov robia rodinne klany.

domov.sme.sk

nenažratá

mne to neplatíš a ty myslíš, že ja aj môj švagor neplatíme? Ešte raz prečo si nešiel za učiteľa keď im je tak dobre a tak vysoké platy majú??? PREČO ?
Ano jedine súhlasím z telocvikármi žiadna práca na doma, žiadne matury, ale admistratívy majú vyše hlavy a zodpovednosť aby sa im nič nestalo to nikto nevidí tú papierovu robotu na doma a dejepisári majú ako matury a aj na doma práce a prípravy. Takto som hovorila aj ja pokiaľ sme nemali v rodine učiteľov a nie je to 2hod domácej roboty, to sú len prípravy do každej triedy a opravy slohových a písomných prác už po večeroch... nuž nech sa páči hor sa do školstva, ale pokiaľ k tomu nemáš vzťah a pevné nervy pre nevychovaných spratkov a ich rodičov, tak to ani neskúšaj.
Prečo toľky odišli zo školstva keď majú na ružiach ustlané?
Zbytočne s tebou o tom dikutovať, ty keď počuješ o učiteľoch tak je to pre teba ako pre býka červené súkno a preto už nebudem komentovať tvoje dristy o tom ako im je dobre v tomto štáte a inak každý kto pracuje mal by byť adekvátne ohodnotení a v SK sú až na výnimky podhodené platy.

adr1a.

Luster. Platis aj inych z dani a myslim, ze ovela horsich a vacsich flakacov. Vratane politikov poslancov vladu prezidenta policajtov zdravotakov cirkev socialnych prac., uradnikov ai ai) Tak v com je problem?)
Najradsej mam zakomolexovanych zavistlivych slovakov)) Mne keby nukali aj neviem kolko tak by nikdy nesla ucit. Lebo dnes magori maju decka a kedze rodicia su magori tak co su ich decka?? Odpad)
Doma kolki takyto magori nezvladaju jedno-dve svojich frackov a co ten chudak v triede co ich ma na krku 25-30ks?) No amen mu) Dnesne decka su blbe drze nevychovane arogantne zle hrube ai. Vsak su iba obrazom kopiou svojich rodicov magorov (cest vynimkam).
Ludia si neuvedomuju jedno. Dopraj a bude ti tiez dopriate. Takze treba drzat spolu a cielene ist za svojim. Pridat robotnikom pridat sestram ucitelom ai ai. Vsetkym. A nie iba zavidiet
A to este nehovorim ze ucit moze iba s ukoncenym VS vzdelanim a dorabat si kazde 2-3r dalsie nove vzdelavanie, zbierat kredity ai. Niekomu staci VS a staci mu to az do dochodku niekde v kancli zalezeny skryty) Ale im to nestaci a musia sa stale vzdelavat ucit a mat niecie cudzie rozmaznane decka na krku a to celu tlupu)
Vsak ucit ide iba blazon lebo to je poslanie otrocina a nie ze joob zarobok, nieco lukrativne. Zavidiet im moze iba xudak. Skor mi je ich luto. Ja by to nerobila. Nicit si nervy, mat nonstop stresy a byt stale 1nohou v base za cudzie fracky

exwhyz

Ja k tomu poviem len toľko, že popri učiteľovaniu sa normálne nedá robiť žiadna iná práca, ak sa človek chce venovať aj rodine. Kebyže sa netrebalo na hodiny pripravovať, čo je čím ďalej náročnejšie (nová technika a pod.), tak si tiež odskočím odučiť tých 5 hodín a čau a píš.
Keď mi neveríš, tak choď učiť aspoň na mesiac. Keď poznáš nejakého riaditeľa a si napr. ING., tak by si si to vedel vybaviť...

pomocnica

Mesačný princ- presne!
Keď som bola v škole a raz som pomáhala učiteľke doniesť veci do kabinetu. Ja som bola stále jednotkárka, len niektoré predmety, keď mi robili problém tak iba tie boli problémové(dvojky, trojky), ale inak jednotkárka aj na konci roka.. Chcela som asi v 1.ročníku, že možno budem učiteľka a asi v 3.-4. triede som pomáhala učiteľke, ktorú si aj teraz veľmi vážim a povedala mi toto:pozri sa!tento kabinet(strašne malinký kabinet-šírka 2,5 metra a v ňom ešte obrovská skriňa na mapy a dĺžka asi 4 metre)máme 5 učiteliek. a pozri ako sme tu natlačené aj my dve! Nechci byť učiteľkou, za ten mizerný plat ti to ani nestojí a mala pravdu. Tie nevychované deti iba učiteľky privedú ku infarktu a keď si niekto myslí, že sa tam iba rozvaľujú na laviciach a berú platy na ich,,jednoduchú´´ prácu príšerne veľké, tak nech si to vyskúša a uvidí, že by hneď mali chuť nejakým zasranom streliť, keď ti behá po chodbe jak šialené a buchne sa o stenu, PUK ruka zlomená a prečo pani učiteľka nebola pri ňom? ako je to možné? aj keď pred tým ho upozornila. Česť výnimkám, slušným deckám!
Učitelia:
Majú to dosť ťažké a o niekoľko rokov už určite nebudú učitelia(ako profesia učiteľ), pretože kto má na toto nervy?

Mesačný princ

Voľakedy dávno som túžil byť bu´d učiteľom alebo lekárom. Ak by som v to ešte stále veril tak som bu´d jedno alebo druhé.

V dnešnej dobe by som nechcel učiť a keď sa pozriem na dnešné deti, ich výchovu a návody, tak tým učiteľom vôbec nezávidím ani cent. Mali by dostávať aj dvakrát toľko za to, že vôbec majú odvahu v dnešnej dobe učiť!

luster45

nenažratá ja Ti to platím z mojich daní
tie keci o príprave, plánoch, robota doma to sú také tie nehorázne klamstvá, vieš aký je úplne minimálny pracovný fond v súkromnej sfére? 150h/mesiac a to je fakt to minimum, bežne sa maká 180-200hod mesačne
Takže keď dorátam k tomu minimu 150 h tak učiteľ doma max robi 2,5hodx20dni
Nie je každý triedny a má kopec adm. nie každy rob sočku proste ja Vám to odmietam platiť plošne aj tým nekvalitným o tom to celé je,že sa nediferencuje len všetkým rovnako a to je nonsens.
Tretinu učiteľov prepustiť a tlačiť na kvalitu a nie všetkým plošne pridávať, jáj sory telocvikár - dejepisár ten musí mať neskutočné každodenné prípravy.

nenažratá

Nuž keď im je tak dobre tak čo si nešla za učiteľku?
Dvihnu tarif a zoberu osobne ohodnotenie, lebo treba na údržbu a kúrenie a sú v mínuse.
Sestrin manžel učí a nosí si domov písomné práce z viacerých tried a iné úlohy , robí administrátivu a pracuje a pripravuje si podklady na vyučovanie, práce na SOČ a iné, to je už mimo školy teda neplatené a teda o akých hodinách tu hovoríme? Kde sú platené tieto hodiny? Prázdniny? No to je ich riadna dovolenka, ktorú si oni nenaplánujú ako vy, ak vyčerpal mimo dovolenku aj to sa stáva , tak je na neplatenej a cez prázdniny im zaberie príprava plánov a iné, ktoré vy nevidíte, len počujeme v správach dvihnu tarif a už vám trhajú nervy, že čo zase tým učiteľom pridajú, no nikto nevidí, že realne na výplatnej páske majú menej. Deti sú dnes iné, žiaden rešpekt a robiť v školstve je horšie ako na psychiatrií , kde sa väčšinou aj dostanú.
Učiteľ uč a aj vychovávaj detí, ktoré rodičia ničomu nenaučia a ešte cez prestávku dávaj pozor, aby sa im nič nestalo lebo učiteľ, rodič si odloží dieťa do školy a vy sa starajte, je platený za učenie, ale za stráženie už nie

pomocnica

Za tie nervy!veď koľkí na koniec skončia na psychiatrii!jedna ucitelka co poznam hovori, ze po 40 by sa nemalo robit, lebo im uz z toho hrabne!