Vraj im zase zdvihli tarifné platy. Do pekla za čo?Veď učia 100h mesačne.
Nenažratí učitelia
Jaja stale si nepochopila jedno. Zasadna kvalitativna obmena ucitelskeho zboru moze nastat az vtedy, ked kvalitni ludia budu chciet ist robit ucitelov. Dnes tomu tak NIE JE, nechcu to za tie peniaze robit. Ergo ked ta vyhorena dochodkyna odide do zasluzeneho dochodku, pride na jej miesto sice niekto mlady, ale este menej kvalitny. Toto sa deje na vsetkych stupnoch a najtragickejsie to je na VS. Aj preto je nase VS v otrasnom stave.
ZA TIE PENIAZE TO NIKTO EXTRA SCHOPNY NECHCE ROBIT. Kapisto?
ja nechápem čo furt riešite :)
Ale nikto tu nespochybňuje že je to psychicky náročná práca, ale tak ako v každej profesii platí ak sa niekomu nepáči, nech si nájde inú prácu, tak by to malo platiť aj u nich.....Ja nie som proti vyšším platom pedagógov, ale určite nie celoplošne.....Ako tu už bolo písané, učitelia sú aj dobrí aj zlí a ja nevidím dôvod prečo zvyšovať platy aj učiteľom ktorí svoju prácu ...no povedzme tomu nerobia ju veľmi profesionálne...mzdový systém v školstve by mal byť prerobený a pedagógovia by mali mať nastavené kritériá aj podľa výsledkov jednotlivých škôl....mladá učiteľka môže učiť oveľa lepšie ako učiteľka s 30ročnou praxou ktorá už na svoju prácu rezignovala a čaká už len na odchod do dôchodku a ktorá má podľa počtu odrobených rokov raz taký plat ako jej mladšia kolegyňa...jednorazovým alebo percentuálnym navyšovaním sa navýšia platy aj tým čo na svoju prácu kašlú....
Btw., situacia s deckami v skole je este horsia, kedze utecenci. Ja sice niesom na SVK ale tuna sa to tak nevie spravat, ze az. Ja by som asi sla do basy, tak by mi rupli nervy z tych pankhartov.
Tak este raz a naposledy, kazdy kto sa musi nervovat s rozmaznanymi zasranmi, co sa nevedia chovat,ma zlate nervy. Vlastne sa ani nieje co cudovat ucitelom, ze ani nie po roku su vyhoreni. :)
Jax, asi tak ako pises)
PS: tiez by ta nesetrila ;))) v dobrom :D
adr1a - asi tak :)
S malými deťmi je to ťažké, ale sú to zvládnuteľné teliatka. Veľké zas majú aj svoj rozum, na ktorý už sa dá apelovať a správnym prístupom sa tiež dajú zvládnuť. Mne osobne robili najväčší problém cca 12 ročné slečny, ktorým začínala puberta, čo kus, to originál a fakt ma nešetrili :)
Je to nádherná robota, ale nie na SK
Iba taky postreh z pondelka) Nas maly poklad zacal chodit do skolky :D Chodia tam s detmi pre zaciatok aj rodicia. Aby si zvykli) par hodin denne, 2h, postupne zvysovanie a potom sa to bude predlzovat, uz aj spanok pribudne ai. No a prvy den tam boli obaja rodicia s nim). V triede je 18 deti vekovo od 2-3r a 2 ucky) No a svagor bol z tych 2h co tam bol so segrou na prasky :D drzal si hlavu v rukach, isla mu "prasknut" z tolkeho dzavotu kriku, deti jedno cez druhe vypravali plakali kricali, motali sa kade tade pod nohami ako take teliatka)), dalsie sa pokakalo, ine s cumlom v ustach chcelo zas cikat, dalsie sa pytalo na ruky nonstop a vsetky rucali o106. Ale inak sa im ucky venovali s usmevom, kludom anglicana) kolo kolo mlynske pesnicky hry ai. On uz chcel na ne aj zrevat nech su uz konecne ticho))) ze on by na totok nemal nervy robit a chodil von stale nervozne fajcit. Ze zlata praca co on robi :D a to tam bol iba 2h))) a dovtedy inak roky nadaval na vsetkych ucitelov, ze ake maju platy a za nic) Tak vsetko ma svoje za a proti)) a skolka je pritom najmensi problem co sa decok tyka)
ale prosim vas nerobte tu s ucitelov martyrov... kazdy jeden sa vozi do roboty a z roboty na aute ked nie vsetci aspon vacsina kazdy ma decko aj dve kazdy byva vo vlastnom byte/dome.A mimo to fakt sa nenarobia po kazdej hodine prestavka kedy vykecavaju na chodbach decka robia randal ked uz je davno hodina oni sa este rozpravaju. a ano ucia ale je na decku ako sa bude snazit na ake znamky .
ucitelka v skolke ja mam 400 robim vo fabrike stojim 12 hodin na nohach...
musim povedat ze je to pravda. Pracovala som istu dobu v oblasti skolstva a niektore ucitelky sa vyjadrovali horsie ako romky s ucnovky. fakt som tam pocula take veci ze dovi dopo. Ucitelia to len hraju na inteligenciu cele je to pretvarka povacsinou to isli studovat ludia co su radi ze maju pracovnu dobu od 8 do 15 a vsetky volna s detmi. Su ludia co si zasluzia take platy ako oni ovela ovela viac. Napriklad ludia co makaju vo fabrikach. ucitelky rano pridu poriadne ani na decka nedavaju pozor rano kecaju a kavicku papkaju ranajocky maju prestavky mozu ist na wcko kedy chcu nie ako vo vyrobe.