Vraj im zase zdvihli tarifné platy. Do pekla za čo?Veď učia 100h mesačne.
Nenažratí učitelia
bagration tak napr. vieš čo teraz chystajú? daň z divident, spätne ma chcú zdaniť, je toto normálne? potrebujú pridať plošne všetkým učiteľom aj tým lenivým čo sa zašívajú a potom ich napadajú takéto kktiny
Detí je menej ako v minulosti, učiteľov stále rovnako, preto tvrdím prepustiť tretinu učiteľov, zracionalizovať počet škôl, pridať kvalitným učiteľom, diferencovať a nie plošne pridávať to je cesta do pekla
pani riaditeľka a aký má tá mladá učiteľka úväzok? koľko hodín, predmety čo učí atď. aj to treba povedať
Moireal
je to pravda.. zavidia ucitelom tych par Eur, co im prihodia k ich platom, ale nechcu vidiet tie miliony a miliardy, ktore odtekaju zo statneho rozpoctu cez rozne nastenkove tendre, extremne predrazene nakupy, neefektivne hospodarenie, na zlate padaky, treti sektor, korupciu atd.. kym bude tento narod zavidiet ucitelom a nevsimat si to, co som menoval, dovtedy budeme len ciernou dierou Europy.
Sa stavim, ze keby sa ucitelom zdvihne plat o 100%, tak ti co tu tak nadavaju, by rychlo isli za ucitelov a uz by nenadavali a nehromzili. :D
A ucitelia sa praveze dlho nevedeli zjednotit, ale situacia prinuto. Ja im to prajem a prajem aj inym povolaniam, ktore su dolezite.
Btw., FilipTT tu dobre napisal, co sa nepozastavujete nad sudcami a inymi darmozracmi, co sedia na teplom miestecku?
Jasne, treba zavidiet chudakom nos medzi ocami...Uboziaci ste.
Aku ste zli vsetci.Ruku na srdce...Kazdy kto tu pisete proti zvysovaniu...to ste tak spokojni s platmi?Ti sa ucitelia proste vedia spolcit.Akukolvek poziciu kto tu robi...keby zamestnanci vasich pozicii isli do strajku za zvysenie...nesuhlasili by ste?Pre pana...na slovensku su platy na hanbu.Aj v cudzine ucitelia maju par hodin odrobenych a maju o min 1000 viac.Kazdy kto je na slovensku zamestnany ma pravo na lepsi zivot,lahsi,nie v strese pocitat a obracat kazdy cent.Ist na dovolenku, kupit si do bytu,na seba,ist raz za cas do restauracie...nikto po tom netuzi?
Ja fandim vsetkym co sa vedia postavit a nerobit ovcu so seba.Je to len o zavisti lebo ti ucitelia maju gule bojovať. Ti smradi v politike rozhoduju a kilko maju oni?Kolko hodin odrobia oni?Flasikova ako som pocula uraza ludi na fb pokial jej napisu pravdu.
Mame mafiu tam hore tak sa im treba postavit.Ked dostanú ucitelia,potom to skusia dalsi.Len netreba hanit tych co chcu lepsi zivot.Ked si to vybojuju...tak ja im len budem drzat paste.
tiež so m proti zvyšovaniu , taká zdravotná sestra (v nemocnici na detskom oddelení)má väčšiu zodpovednosť a plat zhruba rovnaký a pritom robí piatky-sviatky, od rána do večera...
Podľa nižšie uvedených príspevkov sú dôvody na zvyšovanie platu učiteľov:
-nízky nástupný plat, veľká zodpovednosť, nevychované deti, učenie vecí mimo učiva(napr.základná hygiena), domáca príprava...
-- nízky nástupný plat sa dá riešiť prerobením mzdových tabuliek
- veľká zodpovednosť - no napr.zdravotné sestry majú oveľa väčšiu zodpovednosť a majú nižšie platy a zodpovednosť je všade (hlavne hmotná)
-nevychované deti - určite je to náročná práca na nervy, ale nikto ju nemusí robiť do konca života
- domáca príprava - učivo sa stále opakuje to isté, písomky sa opravujú cez voľné hodiny, nehovoriac o tom že v súkromnom sektore je bežná práca "nadčas"(neplatená)
Tvrdenie, že nebude mať kto učiť, lebo veľa učiteľov odchádza zo školstva - len málo ľudí pracuje v profesii ktorú vyštudovalo, každý rok produkujú VŠ s pedagogickým zameraním stovky nových absolventov...
Učiteľstvo je náročná práca , ale to je v dnešnej dobe skoro každá práca a nárokovať si zvýšenie platov formou vydierania štrajkami tiež nie je veľmi pedagogické....Tá práca sa nikdy nerobila kvôli peniazom a ten kto ju robiť nechce, nech prejde do iného odvetvia....
Vážim si prácu učiteľov, ale ich plný pracovný úväzok je 24 hodín týždenne, nech je o aj domácimi prípravami 30hodín....Preto som proti zvýšeniu ich platov...
Nesuhlasim s tym ze ucitelom by sa nemali zvysovat platy a hlavne teraz ,ked sa deti nesmu trestat potom to tak aj vyzera ja nehovorim ze deti mlatit ,ale jedna taka vychovna nikomu neublizi .Ale to by zasa bol trestny cin .Ja mam tiez dvoch synov a uzila som si svoje hlavne v puberte ,nikdy som nebola proti ucitelom skor vazim si ich pracu a zato co si preziju s nasimi detmi si zasluzia aspon tie vyssie platy.
..."ja Vám to odmietam platiť plošne aj tým nekvalitným"...
heh to by som si pozrel, ako to odmietneš platiť :D prestaneš platiť dane? :D
Učitelia majú adekvátne platy na počet odrobených hodín.....Ak sú nástupné platy nízke treba zmeniť tabuľky, ale ak sa navýši nástupný plat, tak znížiť zvyšovanie podľa odrobených rokov....moje rovesníčky (40r) majú plat cca 850 eur brutto (samozrejme podľa školy a odrobených rokov) a týždenne odrobia na plný úväzok 24hodín......A že doma si robia prípravy? Ak niekto učí viac ako 5 rokov, tak učivo musí mať v malíčku...Určite to nie je ľahká práca, ale ak to niekto robiť nechce, nech prejde robiť do iného odvetvia.....
Nemate sajnu ake tazke to ucitelia maju. som riaditelka na jednej ZS. teraz som prijala jednu ucitelku, cerstvo po vyske, uci na 2.stupni, plat 490 v hrubom. plat nam zdvihli len o par percent, co je v prepocte cca 16€ :) tak ano, sme NENAZRANI, kedze vas vychovavame, vychovavame dalsie generacie, VASE DETI, ucime ich vsetko od hlavy po paty, si predstavte, kolko 1. sa este pocikava, alebo ani to och rodicia nevedia naucit. umyte zuby ? kdezeee. domace ulohy, nosenie knih, pomocok. davame do toho vsetko. formujeme vase deti. k nam do skoly chodia radi, aj rodicia. ano, sme NENAZRANI :)))