Ako sa rozist - poraďte

Príspevok v téme: Ako sa rozist - poraďte
Allia28

Ahojte. Mám taký vzťahový problém a už som na tom ozaj psychicky zle. V skratke...s priateľom sme spolu 2 roky a vzťah nám ničia nekonečné hádky, niekedy pre maličkosti, ale najmä pre jednu vec, ktorú môj priateľ akosi nevie rozdýchať, týka sa jedného chlapa z mojej minulosti, detaily nechcem rozoberať. Ja s mojou minulosťou už nič nespravím a v podstate na tomto zlyháva náš vzťah. Bohužiaľ raz som povedala aj niečo čo som nemala, ale nevrátim to späť. On na základe toho už aj navrhol rozchod, ale ja ho stále milujem a aj keď viem, že možno stretnem iného, s ktorým sa nebudem toľko hádať a budem v úplnej pohode, desí ma jedna predstava...predstava jeho budúcej. Že bude spávať s inou, starať sa o inú a pri tej predstave mi zviera žalúdok. On je extrovert, má dar reči, nemal by problém zbaliť hocijakú babu a ja som naopak introvert, nenadväzujem vzťahy tak ľahko...Čo mám robiť, ako prežiť rozchod ktorý sa blíži?

bagration

Allia28
vobec sa s tym nemusis zmierit. Ja som nikdy nechapal zeny, ktore nemaju ani trocha sebaucty. Kebyze ja sa tak spravam ku svojej, uz davno by ma nechala.

Allia28

odľud ja uz tusim co povie kedze ako rozmyslam tak rozmyslam,jeho ego je asi dolezitejsie ako ja.A musim sa s tym zmierit.

odľud

tak mu povedz že bud sa vykašlete na tieto kokotiny, pomsty a zaoberanie sa minulými vztahmi a druhými ludmi, namiesto toho sa budete venovať jeden druhému
alebo to nemá význam a rozídete sa.

toto mu povedz, normálne trvaj na svojom. a uvidíš...

Allia28

Ale ja to chcem riesit,len nechcem urobit unahlene rozhodnutie. Zda sa vam,ze vaham,ale v hlave mam neskutocny zmatok. A ani moj frajer podla mna nevie co chce.

odľud

takže potom to znamená že riešie svoje ego a to mu je prednejšie namiesto toho aby riešil teba váš vzťah a to aby ste spolu ostali a pekne spolunažívali ?

bagration

ved si pisala, ze ta nuti tam ist SAMU a nezaujima ho ani keby si dostala od byvaleho (toho si sa obavala). Ja by som svojej priatelke nieze nieco take nenariadil, ale by som jej to aj zakazal, aby sla nieco taketo riesit. A chcela si rychle riesenie, ale nic si nevyriesila a ani nechces vyriesit. Lebo bud nie je co riesit, alebo sama nevies, co chces.

Allia28

Ako to myslis ci sa mi to neodohrava len v hlave?Najprv som nechcela o tom pisat v detailoch,ale uvedomila som si,ze aby mi vase nazory ozaj nejako pomohli tak je treba vediet celu situaciu.Ano,som z toho vztahu psychicky na dne,ale milujem ho a asi nie som schopna povedat KONIEC a vykaslat sa na to.

bagration

pride mi to divne, cela tato tema. Riesi sa to stvrty den a nic sa nepohlo dalej. Zacinala si tym, ze o tom byvalom nechces pisat, ale z nicoho nic si to spravila. Tvoj priatel ta uz na zaciatku vyhrazkami "posielal za nimi" a odvtedy nic. Len to "riesis", ludia ti pisu, ty tu neustale nieco divne riesis a zatial nic. Najprv si chcela pomoc ako sa rozist, lebo sa k tebe chova hrozne, stale sa hadate, si psychicky z neho na dne a mala si ho plne zuby. Ale zrazu si otocila o 180° a teraz je to "ozaj super chlap"... neodohrava sa cely tento "pribeh" len v tvojej hlave???

Allia28

On mi podla mna doveruje, vie ze by som ho nikdy nepodviedla. Ani vtedy som nikoho nepodviedla aj ked som urobila chybu ze som spala so zadanym. Viem,to ze mi nataral ako sa idu rozist a bla bla ma neospravedlnuje...
Mozno mam malo sebalasky a mala som sa na tento vztah uz davno vykaslat ked vidim ake je to nanic, aj to ze som riesila vtedy bolest z rozchodu takym nevhodnym sposobom bola hlupost a ukazka mojho nizkeho sebavedomia,uvedomujem si to.Na druhej strane je moj priatel ozaj super chlap a viem ze keby sme neriesili tuto zalezitost tak by bolo vsetko v poriadku.

odľud

počkaj tolko príspevkov. takže ty si sa kedysi vychrápala s nejakým chlapom ktorý bol zadaný, čiže ty si bola jeho bokovka ? potom si spoznala tvojho súčasného a on o tom vie. ak je to tak potom tvoj súčasný má možno problém ti dôverovať. ako je to v tomto smere ? už ste sa o tom rozprávali ? alebo som nečítal všetky príspevky tak nie som v obraze. naozaj nabudúce bude lepšie napísať normálne všetko a nie postupne to doplnať v príspevkoch.

ak to tak nie je tak rieši svoje ego. potom to ale vyzerá že jeho ego-problémy sú mu prednejšie než váš vzťah. pre teba potom ostáva otázka či ti taký vzťah, taký človek stojí za to trápenie. 2 roky je nič. to nie je 12 ani 20 rokov.

každopádne môj predošlý apel na to aby si si samu seba viac vážila súvisel s tým že potom budeš robiť rozumnejšie rozhodnutia. napríklad nebudeš spávať so zadanými aby si si riešila bolačky z rozchodu, alebo nebudeš ostávať v nefunkčných vzťahoch kde druhému je prednejšie jeho ego a tlačí ťa do nejakej pomsty, alebo vybavovania si účtov.