Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako sa rozist - poraďte

Príspevok v téme: Ako sa rozist - poraďte
Allia28

Ahojte. Mám taký vzťahový problém a už som na tom ozaj psychicky zle. V skratke...s priateľom sme spolu 2 roky a vzťah nám ničia nekonečné hádky, niekedy pre maličkosti, ale najmä pre jednu vec, ktorú môj priateľ akosi nevie rozdýchať, týka sa jedného chlapa z mojej minulosti, detaily nechcem rozoberať. Ja s mojou minulosťou už nič nespravím a v podstate na tomto zlyháva náš vzťah. Bohužiaľ raz som povedala aj niečo čo som nemala, ale nevrátim to späť. On na základe toho už aj navrhol rozchod, ale ja ho stále milujem a aj keď viem, že možno stretnem iného, s ktorým sa nebudem toľko hádať a budem v úplnej pohode, desí ma jedna predstava...predstava jeho budúcej. Že bude spávať s inou, starať sa o inú a pri tej predstave mi zviera žalúdok. On je extrovert, má dar reči, nemal by problém zbaliť hocijakú babu a ja som naopak introvert, nenadväzujem vzťahy tak ľahko...Čo mám robiť, ako prežiť rozchod ktorý sa blíži?

Filip TT

Áno, nespráva sa ako sv. Jozef, že by obetoval svoju reputáciu medzi známymi kvôli svojej láske. Allia sa zas nesprávala ako panna Mária.

Kto už ale dnes rozpráva dievčatám, aby si udržali dôveryhodnosť pre svojho manžela, s ktorým prežijú celý život? Dozvedia sa akurát to, že zodpovedné je ísť v 16. rokoch ku gynekológovi nechať si predpísať hormonálnu antikoncepciu.

O chlapcoch ani nehovorím. Tým už o vzťahoch nepovie nikto nič. Nevedia ako riešiť krízové situácie, nerozumejú partnerke ani sebe. Pritom to nie sú veci, ktoré človek má prirodzene, to sú zručnosti, ktoré človek NADOBÚDA. Učia sa to jedine tak, že sa navzájom zraňujú.

Nerozumejú jeden druhému a nevedia aký postoj zaujať, uzavrú to rýchlo: ty si ľahká, ty máš veľké ego. Rozchod, bodka.

Ale tak by to nemuselo byť....

odľud

samozrejme že to súvisí s egom. trvá to už dlho, stále robí caviky kvôli tomu, tlačí ju do nejakých vecí ktoré súvisia s pomstou, stále točí len o sebe a porovnáva ako ho vnímajú ale zo všetkého najviac ide o neho, nie o priatelku. priatelka je na druhom mieste.

Filip TT

On môže byť naozaj dobrý chlap.

Muž chce mať vernú manželku zo svojej prirodzenosti. Chce dôverovať, že deti, ktoré porodí, sú jeho. To nesúvisí s egom, to má muž uložené v podvedomí. Je tu jeden diskutujúci, ktorý tvrdí že prípadný manželkin mimomanželský sex by toleroval. Za tento svoj postoj v duši platí tým, že prežíva neistotu, či dieťa, ktoré s ňou čaká, je naozaj jeho.

Keď rodinne založenému mužovi iný muž opakovane hovorí že spal s jeho ženou a že je ľahká, tak to narazí na tú podvedomú túžbu, že jeho žena by mala byť iba jeho.

Ako by sa mal s takým niečim ľahko vyrovnať? Tak, že premaže svoje podvedomie a nahodí tam program "na vernosti mojej ženy nezáleží"?

Jedinú rozumnú možnosť vidím v tom, že uverí, že napriek tomu čo počul a čo sa stalo, jeho žena nie je ľahká. Allia, o tom ho nepresvedčíš tak, že sa s ním budeš hádať. Argumenty, že to bolo pred tým ako si spoznala alebo neviem ako argumentuješ, to podvedomie len utvrdzujú v tom, že s tým nemáš problém. Ty by si mala to podvedomie presvedčiť, že to je aj pre teba vážny problém a že také niečo sa nemôže zopakovať.

Druhá vec, čo by pomohla, by bolo, keby ten, čo šíri tie reči, mu povedal, že to tak nebolo a že si ťa váži, alebo niečo v tom zmysle. To ale neviem, či na také niečo má....

Allia28

Odľud tym prvym odsekom si to tak vystihol,ze ani ja by som to nenapisala lepsie :)))
Ja si myslim,ze ku mne citi dost,z jeho cinov to bolo zrejme,ale jeho ego a hnev z toho co sa stalo je asi silnejsie...

odľud

čiže inými slovami v skratke teba žerie vina za rozpad vašeho vzťahu kvôli tomu čo si spravila, jeho považuješ inak za fajn chlapa a teraz to nevieš napraviť. preto aj máš zlý pocit z predstavy keby bol s inou. že vlastne by ste mohli prežívať spolu tie krásne chvíle ale nemôžete lebo ty si spravila hlúposť. tak nejak ?

no lenže háčik je v tom a na to viacerí poukazujú, že ked on stále rieši tieto kokotiny, či je taký fajn chlap ako si myslíš a či k tebe cíti to čo si myslíš.

neviem111111

ale mozno by radsej stastne ten vztah s kurevnikom ukoncila a potom si stastne zila s niekym inym. na tuto informaciu ma pravo.
a ty sa prosim ta uvedom, co budes zavidiet dalsej frajerke?? robi ti peklo zo zivota, riesi roky stare veci a terorizuje ta za ne, stale sa hadate, jeho ego a nazory ostatnych su mu prednejsie nez ty.. za tymto ti ma byt smutno???povedz si: DAKUJEM, NEPROSIM! DOVIDENIA!

Allia28

Ja si toto vsetko uvedomujem,ale ked si to odmyslim tak je ozaj fajn,mily,ochotny,pracovity,moja rodina ho ma rada...Viem ze keby sa to nebolo stalo (aj ked to bolo este pred tym ako sme spolu zacali chodit) tak by sme mohli mat pekny vztah. A mozno to prave chce-mat inu s ktorou nebude riesit taketo zalezitosti, a tej babe (ktora raz urcite pride) budem zavidiet.
Ale otvorili ste mi trochu oci...
No a ci mam tej podvadzanej babe napisat...Ja netusim,ci aspon ma dake podozrenie...ci to vie ten jej frajer tak dobre skryvat.Len mi je cudne,ze sa vsade chvalil ako so mnou spava a ona sa nic od nikoho nedozvedela.Su stale spolu a vzali si este aj hypoteku.Ona je mozno stastna a zije v nevedomosti.

DontWorry

Prepac Allia, ale ja by som nechcela mat priatela, ktory by mi neustale robil vystupy kvoli nejakemu kretenovi co si tiez na tebe honi svoje ego. A robia to obaja a ty im sluzis ako rohozka. To ze si sa vyspala so zadanym - ano nie je to pekne ale neurobila si to pocas vztahu s terajsim a tym padom to jeho nema co zaujimat. Nesla by som za nikym, ani za tym dievcatom - preco este aj jej kazit zivot nech si to riesi so svojim ak sa to dozvie. Priatel ta tak trosku manipuluje a nemyslim si ze keby si sla urobit za dakym poriadky tak by to jeho ego ukojilo. Nasiel by si dalsi dovod na konflikt. Vas vztah smeruje k rozchodu ci chces alebo nechces to pocut. Trvala by som na tom ze bud zacneme normalne fungovat a neriesit nejake stare klebety alebo nech kazdy ide vlastnou cestou. A tebe do buducnosti odporucam ak by nastal rozchod...naucit sa fungovat osamote lebo to zjavne nevies. Dat si pokoj od chlapov na nejaky cas a nebyt tak hrozne zdrvena z rozchodov. Svet sa neruca kvoli chlapovi, nauc sa nebyt tak nezdravo zavisla od neho..robi to zle predovsetkym tebe a tvojmu sebavedomiu