Ako sa rozist - poraďte

Príspevok v téme: Ako sa rozist - poraďte
Allia28

Ahojte. Mám taký vzťahový problém a už som na tom ozaj psychicky zle. V skratke...s priateľom sme spolu 2 roky a vzťah nám ničia nekonečné hádky, niekedy pre maličkosti, ale najmä pre jednu vec, ktorú môj priateľ akosi nevie rozdýchať, týka sa jedného chlapa z mojej minulosti, detaily nechcem rozoberať. Ja s mojou minulosťou už nič nespravím a v podstate na tomto zlyháva náš vzťah. Bohužiaľ raz som povedala aj niečo čo som nemala, ale nevrátim to späť. On na základe toho už aj navrhol rozchod, ale ja ho stále milujem a aj keď viem, že možno stretnem iného, s ktorým sa nebudem toľko hádať a budem v úplnej pohode, desí ma jedna predstava...predstava jeho budúcej. Že bude spávať s inou, starať sa o inú a pri tej predstave mi zviera žalúdok. On je extrovert, má dar reči, nemal by problém zbaliť hocijakú babu a ja som naopak introvert, nenadväzujem vzťahy tak ľahko...Čo mám robiť, ako prežiť rozchod ktorý sa blíži?

Filip TT

Mne keby zalezalo na vztahu, tak by som onho bojoval do poslednej chvile.

Keby sa moja milovana nemohla zmierit s tym, ze som mal pred nou inu, tak by som sa s nou o tom nehadal, lebo to je vec, ktora sa neda uhadat. To je jeho cit.

Mohol by som to jedine akceptovat, ze ma takyto problem. Ja tiez uznavam, ze zivotny partner ma narok na to, aby bol mojim prvym sexualnym partnerom. Aby som patril len jemu. To je podla mna opravnena poziadavka. Ak by jej to vadilo, mohol by som jej povedat jedine: prepac, ze som nepockal na teba. Je mi to luto.

Tuto vec by som kvoli zachrane spravil. Ak by to nepomohlo, potom by som uz nemal co s tym dalej robit...uz by to bolo v jej rukach.

DontWorry

A co chces radsej, s nim ostat a hadat sa dalej, aby si nemusela raz trpiet fakt, ze ma inu? Ja viem aky to je pocit, ale vedz, ze ten pocit dlho trvat nebude. Ak mas byt stastnejsia bez neho tak to ukonci a neries co bude ak bude..no sam urcite navzdy neostane. A mozno si najdes priatela skôr ty a uz ta to totalne trapit nebude s kym je on. Na to sa neda nic ine povedat :) uz sama musis vediet ako to citis, ale trapit sa budes zbytocne

odľud

"Som na tom psychicky zle, ale ak sa rozídeme tak na tom budem omnoho horšie a bojím sa toho"

vysvetli mi čo také strašné príšerné sa stane ked sa rozídete. čo také hrozné budeš pociťovať a a prečo by to tak muselo byť. prečo si myslíš že sa tej "katastrofe" podla teba nedá vyhnúť.

bagration

bojis sa rozchodu, aby ti nebolo este horsie. Ano- to je logicke. Ludia obvykle zle znasaju rozchody. Ale pravdou je aj to, ze ludia (muzi aj zeny) sa obvykle prekvapivo dobre spamataju z rozchodu- hlavne ked opustili nefungujuci vztah a potom si uz len uzivaju slobodu. Podla mna ostavat v zlom, nefungujucom vztahu len kvoli strachu z rozchodu je omnoho horsie ako samotny rozchod. Takto sa to moze tahat este mesiace a roky.. vo vysledku budes len viac a viac zdeptana namiesto toho, ze si uz mohla byt s inym vo fungujucom vztahu. Radim ti- bud to vyrieste, ak este viete, alebo koniec. Hadky, nadavky a osocovanie nie su vztahom.

Allia28

Som na tom psychicky zle, ale ak sa rozídeme tak na tom budem omnoho horšie a bojím sa toho. Ten vzťah pre mňa znamenal veľa. O rozchode píšem preto, lebo vidím, že to tam smeruje..a už dlho. Aj po tom, čo mi povedal (nie pekné veci na moju adresu) a po tom, že vidím ako ho tá moja minulosť trápi a asi by mal radšej takú s ktorou by takéto veci nemusel riešiť. Trápi ho to, lebo toho chlapa pozná. Narozprával o mne medzi ľudmi kadejaké nelichotivé veci čo si povymýšľal a teraz mu to niektorí ich spoloční známi pripomínajú...

sadfdfgdfag

Áno, aj ja som sa hádaval s priateľkou kvôli jej bývalému. Vždy odbočovala od témy a klamala mi o ňom. Nakoniec z nej vyliezlo, že ju znásilnil ;)

bagration

ano, ja viem, ze to je minulost a nerozumiem preco ho to trapi, ale este viac nerozumiem tomu, ako moze teba trapit, ze raz moze mat aj inu.
Tak sa preco netrapis aj kvoli tomu z minulosti? Predpokladam, ze ani on neostal sam. Je to mozno divne, mozno pokrytecke, preto vam obom odporucam neriesit byvale a buduce vztahy toho druheho. Keby to ludia bezne riesili, tak by vsetci po rozchode ostali sami.
inak ty sama su nazvala temu "Ako sa rozist - poraďte" takze predpokladam, ze ani ty nehladas priatelske riesenie problemu, ale myslis rovno na rozchod. Ver mi, ak uz sa zahravas s myslienkou rozchodu- tak laska- nelaska, nema zmysel mysliet na buducnost takeho vztahu. Skor ci neskor aj tak skrachuje taky vztah. Hlavne ak "už som na tom ozaj psychicky zle".. aby to nebolo aj horsie.

Allia28

Áno, ale ten chlap z mojej minulosti bol ešte pred tým ako sme sa spoznali a ja to už nevrátim späť. Bohužiaľ, on sa s tým nevie zmieriť. Je pravda, že rozchod navrhol sám, ale to už navrhol viac krát a potom vždy povedal, teda keď sme sa nejako uzmierili, že on sa rozísť nechce... Totiž prvé čo on pri hádke povie je: rozíďme sa, toto už nemá zmysel. A potom o pár dní hovorí a pôjdeme tam, urobíme to a to...proste do budúcnosti. Takže ja už po toľkých "rozíďme sa" neviem či to myslí vážne či nie. Viem, že mu na mne záleží a má ma rád, ale proste nám to neklape. A tá myšlienka na jeho budúcu (ktorá skôr či neskôr príde) je pre mňa utrpením...

bagration

a co ta trapi, ze bude spavat s inou po vasom rozchode? Ty tu ziarlis uz osobu, ktora zatial ani neexistuje, ale co on? Ked si pisala o tom "muzovi z tvojej minulosti" tak ten nie je len v risi fantazie. S nim si urcite nemala platonicky vztah. A on zas nevie rozdychat to.
Podla mna ked sa vas vztah zvrtol na nekonecne hadky, tak to uz nie je vztah. Ak sa mate radi a aj napriek tomu ste doteraz nenasli riesenie, je to dovod na rozchod. Zeny to vacsinou navrhnu vtedy, ked chcu "skrotit" svojho partnera. Ale ak uz sam muz to navrhne, tak to si pis, ze ta ma plne zuby.
Ako sa rozist? To je jednoduche. Porozpravajte sa, priznajte si z oci do oci, ze to, co mate teraz, proste nefunguje a fungovat nebude a rozidete sa v dobrom.
A netrap sa kvoli jeho buducej partnerke. Predpokladam, ze ani ty neostanes sama. Alebo mu skus nariadit, aby si po rozchode uz ziadnu nehladal.. ale ver mi, ze ta vysmeje.