Čo vedia dnešné ženy ponúknuť ?

odľud

ale ved nikto mu to neupiera aj tak sa už diskusie nezúčastňuje.
ty to podávaš tak ako keby som stále tvrdil že dvojica nemá mať nič spoločné. pritom však celý čas pripomínam že ano má mať a je to prirodzené, ked si ja niekoho hladám tak isto chcem aby nás niečo spájalo. ale moja pointa je iná. nechce sa mi to stále vysvetlovať.

jednoducho si treba nastaviť zrkadlo. nikto mi nevyhovuje = malo by mi to byť podozrivé, znamená to že kdesi robím chybu.
a čiže s tým súvisí moja pointa, čiže = máš problém v tvojom zozname požiadaviek na druhých ludí. to je pekné že niektoí ludia rokmi uzmysleli čo je rpe nich podstatné, lenže kam to vedie ? nikam sú sami a otázka je či naozaj preto lebo chcú. ja im to moc nežerem, nikdy som moc nenaletel na slová, slová toho znesú vela. no minimálne semtex sám byť nechce, a vy sa stotožnujete s jeho videním vztahov.
ty mi stále vysvetluješ že s požiadavkami nič nie je, lebo vy chcete len rovnakosť/podobnosť v zásadných veciach. ja hovorím že chyba tam byť musí ked vám nikto nedokáže vyhovieť alebo hladáte ihlu v kope sena.
1. čoho sa týkajú tie zásadné veci ? nechce sa mi vypisovať bod po bode ktoré vypísal semtex ale úprimne - popísal väčšinou nepodstatné veci pretože to čo popísal nie je indikátorom toho aký ten človek naozaj je, aké má kvality ale predovšetkým aký kvalitný vzťah s ním bude. a navyše to písal pod vplyvom predsudkov (predavačka v kauflande).
2. ocenovať na druhom je možné aj iné kvality než aké mám ja sám. poznám párik rozumejú si ona robí v oblasti ekonomie on v umeleckej sfére, ona vysokú školu, on strednú. a čo teraz akože, svet sa zrútil. tiež bola zásadová ale učaroval jej a ona jemu tak isto a pritom nemal rád ludí z jej sféry, mal totiž predsudky. iný pár ona konzervatívna z učitelskej rodiny tak isto vysoká škola, on stredná škola a velmi liberálny typ. spája ich ale niečo iné a zároveň dokážu jeden na druhom oceniť aj niektoré rozdiely. s inými rozdielmi sa zase vyrovnávajú rozumne. ked sa títo ludia našli nemali pri sebe v hlave ten vyrtuálny zoznam zásadných požiadaviek ktoré má partner mať. nie oni boli otvorení, nebáli sa byť otvorení a nechali sa očariť tým čo priniesla tá druhá osoba hoci to nevyhladávali, nebáli sa tým nechať očariť. a od začiatku nebrali vztah ako obchod. so zdvihnutým prstom ja som toto dosiahol, o toto sa zaujimam, o tomto mám taký velký prehlad, takéto mám ambície, toto spĺňam ty to musíš tiež, je to pre mňa zásadné. nie neporovnávajú sa, nevyčítajú si, nerozdelujú sa na triedy, kategorie, alebo čo ja viem čo. zásadné je pre nich ako si povahovo rozumejú, že sa dokážu druhému oddať a niečo pre neho aj obetovať. prináša im radosť ked dávajú, radi sa vzájomne obdarúvajú, aj duševne, aj fyzicky, aj materiálne, každý ale zároveň prinesie iné kvality do vzťahu. vzájomne si aj pomáhajú. a to všetko je aj zmysel partnerského vzťahu. nie si byť čo najviac podobní v neviem kolkých bodoch.

neviem111111

okrem toho ja nepisem, ze sa treba skalopevne drzat nejakych poziadaviek. ja som len povedala, ze semtexa chapem. kazdy ma pravo hladat si partnera podla svojich predstav, tak ho nechajte, nech si taku partnerku hlada aj on. je to jeho zivot. bud na tie svoje "podmienky" doplati, alebo ziska.

neviem111111

to vobec nie je o tom, ze "bud bude niekto taky uzasny ako ja, alebo.." ale o tom, ze ludia na zaklade svojich skusenosti zistili, ake veci su pre nich dolezite a ze chcu partnera, ktory bude mat na vec rovnaky nazor.

odľud

neviem111 vy píšete o tom že sa treba skalopevne držať nejakých požiadaviek z ktorých možno dobrá polovica sú nepodstatné veci. stotožnujete sa s tým čo vypísal semtex. čo z toho čo vypísal okrem požiadavky aby ste si mali čo povedať má nejaké zmysluplné odpodstatnenie. čo z toho nemôže splnať prdavačka v kauflande. a prečo by nemalo byť možné aby jeden na druhom oceňoval niečo iné než čo má on. však to je vrchol samolúbosti.... :DD bud bude niekto tak úžasný ako ja a potom ho možno pre začiatok aspoň pozdravým. alebo nič nechcem.

čo ti jebe...

odľud

len pár postrehov ked môžem móre.
ja tu vidím najmä
...príšerne rigidný spôsob myslenia. až mám pocit že je taká väčšina slovákov. možno ludí celkovo, to potom utečiem na mars radšej.
....dalej myslenie v čierno-bielom, že ked nemôžem nájsť princa na bielom koni, alebo superženu, čiže nejaký sen, doslova ideál, tak potom ostáva jedine odpad. to bolo mimochodom slovo ktoré použila kafé. brrr. odpad ? ved je reč o ludoch preboha. tu som v skupinke narcisov alebo čo ?
....potom tu vidím len samé požiadavky. len samé ja chcem ja chcem ja chcem ja chcem ja chcem. lebo xy dôvodov, ale JA CHCEM, ja mám tototototototo a moje veličenstvo vyžaduje totototototototo.

vy sa aj vidíte ? lebo okrem narcisov sa toto vyskytuje ešte u jednej skupinky ludí. a síce detí. mamááá ja chcem !! a hodím sa o zem ked to nedostanem alebo sa odujem a budem sám ! ble. mm !
deti moje. ideály patria do ríše ideálov, preto lebo sú to ideály a nie realita, inak by sme to volali realita. takže majú ostať v ríši ideálov, ale netreba sa na ne zbytočne upínať lebo to vedie ku zbytočnému a nezmyselnému sklamaniu. dalej deti moje platí pravda že ludia sú rôzni, nikto nie sme rovnakí a každí máme niečo čo niekomu inému vadí alebo považuje za nedostatok. všetci máme svoje bláznovstvá, svoje móresy. ale žiť spolu a lúbiť sa napriek tomu dokážeme. to je uskutočnitelná relána vec. len sa treba naučiť ako. a to nás nikto neučí. putujeme si sami v tejto sfére názvom vzťahy a často nevieme kudy kam a sme z toho v riti. tápeme ako v tme, alebo v tej tmavej riti až nájdeme nejaký bod. chytíme sa ho a myslíme si že máme pevný bod ktorého sa treba držať. ale v tej tme nevidíme čoho sa vlastne držíme. potrebujeme zažnúť tú posratú žiarovku. lenže kto by hladal vypínač v tej tme hlavne ked už máme svoj bod. takto je nám dobre povieme si, ostaneme tu, cítime sa isto v neprehladnej sfére vzťahov, džungli ludí.

btw nie že by som mal ja to svetlo. len sa tak metaforicky vyjadrujem.
ale možno sa kommmmpletne mýlim. možno zisťujem že ludia fungujú úúúplne inak než som si doteraz počas môjho divného života myslel. asi opäť raz zisťujem že som iný. že to mám kurva v hlave inak. až ma chytá panika. celý život počúvam že ty si iný. do paže.

neviem111111

odlud, ale my hovorime o podobnosti/rovnakosti v zasadnych veciach, kt. su pre cloveka dolezite. nie vo vsetkom. vzdy budu medzi dvoma ludmi rozdiely.

odľud

"kde si z môjho textu vyčítala že by človek mohol žiť spokojne aj sám so sebou"
pardooon opravím sa :D kde si z môjho textu vyčítala že by človek NEmohol žiť spokojne aj sám so sebou.

odľud

čo ?? kde si z môjho textu vyčítala že by človek mohol žiť spokojne aj sám so sebou. píšeme tu ale o ludoch ktorí vzťah chcú tak ku tomu sa vyjadrujem.

takže len ked by prišiel niekto ako ty tak s ním vieš žiť ? ježiš maria vieš ako narcisticky to znie ? ty brdo neblázni, to si naozaj taká ? vzťah s druhým človekom je práve o tom že ho dokážem lúbiť nie len preto čo nás spája ale aj napriek odlišnostiam. dokážeme vzájomné rozdiely rozumne prekonávať alebo sa nimi inšpirovať ak sme duševne vyspelí. to záleží na všeličom...
ale ked takto podobne uvažuje aj semtex alebo neviem111 tak sa nečudujem že ste sami. pokial niekto chce budiš. sú ludia ktorým to tak možno vyhovuje. ale sú ludia ktorí by aj radi s niekým boli, no sťažujú si to zbytočne takýmto čudným zmýšlaním.

to ostatné o čom v príspevku píšeš súvisí proste a skrátka len s tým nenechať sa využiť. ale to je ok, nikto by sa nijak nemal dať využívať v žiadnom vzťahu, ani v kamarátskom, kolegiálnom, rodinnom a detto partnerskom. to si už ale človek musí ustrážiť. väčšina ludí toho podla mňa schopná je ale nie každý to tak aj robí.

adr1a.

Odlud. Ja si nemyslim, ze clovek nemoze byt stastny vyrovnany ai sam so sebou. Ale iba s niekym. Podla mna je to blbost. Lebo ak niekto dokaze existovat-byt-zit v pohode a v spokojnosti stasti aj SAM so sebou, tak az potom toto vsetko dokaze rovnocenne, vyrovnane zdielat aj s inym clovekom.
Ja som napr.sama-single lebo chcem. Nie preto, zeby nebol o mna zaujem. A zaroven mi nikto a nic nechyba. Mam sa lepsie sama nez s niekym. Ale ak by prisiel niekto ako "ja" do mojho zivota, vedela by ho prijat akceptovat milovat ctit vazit si ho ai, fungovat a zdielat s nim vsetko akoby sme jedna bytost boli. Ale nic nesilim. Co ma prist to predsa pride a ako ma byt, tak bude a sa stane)
No zas poznam cele kvanta ludi, ktori su s niekym inym spolu - len aby neboli sami (strach zo samoty opustenosti, nevedia zit existovat sami so sebou), alebo aby mali vobec kde a u koho byvat zit, mali z niekoho dake istoty vyhody, z vychcanosti, mali sex ci navarene upratane ai ai. Co je blbost. Lebo prave na takychto plytkych zakladoch neraz mnohe tie tzv.vztahy aj stroskotavaju. Lebo vzdy pride daky co ma toho viac-ci uz penazi, IQ, nie byt ale dom, nie fabiu ale bmw medaka ai, alebo zas u zien vzdy budu ine: mladsie krajsie stihlejsie ai. Realne ocakavania su OK. Ale zas by clovek nemal zlavovat zo svojich narokov, poziadaviek. Ked niekto sam nuka a vie dat maximum, preco by mal "hadzat perly s..?")) A vies s cim sa az pricasto stretavam? Ze neraz zeny aj muzi s IQ EQ hupacieho konika, s vyzorom priemernym, vzdelanim urovnou spravanim vystupovanim priemer az podpriemer, soc.ekon.vzdel.ai status tiez nic-moc, tak takyto ludia maju mnohokrat az nadpriemerne / nerealne ocakavania. No nie sami na seba. Ale na druhych. Ci uz partnerov frajerov priatelov okolie ai. Inak tento princip postoj spravanie ma uz v psychologii aj svoje pomenovanie.....
A zas poznam vela nadpriemernych inteligentnych mudrych, vnutorne krasnych dobrych laskavych usilovnych ludi, co dokazali velke veci, a takyto maju respekt ku vsetkym bez rozdielu vzdelania vyzoru statusu ai a su skromni pokorni ku vsetkemu a ku vsetkym. Aj vztahy im klapu a su spolu tzv.cely zivot. Ale takyto si zvazia rozmyslia, ci dake nezhody konflikty ai, co samozrejme kazdy vztah so sebou prinasa, musia inteligentne riesit/vyriesit/ustat a nie utiekam sa k unikom v podobe nevier, bitiek, atakov sebadestrukcii, unikom zo vztahov a skakanim zo vztahov do vztahov ai