Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Čo vedia dnešné ženy ponúknuť ?

normalny

SEMTEX: tvoj problem su vysoke naroky a ockavania v kombinacii s dopytom a ponukou. Kym tvoj dopyt ocakava vysoke naroky a mas na ne pravo, tak na strane ponuky je toho hoooodne malo. Cize, ak nezlavis z ponuk, alebo nebudes hladat na trhu, kde je vela kvalitnych ponuk, asi nic nenajdes, s cim budes spokojny.

Opytaj sa sam - kolko ludi malo v zivote take moznosti a dosiahlo to co ty ? Vypracovat sa a mat takyto zivotny styl ? Cca 1-2 percenta ? Kolko z nich je zien ? Povedzme stvrtina ? Tak to mas 0,5 percenta ludi. Z nich kolko byva v oblasti, kde zijes ? Povedzme desatina. To mas 0,05 percenta. Kolko z toho je v tvojej vekovej kategorii ? Povedzme polovica z nich, takze ostava 0,025 percenta. Kolko z nich sa chce usadit a zalozit teraz rodinu - zas polovica ? To je 0,0125 percenta. A teraz si zober, kolko z nich by si vyhovoval ty ? Desatine ? To mas 0,00125 percenta zien. Kolko z nich bude mat na teba este vyssie, alebo ine poziadavky, alebo sa ti budu priecit, pretoze budu mat ine neakceptovatelne tebou vlastnosti ? Povedzme tretina z nich ? To mas 0,000416667 percenta vyhovujucich zien. To sa uz limitne blizis k nule a mozes take hladat mikroskopom.

Nepotrebujes, aby ti zena rozumela emigracnej politike v Australii, ani to ci Turci saskuju s prevratom. Na to si hladaj kamaratov. Uvedom si, ze nehladas seba v zenskom vydani. Uplne staci, ak ta zena bude doplnat, budete stastni, nebudete si navzajom robit problemy a budes mat o seba, ci deti postarane. Moze ta obohatit o ine, co tebe chyba. Ale hladat rovnakeho cloveka ...

Priklad z reality. Nedavno ukazovali nejakeho profesora, ci vedca, ako si nasiel manzelku, zenu z romskej osady. A je stastny.

A mozno budes stastnejsi, nez si kedy bol - ak si najdes zenu v tichomori... :)

kamilla

To vôbec nemáš pravdu! Nehádž všetky ženy do jedného vreca. Zato že ty sa stretávaš iba s takými, my zato nemôžme. Ale sú aj slušné dievčatá ktoré vedia variť, upratovať a podobné ženské veci

santeria1

semtex ta bezcenna predavacka by bola mozno ovela lepsie partnerka ako taka krasavica so stastnym zivotom ktoru ty hladas . Ani sa nedivim ze sa vam nikomu nedari ked ste taky povrchny zelam ti aby si si nasiel presne taku zenu ako on lebo za takymi sa idete zblaznit krasky ktore vas vystavia z penazi a vydieraju deckom ktore si s vami uvalaju aby mali peniaze.

semtex

Zabudol som, potvrdzujem fakt, že najšťastnejší sú ľudia čo toho veľa materiálne nemajú, osobná skúsenosť z Tichomria.

egy9

semtex mal si toho v zivote vela nemozes chcet vsetko..ja nemam ani tych penazi vela choru matku a partnerka ma len vyuzila a uz som sam mozno by ti troska skromnosti nezaskodilo

semtex

Zaujímavé príspevky som tu celkom našiel, dalo by sa niečo možno z každého vybrať a poskladať mozaiku. Podstata mojho problému, aby ako tu viacerí písali, že sa treba zamerať na seba. Som človek otvorený, priamy, liberálny. Od svojich rodičov som dostal fantastické detstvo a možnosť študovať. Vždy vytvorili podmienky na to, aby som sa mohol rozvíjať , nikdy ma do ničoho netlačili, len proste otvárali cestičky a vytvárali možnosti. Za toto im budem naveky vďačný, lebo viem, že kopec deciek to nemá takéto ideálne. To, že mali rodičia na seba nároky a tak mi nepriamo ukazovali, že by som mal mať aj nároky sám na seba. Počas štúdia som cestoval po svete, vždy cez leto intership, brigády, aktívne leto žiadne vyvaľovanie. Rodičia mi teda vytvorili podmienky a ja som to využil, niektorí mladí to len zneužijú to je ten rozdiel.
Po štúdiu som začal makať v jednej nadnárodnej korporácii, cestovanie, služobky, od nevidím do nevidím, čas na osobný život nula nula nič. Tak som vydržal 5 rokov a začal som na sebe badať, že nie som spokojný, vážny vzťah nemyslitelné, jedine nejaké flirtíky o tie nebola núdza.
Rok som si dal pauzu, cestoval som konečne tam kde ma to skutočne lákalo, počas toho roka som pomohol otcovi odpredať jeho firmu, doteraz sa smejem keď som pobehoval pri due diligence v tričku a bermudách a dívali sa na mňa ako na cvoka, loosra atď. Bolo mi to jedno mal som rok voľno, otec to akceptoval potreboval podporu, moje skúsenosti z tej korporácie tak to akceptoval. Nakoniec mi aj protistrana, keď sme to vyjednali povedala, že ten uvolnenejší štýl a menej formálnosti dopomohlo k úspešnému predaju.Po istom čase som založil svoju firmu, externé poradenstvo, nič svetoborné, nárazové veci, mesiac intenzívny a potom zase veget. Mám čas na seba a chcel by som konečne aj poriadny vzťah, usadiť sa, založiť rodinu, deti.
S čím mám problém, mám problém stretnúť v mojich očiach vyrovnanú partnerku. Samozrejme nič nie je 100% takú ani nehľadám, ale nemožem zľavit zo svojich nárokov tak nehladám takú, ktorej keď sa spýtam čo hovorí na pokus o prevrat v Turecku, alebo na azylovú politiku Austrálie, odpovie, že ju to nezaujíma, alebo bude mlčať. Mám ísť do vzťahu s predavačkou v Kauflande ?Nepodceňujem predavačku v Kauflande, len proste viem, že by som si s takým človekom nemal čo povedať a može to byť super, skromná, milá, pracovitá žena, len viem, že by som s ňou nebol šťastný. Nepodceňujem ľudí, len proste niektorí sa rozhodli žiť život inak ako ja, menej chcú, stačí im to tam kde sú, nechcú viac /nemyslím materiálne/, nemajú na seba nároky, takže tým sa mi tá množina neskutočne zužuje pokiaľ ide o výber partnerky. Ľudia majú nároky ale nie na seba a to vidím ako svoj najvačší problém, že toto nedokážem prekúsnuť, lebo viem, že som vždy na seba mal nároky, makal som na sebe, veľa som obetoval, veľa som do seba investoval a nechcem sa teda v úvodzovkách "predať" lacno. Vieto čo myslím ?
Chcem partnerku čo tiež na sebe makala, vzdelávala sa, cestovala, má otvorenú myseľ, viem sa s ňou porozprávať o všeličom, politike, umení atď. Samozrejme musí sa aj o seba strať a nejako primerane vyzerať, vraví sa, že krásne vnútro je najkrajšie keď je v symbióze s krásnym telom a chcem také aspoň na 80 -85% takže tým si asi neskutočne zužujem množinu váberu. Mám zľaviť, ubrať, uskromniť sa a potom byť nešťastný, nie potom radšej uprednostním samotu.
Btw moja sestra je o dva roky staršia a je tiež sama a využila podmienky v detstve podobne ako ja tak kde je potom problém ? Teraz to zaklincujem, najstarší brat má jedno dieťa, rozvedený a jeho ex si z neho urobila bankomat cez dieťa tak o čom to je milé ženy. Všetci traja sme nevydarení ? Nik nemá akože usporiadaný život pokiaľ ide o rodinu,naoko spokojné manželstvo sme divní ? Alebo je to karma za to, že sme mali šťastné detstvo ? Neviem, proste viem čo chcem a to nenachádzam.

Róz Marín

Fantasyi to je super ak mas naozaj takeho partnera a ty ho lubis. len si tiez kladiem otazku preco tolko zovseobecnujes muzov a preco tak negativne. aj niektore zeny. potom to vyzera ako keby si naozaj nebola presvedcena o tom ze si spokojna s partnerom alebo s tym ako zijes a ake hodnoty si sa rozhodla prijat. ale si s tym stotoznena ?

Róz Marín

ale ved odriekanie moze nastat aj pri ocakavani. proste pointou mojho a myslim ze aj adr1nho prispevku je ze ludia chcu prehnane vela a aj to co chcu su casto zalezitosti ktore ich vztah nezlepsia. a hlavne casto len pytaju a pytaju ale zabudaju davat. ludia nikdy asi celkom nedospeju ale mozu vyrast na vacsich dospelakov nez su teraz. aj ked vsetkych sa to zial netyka. aj dieta ked rozmaznavas tak mu vlastne skodis. paradoxne ked clovek necaka vela je nauceny si veci viac vazit, berie to triezvejsie.

normalny

Odriekanie moze nastat iba u niecoho, co sme mali, chceli a vzdavame sa toho. U nejakeho kmena je to ine. Nepoznali nieco, co im chybat ani nemoze.

Priklad:

Su dvaja ludia, ktori maju rovnaky plat, napr. su to dvojicky. Nastupuju do firmy a robia tu istu robotu. Na zaciatku ich prijmaju a vedia, ze maju rovnaky plat, ale dalej sa uz o plate bavit nebudu. Povedzme, ze zarabaju 500 EUR.

Clovek A - zvysia mu plat o 200 EUR a je stastny.
Clovek B - zvysia mu plat o 300 EUR /na polroka/ a potom mu znizia plat o 50EUR.

Clovek B zaraba stale viac ako clovek A. Ale clovek A je stastny, ze mu bol plat zvyseny, kym clovek B, je nestastny, ze mu znizili plat, aj ked zaraba viac nez clovek A.

Nieco mat a stratit boli viac, ako dostat niecoho menej, co clovek predtym nemal.

Ked si clovek prejde vztahmi, tak sa mu potom moze stat, ze si na nieco zvykne. Na zivotny standard, na pozornosti, lasku, peniaze, sex, cokolvek. V inom vztahu je to ale vzdy ine /aj ked casto podobne/. Ale.... ak si niekto zvykol, ze predtym mal sex 5x denne a teraz je vo vztahu, kde je partnerka skoro asexualna, tak mu to na stasti neprida.

To dobre aj zle nas v zivote posuva dalej a to dobre nastavuju latku akceptovatelnosti, alebo zvyku. Pad je potom horsi, ako cesta hore. Ako sa hovori - blazena nevedomost. Cim viac clovek zazil, tym ma z coho viac porovnavat a tym moze byt viac nespokojnejsi, lebo ma velke ocakavania. Kym niektore ocakavanie mozete redukovat /napr. si nekupim silne auto, ale slabsie/, tak ine sa redukju tazsie. Muzovi, ktoremu sa mozog /a telo/ nastavilo na pravidelne milovanie a kvalitny sex, nebude vyhovovat zrazu asexualne spravanie partnerky. Do toho este treba zapocitat, ze vztah na zaciatku je inak intenzivny ako po roku, ci par rokoch, alebo pri detoch, atd. A konflitky su na svete.

Róz Marín

vselikto tu hlada spriaznenu dusu ale ja sa pytam a ste vy schopni byt pre niekoho spriaznenou dusou ?
vela ludi berie lasku obchodnicky. netvrdim vsetci ako tuna podaktori diskutujuci. ja negeneralizujem. ale su taki ktori to beru tak ze ja ti nieco ponuknem a ty mi za to musis nieco dat. takyto ludia hladaju vo vztahu nieco ine akoby mali. myslia len na to co ziskaju nie co by don mohli priniest. nie som krestan ale myslim si ze je dolezity pocit odrieknutia. v dnesnej konzumnej dobe to znie nepredstavitelne. ja si ale myslim ze na to ludia dost zabudaju ale vediet si odriekat je pritom dolezite, zivot totiz ide aj tym smerom ako nechceme ako si to neplanujeme. dokonca si myslim ze odrkiekanie je jednou z ciest ku spokojnosti. vlastne na nieco podobne poukazala adr1a ked pisala o tom ktore skupiny ludi su stastne a paradoxne to neboli tie z ekonomicky vyspelych krajin.
dost podobne je to aj v tom co ocakavame od partnera. najlepsie asi je ked neocakavame tie pozitivne veci, ale aj tie negativne a ked vopred, ani ho poznat nemusime predpokladame ze bude mat vlastnosti ktore nam budu vadit, ze kazdy ma aj zvlastnosti, ze kazdy je trochu v niecom mimo. jasne ze to neznamena aby sa dokopy davali ludia uplne odlisni, alebo aby boli akceptovane veci ako nasilie, nevera, urazky a tak. ale to hadam pripominat nemusim. niekto mi povedal ze ludi berie ako deti, aj jeho partnerku. nie doslova ale ze na zvlastnosti, nalady alebo nedostatky deti mame iny pohlad a mozno zhovievavejsi nez v pripade dospelych. ale on tvrdil ze to tak nema byt lebo dospely su vlastne tiez take deti len tak nevyzeraju.