Nepřipadá vám současný svět ( nepochybně i ten minulý), ale vůbec doba, jako nějaký labyrint, ve kterém jen člověk tápe a chybí mu pomyslná Ariadnina nit, jako ve známé řecké pověsti o Théseovi a díky které se hrdina vymotá ze tmy tohoto podzemí, obývaného hrozivým Minotaurem. Nenosíme náhodou ony brýle mámení a uzdu všetečnosti jako onen poutník v Komenského díle Labyrint světa a ráj srdce? Ale ten na rozdíl od nás některých vidí koutkem oka reálný svět, jelikož mu brýle nepřiléhají. Jinou představou labyrintu je knihovna ve slavném románu Umberta Eca- Jméno růže (Il nome della rosa), knihovna plná pro jiné zakázaného vědění, jejíž skryté tajemství, je třeba teprve odhalit. Abyste mohli takové tajemství odhalit, musíte nejprve získat indicie a s indiciemi správně pracovat, pokud budete mít štěstí, naleznete určitou strukturu a řád a tím i klíč k pochopení. Zdánlivá nejasnost a chaos labyrintu, se promění ve strukturu, která má jasná pravidla. A takový je možná i tento svět a lidská společnost. Internet je rovněž takovým labyrintem plným pravd, polopravd, nepravd, mámení, svádění, podvádění. Je místem, kde lidé na sebe berou různé podoby, nosí masky na tváři a připomínají tak herce- fantomy, protože jejich pravou identitu neznáme. Podobně herec na jevišti, na konci představení masku z tváře sundá a my vidíme jeho pravou vnější podobu, ne však tu vnitřní. Podobně na konci každého lidského života ona pomyslná maska padá z tváře, ale tato maska je ve skutečnosti život onoho člověka, život jaký žil. A my za ní můžeme vidět jen tvář obyčejného člověka, ať už byl během života čímkoliv.
Když jsem tady psal své předchozí příspěvky, tak mě někteří psali, že jich je zbytečně mnoho, že jsou si navzájem podobné, že je to jakési filozofování a že bych si měl založit jen jeden příspěvek, kde bych takové problémy řešil. Jedno ale měli společné, to společné bylo hledání. Hledání odpovědi, ale aby člověk nalezl odpověď, musí si nejprve položit dobrou otázku. Myslím, že toto je univerzální téma, zde je možné psát cokoliv.
Svět jako labyrint
Mě by zajímalo jakým andělem (anjelikem *) je? Už jsem o tom jednou psal, předpokládám, že tím "světlým". Který biblický anděl ti je nejblíže? Jméno?
anjelik *, ano napsala, naposled zde-Pravda a lež-anjelik * 14.07.2016 13:52:32, ty jsi to pojala duchovně, já materialisticky. Až tak horoucí, že se div automaticky nevypaří!
To bolo len podobenstvo..naozaj na vyjadrenie rozdielnosti medzi ľuďmi a naznačovala som rozdielnosť vibrácii, nie teplotu. Pritom, čím vyššie vibrácie, tým kvalitnejší tvor. Najnižšie vibrácie sú tzv. duševné stavy, najvyššou vibráciou je pochopenie, prejavené skutočnou láskou a súcitom k druhým bytostiam. Už som ti to asi kdesi písala.
Teplotu mám myslím normálnu..málokedy zvýšenú..taký zvláštny tvor, čo vlezie bez problémov do ľadovej vody..ale vodu vo vani má pre druhého horúcu. :o)))
anjelik *, ale je pravda, že ty jsi anjelik a anjelici zřejmě mají normální, lidskou teplotu! Možná k tomu sama něco napíšeš.
anjelik *, ty by jsi měla být úplný žár, anděl zářivé stvoření a tedy značné teploty a frekvence!
Mesačný princ, podle anjelika mám však 39 °C , to je již velmi vysoká teplota, horečka, ale ještě z toho neblouzním, ten normál by byl, těch 36,5 °C. Mám tzv. febrilní teplotu, pod 34 °C je to smrt, takže je zajímavé, že komunikuješ při 17°C, ale ve vesmírném prostoru je teplota -270 °C, takže už ten nick mesačný princ o všem vypovídá.
anjelik *, myslím, že příměr labyrint, bludiště není vůbec špatný, také jsem ho nepoužil jako první já. O nestejnosti lidí nemůže být pochyb.
Když jsi uvedla ten příměr s teploměrem, hned mě napadá mnoho interpretací: ty máš 36 °C, ale já 39 °C, to je už vysoká teplota, stav blouznivosti to ještě není, možná jsi mohla uvést vyšší teplotu takových 41 °C, ale snad ty příspěvky nejsou zase tak blouznivé. Jiný výklad by byl, že někdo pracuje v myšlení, jako by na vyšším stupni, ale tam klidně můžeš uvést sebe, záleží jak v čem. Já vím, že jsi tím myslela jen onu rozdílnost každého, číslo tu rozdílnost ukazuje docela dobře, taková metafora, ale víme, že i v běžném životě se měří, váží, porovnává atd. Samozřejmě že souhlasím s tvými názory v druhé části tvého příspěvku.
..sa volá Nechápanie. :o)
Ako budeš na svet nazerať, tak ho budeš vnímať. Keď si povieš, je to labyrint, tak sa pre teba aj labyrintom stane. Ako som ti písala v inej téme..musíš si uvedomiť, že nie všetci sú tu rovnakí, aj keď majú rovnaké alebo podobné telá a ksichtíky. Predstav si vývoj ako teplomer. Ty si povedzme niekde okolo čísla 39. Ja som na čísle 36. Nemáš absolútne šancu mi niečo vysvetliť, ak budeš uvažovať ako 39, lebo ja budem vnímať svet len ako 36. Jediné, že sa znížiš na moju úroveň a pokúsiš sa mi radiť..ale ak chceš byť šťastný, musíš to robiť bez očakávania..zdaru, či nezdaru. :o)
Nebuď namrzený na ľudí, že ti neodpovedajú..v zásade píšeš, čo si vedia prečítať v knihách..nie je dôvod to nijak spochybňovať..ľudia omnoho radšej riešia záležitosti duše..vzťahy, nevzťahy, záležitosti tela..váha, nadváha, podváha...Jediné, čo je pre nich možno zaujímavejšie sú sebevrahovia a prepnutí.Tam sa potom snažia prejaviť súcit a pomôcť..predsa len to viac vnímajú ako tvoje problémy, napr, čo je pravda a čo lož. :o)