dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka
"normalny preboha, to fakt byt ticho ? "
ANO. Aspon o 70-80 percent. Tebe sa usta nezavru asi cely den, ze ?
Svojej parnerke - neviem, ci som povedal niekedy, ci je jebla. Mozno ano. Bolo par chvil, ale ozaj len minimum, ked som to uz nevydrzal a vyletel som, ked sa spravala nerozumne, iracionalne, ci detinsky a nezodpovedne alebo ma zacala provokovat, vytacat.
Vies, ked neustale hovoris, tak pre druheho to po case znie ako "ach ta zase nieco trepe, usta sa jej nezatvoria a musi povedat len nieco, hocico... trepe dve na tri".
Ludsky mozog sa prisposobuje a garantujem ti, ze ak si taka ukecana a neustale melies, tak tvoj chlap vypina sluch a prestava ta pocuvat. Maximalne si predstavuje, ze ti nieco strci do ust, aby ti ich zapchal. Citam to tu par dni, ale tvojho chlapa maximalne chapem, ze ma o tebe taky nazor.
Z vlastnej skusenosti ti mozem povedat, ze ak mas partnera, ktory ta ma pocuvat a ty si ukecana, tak potrebujes hovorit o temach, ktore ho budu zaujimat a musis hovorit rozumne. Alebo budes hovorit o milovani, tuzbe po nom, fantaziach a budete ich aj praktizovat. Neboj sa, vtedy bude pocuvat velmi pozorne. Len ty skor hovoris doma o banalitach a ked je clovek unaveny, nema hlavu ako nafukovaci balon. Potrebuje klud a uvolnit sa. Nie pocuvat neustale bezduche reci. Navod mas, mozes skusat. Ale len kecanim tu na fore, bez aplikovania, nic nezmenis.
normalny preboha, to fakt byt ticho ? no super..s kamoškami kecám stále,ale menej, ved ja to chcem všetko hovoriť frajerovi, a zase ked som mlkva, tak zase je zle,ze co som ticho.
ty si na svoju- partnerku som nahnevany,? ale asi nevyhladavas ine ženy...moj mozno vyhladáva.tak to uz cele vypadá.
nehovoris jej, ze je jebnutá, no mne to on hovorí, ci uz medzi rečou,alebo ked je nasraty, ked sa hádame. Najma,ked ja pri hádke stále dokola meliem si svoje asi pat minut ( chcem mu nieco tym vyjadriť),logicky-aby sa vžil do mojej kože a pvie mi, ze rozrávam pič...a ze som jebla na hlavu..to je taka urážka, zeeeeee ..vtedy sa mi oci zaplnia slzami a :(a uz ma urazí proste.a jemu to je šuma fuk. Ty si by jej niekedy vynadal, ze je jebla ?keby sa s tebou hádala a ked by si nahodou nechcel nieco pocut, tak nech sklapne by si jej povdal, ze jej jebe ?alebo je prípadne P ?ako som sa to dozvedela ja ?
hej, pracuje v muzskom koelktíve kde sa stále hreší mam taky pocit, kazdý chlap hreší a poriadne, ma tam aj takých, co nehresia, ale s tymi sa moc nebavi.ale ved aj on hreší stale, kazdy den povie dajaku nadavku, potom sa necudujem ani, ze aj mne takto :(
on mi to hovorí, tak niekedy ako skonstatovanie, ze som jebla, niekedy ako otazku " ze ty si uz vazne jebnuta,alebo co"? ale vsetko to hovori s nervami a totálnou agresivitou v slovách.
skor stratil voci mne respekt a uctu :(
a na dovolenke na moje skonstatovanie,ako sa správa, ze ako stary chlap, mi povedal to nasratym tonom a zvysenym hlasom, ze mi ebe..a som sprosta , nech sa dám liečiť..toto som si vypočula, vtedy som mala chuť ardšej sa utopiť.
ferihitka - na svoju partnerku som nahnevany, pretoze ten sex mame uplne slaby a jej libido sa blizi k nule. Ale - nedovolim si hovorit, ze je jebla a podobne urazky. Avsak ona je tichy clovek. Tvoj chlap, ak pracuje v chlapskom kolektive a ak su tam hlavne jednoduchsi chlapi, tak ti casto nadavaju a clovek to moze automaticky pochytit.
Nemozes vychadzat zo situacie, len co ti povie, ale ako ti to povie. Ci agresivne, alebo len tak medzi recou, zo svandy. Bud je taky uvolneny, ze ta uz berie ako chlapa, ze si pred tebou nemusi davat pozor, alebo zacal stracat voci tebe respekt. Nie kazdemu chlapovi vyhovuje, ked mu zena pili usi neustale otazkami. Ty asi studujes a mas ine problemy a on pracuje a ak je pracovne vytazeny, ma ine problemy a potrebuje oddych. Unaveny clovek je nevrly a hlavne, ak mu ty zacne pilit usi otazkami, ci vycitkami.
Zapamataj si, ze niekedy je lepsie len mlcat a nepovedat /pripadne sa mozes objimat, hladkat, tulit/, ako hovorit cokolvek. Nenadarmo sa vravi: hovorit je striebro, mlcat je zlato. Pouvazuj. Ak mas velmi komunikativne potreby, najdi si kamosky a daj jeho usiam trochu odpocinku.
cize ak som správne pochopila,tak -neni zalubeny do mna a som mu ukradnuta , možno by sa aj rozisiel,kedze mi nadava vulgárne...správne chapem ?
normalny
no asi mam rada recnicke otazky a komunikujem asi rada a prilis :D som komunikativny clovek a všetko ma zaujíma.neviem, asi som teda rečami otravná,ale tak bože, no som žena a som akčná a temperamentná, rada si veci vyjasnujem,ved ma poznal.tak vie aka som. neobsedím, nevydrzim ticho viac ako minutu.proste nemam to v povahe.
som živelný typ cloveka, nie do truhly.
preco si maze- to ti ja netuším, ale viem ze si maze všetko starostlivo," vraj aby v tom nemal neporiadok, naco tam bude mat nepodstatne veci",tak to raz odovodnil, vraj niekedy len nejaku peknu sms si necha odo mna.n´tajnosti s tym robí...ale to robil asi vzdy vlastne.co viem..
na nasieranie musí byť vždy príčina? a na nadávky tiež? aj v beznej komunikacii mimo hádky? to vy chlapi fakt aj v beznej reci,akoze si fakt jebla ?pouzivate ?to je divne.(neviem,moc neprichádzam do styku s chlapmi neviem fakt)ale nemal by to vravet babe,co ju chce.a co by si ju mal vazit.
si mi teda teraz dal chrobáka do hlavy- že neni tak zalaskovany, ze mu je jedno,ako dopadne vztah/kedze nadáva mi/,to vážne?
vzťah ho nebere...cize inymi slovami, ma ma v prdeli a bolo by mu jedno, ci mu dam dnes zbohom?
no a presne tuto vec som sa ho teraz spýtala na dovolenke, ze ci by mi najradšej nedal zbohom,ked sa tak chova,aby mal pokoj odo mna, ze aj tak vztah ho nudi...a on mi na to odpovedal, ze " tebe asi vazne jebe v hlave, ti skodi slnko" a potom sa začal smiat( nechapala som reakcii)
vzťah na dialku,neviem,ci sa to dá tak nazvat, ze mame-ono akoze-pvoeim to tak- kedysi pred rokmi ,ekd sme sa spoznali sme spolu boli z jedneho maleho slovenskeho mestečka,2 roky sme v nom žili, intenzivne stretka 3-4 krat do tyzdna,potom som sla na vysku ja do ineho mesta,(200km južne!, on siel do práce tiez inde (100Km severne).ja som ale vacsinou doma zo skoly, mame dobry rozvrh a od stvrtka do nedele som doma,cize sme len 100km.ale aj tak ssa vídavame kazdučky vikend, cez sviatky viac, sme stále v telefonickom a smskovom spojeni,alebo na nete,a ked je chvílka volna uz bezim za nim,pripadne on za mnou, snazime sa traviť co najviac casu pri sebe...vlastne,ked sa to tak vezme ""len na 4 dni""sme od seba na 300 km..ked to tak pojmem..to neni zase az take strašné.teraz to neni o tom, ze sa nevidime 100 dní.
ferihitka - znovu... 10 otaznivkov v jednom prispevku. Tolko otazok k jednej myslienke. Zda sa, ze mas rada recnicke otazky. Myslim, ze ta chlapi tu na fore nepoznaju, ale uz ma iste vela z nich, co cita tuto temu, zapchat ti usta :)
Dnesne mobily maju pamate na tisice SMSiek. Vacsina ludi si to premaze raz za cas, ale ak niekto niecu ukryva, tak to maze hned. Z emailov, co maju gigabajtove kapacity, dnes nema tiez vyznam moc mazat. Znovu, ak nieco neskryva.
Preco ti nadava ? Lebo ho niecim nasieras. Ci uz je na to objektivna pricina, alebo neni. Bud je nespokojny, ale urcite neni nejaky zalaskovany. Pri takom spravani mu uz je celkom jedno, ci sa nastves, alebo nie. Vztah ho az tak neberie a je mu jedno, ako dopadne. Pri vztahoch na dialku sa bezne stava, ze si niekto z partnerov najde niekoho blizsie.
neviem - nie, poveala som, že som mu niekedy, neviem presen kedy to bolo, asi pred troma rokmi som mu prehrabala fb aj mail, nic take tam nemal, a teraz viem, ze si to maze, predpokladam uz dost dlho...predtym tam ešte stare maily mail, teraz uz nie...sms vzdy mazal, kvoli pamati, nic tam nema, ziadne vobec.ale nema ani nejake divne telefonaty, ani nič.ale vsade si bere mobil so sebou:(to je pravda.
inak, prosím vas, este jedna velmiiiii podstatna otazka ktora mi napada- na chlapov zamerana, ktor. sem prispievaju..
prosím vas muži- preco, t akeho dovodu chlap nadava zene. prosim vas odpovedzte mi, na toto hladam odpoved uz dlho riadne, co ho k tomu donuti a vedie ?a podotykam nerobil to, a zrazu posledne dva roky cca to robi, z akej priciny ?
vzdy zahresil niekedy, odkedy sa pozname,ale nie na moju adresu, teraz nema problém povedat aj v beznej vymene nazorov ze som jebnuta, jebe mi v hlave, alebo som sprosta. dokonca raz ma nazval P..
tak prosím vas objasnite mi to,ako moze chlap dokazat povedat zene ktoru lubi, a planuje si s nou zalozir rodinu /jeho slova/, a ako jej teda moze nadavat takto otrasne vulgárne ?a potom tie slova ani nelutovat ?nehovori ich v afekte,ale premyslene.ma cas rozmyslat a povie to, urazi ma.prečo ? na toto nepoznam odpoved.
nemyslim si, ze by som az tak vytácala.len ma zaujíma,preco muži nadavaju zenam do jeblych a pod. nedá sa to inak povedať ?slušnejšie ?a potom nepríde ani žiadne prepáč, to len taka ceresnicka na torte..pripadne este povedane od neho " jezis, no a co takeho hrozneho sa stalo, zase dramatizuješ, co som povedala no trosku ostro a co"..toto je jeho """"prepac""""-pripadne z donutenia povie prepac.ale to u mna neplati.
co vas vedie k tomu ?ze nam takto ublizujete ?a zranujete slovne ?toto ma fakt strasne zaujíma..neskutočne. chcela by som poznat odpoved,lebo bez nej sa dalej asi nepohnem
ved si v predoslom prispevku pisala, ze si a mu prihlasila na mail a aj fb a mal tam spravy a maily aj roky stare, ze si nic nemaze. a uz si zrazu premazava. aha.
normalny aha, takže z pohľadu chlapa vieš,ako to je...tak ja neviem, nevyznám sa moc v mužoch, asi máš pravdu, že môže byť na mna naštvaný, a zuri na mna, aj ked má sex inde. to je nepotešujúce pre mna.teda už skutočne neviem,čo si mám myslieť. neviem, však je asi zavše pravda, že muž môže hocikedy byť zlý k žene alebo zurivy ked má inú. aj tak netuším,ako sa dá zistiť ,či má chlap inú? naozaj enviem.pokiaľ to sám nepovie, alebo nenájdem nejakú stopu, tak to nezistím.on si starostlivo maže každu sms, aj od rodiny a tak.aj od kamošov, a aj správy si premazuje aj maily..robieva to už dlhšie, pár rokov.tak nemám logicky ako na to prist.ci ma inu,alebo nie.nevyzerá to tak.lebo mi stále rozráva,aky je on unaveny, ze ledva dojde domov z roboty o 18-19 ,na nakup ide, a ze na prechádzku,alebo zabehať a ze potom spolu volame večer a ze odpadne do postele,cez rpac tyzden, v robote sa venuje práci, hoci tam ma aj ženy,a v noci spí, cez víkendy /sviatky sme spolu, takze ""vraj "nema mat kedy inu, to aspon mne tak vysvetlil,ale tak na to sa čas najde vždy
tulak nemala som predtým vzťah s iným chlapom,tazko mi je hovoriť teda,mala som len také pubertálne školné lásky, ktoré boli platonické skôr,nič vážne, ani žiadny bozk nikdy nepadol. moj vzťah k chlapom neviem nazvať inak-ako to, ze sa hanbim pred mužmi a tak, kedysi to bolo horšie, teraz som odvaznejšia.ale stále akoby som nesvoja.
závislosť na láske.-je to asi- ale nie na nom, ale na láske.resp. na ideály muža.
a vzťahy mam skor povrchne s inými ludmi, nemam nejake extra vzťahy hlboke, som vsak ku každému mila, pomozem,ked treba,ale nič viac, kamošku mam len jednu taku fajn, ine iba spoluziacky, vzťahy s inymi ludmi neviem inak popísať, -ja sa ich stránim, lebo nechcem rozvíjať priatelstva nejake extra, nechýba mi to.som rada sama,prípadne s partnerom.vela bab sa chcelo so mnou kamošiť,ale ja som skor v ustraní.iné zase co mi zavidia o mne nepekne rozprávaju, ze som taka onaka makova..evd to poznas.
ferihitka - to, ze by mal sex s inou, nevylucuje, ze na teba by bol nastvany, lebo ak ta miluje, tak to berie ako z donutenia a moze byt na teba nahnevany, frustrovany, pre vase problemy. Jedno nevylucuje druhe.