dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem
Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
mne sa uz zda ze tato tema je fake. Neni totiz mozne aby bola jedna baba taka sprosta ako ferihitka.Ked ju ma za..ku...pi... jeb.... a podobne a este povie ze to bude buduci otec jej deti tak fakt bud je ozaj nacisto dementna alebo je to fake lebo ina moznost tu nieje
baby, ja som len zvedavá, že či by sa Vám páčilo, keby Vám váš manžel/ priateľ, nadával do jebnutých a do sprostých a do Pič...potom neviem,ako by ste reagovali, ci by ste ""začínali od seba""",ako to radite mne,alebo co by ste vobec robili, v tejto situácii mne ako dotknutej žene proste VADI, a prekaza MI ,UBLIZUJE mi, ked muz,ktoreho lubim,a je mi najblizsim clovekom a on si o mne mysli, ze som jebla a este to aj povie, !!! este si to aj dovolí...to uz je choré, viete ako mne padne tooto,ked mi to povie ?
keby mi to povedal nejaky chalan na ulici ktoreho nepoznam, tak sa ani nad tym nepozastavim, raz mi jeden bezdomovec poveda, ze som pi..lebo som mu nedala peniaze, ale to je nieco ine, aj to ma sice zabolelo, ale nie az takto,ako ked to vravi moj druh zivotny.a buduci otec mojich deti.
sem tam ujde sproste slovo kazdemu, ale on to vyslovene cielene hovorí,akoby si ma vobec nevazila akoby som mu totálne prekážala a najradšej by bol,aby som nebola..:(:(:(:(
a ten plac, co si myslite, ze ja chcem plakat ??? ze to robím akoze z vtipu ?placem asi preto, ze proste ma to totálne položí,ked mi vynada,lebo viem, ze by to nemal robiť.
a okrem toho- ja som sa uz XY krat s nim rozprávala o tejto téme, slušne, milo, bez revu, bez prifarbenia, sme si sadli, ze .." neprajem si taketo spravanie, ze to je neslusne a nevhodne "..neutrálna veta, co som mu povedala..chcela som neutrálny rozhovor, on na mna vyskočil dokonca aj vtedy, ze co zas riešim, ze on mi bude hovorit, ako chce, ze je to jeho vec, ze ci som taka precitlivela, a ze mi to vadi ( tak kurnik kazdej babe by to vadilo!), a ze co sa hrám na neviem koho, ze ci som to v zivote nepočula,a ze si to zasluzim,ked mi to povie,lebo si to v danu chvilku o mne myslí a on je uprimny..ziadne, ze prepac, uz to nebudem robit, odpust fakt ma to mrzi,
a ked po tomto vyjadreni mi vosli slzy do oci, tak potom ešte len bol tanec..
ja nedokážem nadavky na svoju osobu proste akceptovať...nie som žiadna Pi...a ani jebla na hlavu nie som. a keby mi to povedal z osrandy, tak beriem, ale on to mysli vazne..a vo vycitke to vypráva.ze je o tom presvedčeny.
ale moj otec ani stary otec nikdy nenadavali a neurážali zenu svoju, a to sa teda tie zeny neinaksie horšie chovali ako ja, to by ste este len mali zazit ten tanec, proste príserne su, obe- otrasne povahy, ja som oproti nim med, ale nikdy si nedovolili im povedat, ze su jeble a P....nikdy..
Byť komunikatívny predsa neznamená, umlátiť druhého rečami, ale komunikovať tak, aby aj ten druhý mal priestor...len tak je komunikácia obojstranne výhodná...ale ak ten druhý nechce nič vravieť, neznamená to, že ty budeš rozprávať aj za neho, vytvárať vlastné uzávery, dokola a dokola a zaklincuješ to taaak žensky obľúbeným..*ale ty ma vôôôbec nepočúvaš. * :o)) A ak navyše pritvrdíš tým, že začneš plakať...nuž, ani sa nedivím, že chlapec začne nadávať..nadávka má v sebe istý náboj. On vlastne dotuje sám seba..keďže si ho, bohužiaľ, unavila práve ty. :o)
A ešte môj názor na situáciu:
Tvoj priateľ Ťa má už skrátka plné zuby, nie Teba ako osoby do ktorej sa zamiloval, ale Tvojho správania...
Proste už nevie, čo s tým...tak chce len pokoj, ticho a kľud.
Podľa mňa by muž nemal ženu nazývať pic..u, ani jeblo..u, ani sa k nej tak správať - ako k handre a chuderke.
/Avšak tvrdím ako som napísala nižšie - Ty si mu to skrátka dovolila, už len tým, že to o sebe tvrdíš sama.../
Ak Ti to vadí, jednoducho mu to povedz ako dospelá rovnocenná partnerka a nerev pri tom a nerozčuľuj sa ako malé dieťa.
Len ten problém je asi ten, že on Ťa ako rovnocennú dospelú partnerku neberie (aj vďaka Tvojmu správaniu...).
A toto treba riešiť, ver, že keď sa zmeníš Ty, zmení sa aj jeho správanie voči Tebe.
Ak nie, nikdy Ti to nebude na škodu do ďalšieho Tvojho života, ak sa s Teba stane sebavedomá, vyrovnaná, okúzľujúca slečna - takým sa do p.. nenadáva :-)
Chápeš???
Ferihitka,
skús si ešte raz prečítať text od anjelik...
Ona nepíše, že Ty si vinná za všetko, ALE, že:
"všetky problémy, čo máš, si stvorila ty sama, vlastným uvažovaním".
To je rozdiel a veľký. Nikto Ťa neobviňuje, máš tu 19 strán rád, čo s tým spraviť...Začni od seba.
Písala Ti tu adria o zrkadlení... ty sama seba nazývaš je..lou a potom sa čuduješ, že Ti takto hovorí aj vlastný priateľ???
Naozaj sa zamysli, či nie je chyba tak TROŠKU aj na Tvojej strane a skús s tým niečo spraviť...
Inak sa to Tvoj partner iste nevydrží a budeš mať to, čo to tak strašne nechceš a to rozchod.
anejlik, neviem
aha, takže celá vina je zrazu teraz na mne, lebo moc komunikujem a neviem čo všetko.som vinná ja, že mi nadáva a hreší,lebo som akčná a temperamentna a komunikujem, tak som jebla na hlavu...a to že nechcem,aby mi tak nadával, tak tiež mi jebe...super.
Ferihitka, ty si presne ten typ, čo má uši a nepočuje a má oči a nevidí. :o)
Už čítať ťa je viac ako náročné a to si neviem predstaviť, ťa počúvať. Predne. Nie tvoj partner má problém, ty sama ho máš. Aby si rozumela...ty sama v sebe problém stvoríš, vlastným nechápaním a to do takej miery, že ťa to začne trápiť a zožierať. Aby si sa toho zbavila, postavíš problém mimo seba, tým, že ho začneš popisovať,.ako keby si sa dívala na auto a vravela o ňom. Problému sa nezbavíš, ale menej to cítiš. A najbližšie k tebe je tvoj priateľ..tak jemu začneš píliť uši..a to doslova. Veľmi dobre poznám takú osobu, ako si ty. Po rokoch to dospelo k tomu, že on je už napoly hluchý a ona neprestáva a neprestáva. Prisahala by ti, že ho miluje, ale reálne ho ničí a je otázkou času, kedy sa on na to vykašle a končí. A ona sa utrápi, ale bude ako si ty. Do posledného dychu presvedčená, že ho milovala a chcela len a len jeho dobro. Ani ty nie si zlá, si len mladá a hlúpa a neskúsená. Za nič z toho nemôžeš, ale rozhodne budeš môcť za to, ak s tým niečo neurobíš. Dostala si naozaj veľa rád a viac ako rozumných, či už od žien alebo mužov, tak si to čítaj znovu a skús o tom aj popremýšľať. Zbytočne ti je písať viac..lebo ty nechceš chápať, ty chceš komunikovať a prepáč, viac ako o ničom...to sa snaž zmeniť..priateľovi doma tvor normálnu, dýchateľnú atmosféru...to sa tvorí tak, že mu necháš priestor na oddych a podľa jeho predstáv...ak si nevycválaná..tak behaj s kamoškami, ale jeho nechaj žiť..lebo ťa opustí. Isto ťa nepodvádza, isto nemáš HIV, ale všetky problémy, čo máš, si stvorila ty sama, vlastným uvažovaním. Ale k tomu tu máš tiež vysvetlení habadej. Tak si sadni a čítaj a uvažuj a už sa nepýtaj, ale konaj. Ty, nie tvoj partner. :o)
nie je mi jasne, preco z neho robis nevernika zrazu. neviem potom naco by mal byt s tebou keby mal druhu, kedze ste spolu malo, ked spolu ste, tak mu aj tak lezies na nervy a ani spolu nespite. neviem teda, co by z toho mal. a uz aj ja mam z teba taku vyhucanu dieru v hlave, ze mam chut sa ta opytat to, co sa ta zvykne pytat partnet, a to teda s ludmi takto nekomunikujem nikdy, ale ty si ako pokazeny gramofon a nema to konca.
snazim sa hovoriť o témach,ktoré ho zaujímaju tiež,ale ..neviem,co jeho zaujíma, jeho zaujímaju auta, sport, pc,ekonomika, business, politika,ako kazdeho chlapa,a take..a mna nie..ale snazim sa,no márne.
nič to vsak nemení na veci, ze možno aj tak mi zahýba s inou :(
normalny -neviem,ci zrovna to,aby som bola ticho je jedine riešenie :( viem, ze mu lezie na nervy,ked rozprávam veľa,ale ked proste ja to potrebujem povedat :(
poznám chlapov,co im nevadia komunikativne ženy :( tak nechapem,preco jemu ano:(
a ke dproste potrebujem riešiť nejaky problém, ktorý ma tazi,a tyka sa neho,tak jednoducho s tym začnem a poviem to, ale on ma nepocuva, ignoruje ma, nereaguje, na moje otázky, vtedy mna vytáča najviac. Je akoby hluchý voci tomu,nech akokolvek milo sa s nim o tom zacnem bavit.a ked sa ho spytam,preco neodpovedá, povie, ze " jeho to nezaujíma, su to moje emocie a pocity, a neni to jeho problém".to je jeho odpoved.
ale ako partnera by ho mali moje problémy,ktore sa tykaju jeho zaujímať predsa ! s ním mam ten problém, nie so susedom!
možno ho vytáčam, priznávam, ale za to nemusí pouzivat vulgarizmy na moju adresu.a nemusí byt ku mne zlý predsa.