Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala

Príspevok v téme: Partner je zúrivý, takto som si vzťah nepredstavovala
ferihitka

dobrý deň,
chcela by som sa posťažovať a možno aj nazbierať nejaké užitočné rady. Chodím s partnerom, už veľmi dlhé roky. Teraz sme nedávno mali aj pauzu a dali sme sa opäť dokopy. Naozaj sa ľúbime,ale niekedy sa naozaj k sebe dobre nesprávame. Vyplýva to najmä z toho,že ja som hysterická osoba, ktorá hned kričí pri prvom probléme, avšak partner je zase veľmi nervozna povaha,, nepokojná, vkuse niečo rieši, a nakoniec posledné obdobie je aj zúrivý k tomu všetkému. Nechápem,prečo to tak je, nebol istotne taý odjakživa, akoby sa menil mi pred očami, a ja už skutočne neviem,čo s ním. Plánovala som si svadbu s ním, lebo skutočne je to chlap akého chcem, prajem si ,aby bol otcom raz mojich detí v budúcnosti, chcem s ním zostarnúť, máme podobné záujmy a tak. no jeho vytáča každá volovina a kravina. Hned začne hysterčiť, a je zúrivý. doslova a do písmena.niekedy to už vážne nezvládam,je to typický cholerik žiaľ, nemá v sebe ani kúsok pohody. A nebolo tomu až tak zmenil sa k horšiemu, za tie roky,čo sme spolu. Viem,že každý mi radí, rozíd sa teraz kým si mladá bla bla, rodina a neviem čo,ale ja to nechcem takto riešiť. mali sme pár dní pauzu,ale nedokázala som zavrieť za ním dvere úplne. akoby som nevedela byť bez neho. chcem,aby sa zmenil,aby sa stal kludnejším,a nie aby stále nerváčil. Ked sa mu čosi znepáči, hned reaguje nervozne a podrážene a o pár minút o tom ani nevie. berie to ako niečo normálne. a tak z toho vychádza ,že sme k sebe ako psy.avšak ja nechcem,aby to tak bolo, chcem,aby sme mali opäť ten očarujúci vzťah,ked ma pobozká,chcem cítiť to chvenie a jeho lásku, chcem čítiť, že je to človek,kt. môžem hocičo povedať a bude OK, nebude hysterčiť a hrešiť a vybuchovať na mna. Takto som si vzťah nepredstavovala.a teraz neviem,čo s ním. lebo som sa veľmi s ním zamotala po každej stránke.máme medzi sebou určité puto,a neviem ho rozťať.
chcela by som od vás radu, ako mám bojovať proti tomuto jeho démonovi v povahe,lebo naozaj sa mi to nepáči.ako nanho,aby nebol taký, aký je ?aby sa trošku skludnil ? čo mu pomôže ?on odmieta akékoľvek rady a nechce sa zmeniť.budem rada ak mi napíšete dámy tie ,ktoré ste si tým prešli....čím prechádzam teraz ja.dakujem

ROTATING black-HOLE

Tabuľka na odhadnutie veku podľa aktuálnej farby pleti (non-racist skin-age chameleon chart):
1. Prirodzená biela (0-20)
2. Hnedá, opálená (20-30)
3. Svetločervená (30-40)
4. Bordová (40-45)
5. Svetlo fialová (45-50)
6. Tmavo fialová (50-55)
7. Sinavo biela (55-max. 60)
Niekedy, v často sa vyskytujúcich sa prípadoch, sa doplnkovo aplikuje aj vzorec tzv. teórie relativity.

neviem111111

odpovedz si na otazku, ci s nim chces byt, ked je takyto. lebo takyto je a zrejme sa uz nezmeni. najvacsia zamilovanost vyprchala, vase zivoty sa zmenili a sama vidis, do coho do vyustilo. mozno prereves par tyzdnov/mesiacov po rozchode, ale prejde to, preboli to. ja som si tiez hovorila ze nie, nikdy, to sa neda, ja umriem, praskne mi srdce, on je navzdy jediny a blabla. to su tie prve vztahy. vacsina ludi si tym prejde. tiez som sa napocuvala slubov. ale neries sluby, ries, ake to teraz medzi vami je. si nestastna, si nespokojna, tak to zmen. jeho nezmenis. a bolest z rozchodu preboli a ty budes mudrejsia a silnejsia. skratka ste dospeli obaja inym smerom a uz si nevyhovujete, nerozumiete, mate komunikacnu barieru, kazdy ide potreby, inu intenzitu.

ferihitka

neviem111 ty mi rozumieš,lebo si žena, proste chápeš,že ja sa potrebujem vyrozprávať, že potrebujem ...:( ved vieš čo...
ja jednoducho by som mohla aj knihu napisat,co citim,a ako sa citim ukrivdena a ako trpim, toto trapenie akoby nemalo konca kraja. su dni ,kedy je ako kedysi, je mily, nezny, pozorny, snazi sa, (vidim na nom),nepretvaruje sa,v tieto dni citim, ze ho strasne milujem a aj zivot by som zanho dala a chcem sa vydat a mat s nim detičky,a ked prejde par dni, jeho super naladička ho opustí,tak zase trpim:( nedostatkom pozornosti, nehou, postradam mazlenie, pocuvam nevrle reci, pripadne nadavky. neviem kam z konopi, som frustrovana totálne,emocionalne na dne.vyčerpaná som z neho, lebo stále riešim uz vyse ROKA riesim to,aky je ku mne, v duchu to riesim proste.a mam pocit, ze mi slahne z toho, lebo nieco chcem velmi,a nemozem to dostat. nemozem to z neho dostat a ja nechapem,co som komu urobila,a co som jemu urobila!!! ze sa tak chova.

On si ma vybral....a to doslova myslím..on za mnou chodieval,on ma namotával,on mal zaujem,ako prvy, on mi nadbiehal,on ma prvy pobozkal,on navrhol vzťah, ja som sa viezla,proste ON ..ja som ho do nicoho nenutila,tak preco mi teraz toto robí ?preco mu zrazu vadim? ja furt nechápem,asi nepochopím...zrazu som ako vec, ze vadim, treba ma asi polozit do policky a založiť,ako nepotrebny kus tovaru, a vybrat vtedy,ked ma naladu,pre spestrenie.

teraz na dovolenke ma tiež nepotreboval,lebo sa choval ako sa choval, mal slnko,more,plaz, pokoj, oddych, spanok, jedlo, vsetko,co chcel mal...ale ja som mu nechýbala zjavne,ani maznanie so mnou ani nic, citila som sa ako ten nepotrebný nabytok.neviem,ci si to dakto dokáže predstaviť.a ked som u to po dovolenke povedala, ze ako som sa citila, tak povedal,ze to je kravina, ze sa mi maže pamat, ze on sa mi venoval dostatocne :DDDD tak som nevedea,ci sa mam smiat,ci co ...

mne sa už plakať nechce akosi.uz som sa naplakala dosť..

on nebude iný, viem,ze nemozem byt s clovekom, co bol kedysi dobrak a mily a co by mi bol modre z neba zniesol..teraz mam niektore dni pocit, ze ma ani vidiet nemože a nechýbam mu. lebo ma svoju skvelu prácu, tam ma kolegov, srandičky, obedíky, kolegynky, a neviem koho, ma uplne iny zivot,ma prácu,ktoru zbožnuje,ja som nepodstatna...hje,ale ked nemal nic,a bol chudobny student,ako ja som teraz,tak som mu bola dobra a dokonala prenho.kedysi mi vravieval," boze, ty si tak dokonala vo vsetkom"..jasne...teraz som najhoršia..to mi uz nepovedal hadam tri roky..
vždy vsetko musi byt po jeho...
napríklad my sme riešili aj skype, nechce so mnou skypovat obcasne...ked som na intráku, chcem s nim skypovat niekedy,aby se sa aj videli,nielen poculi cez telefon,on nechce. naco..ze jemu to nechýba, a ja chcem,ale musi byt po jeho, vyhral...opat ako inak, vždy vyhráva v nasich subojoch,ked nieco chcem, nikdy to nemam,lebo on to nechce. bodka..prenho to tam končí, a nebude mi predsa robit laskavosti..
chcela som skypovat, aby sme sa videli,aspon RAZ za tyzden pracovny..a on ze naco,tisic vyhovoriek nasiel, je unaveny z práce, on chce telefonovat, on nechce skypovat, oci ho bolia, picoviny..s prepáčenim..a nakoniec to završil tym, ze proste nepotrebuje ma vidiet cez týžden ked sme spolu cez vikend, ze telefon mu staci...ked mi povie taketo bezcitne výroky a neláskave, to mi do seba zapadá, ze ma nelubi...
už len zo slusenosti,alebo z toho,ze mi chce spraviť radosť,tak by mal suhlasit automaticky s tym,ze budeme RAZ za tyzden skypovat ..po dohovorani a hádkach asi polrocnych,ked sme to riešili,tak potom povedal, ze raz do tyzdna mozeme na par min. poskypovat ..tak a splnil to možno len trikrat a potom sa zase na to vysral a ja sa furt nemienim kvoli tomu hádať mam toho pokrk.

neviem111111

nic ho k tomu nedonuti, ked to sam nevidi, alebo je mu to jedno, alebo skratka ma svoju hranicu nastavenu inde a tu tvoju nedokaze respektovat. BOL to dobry chalan, KEDYSI. to je vsetko minuly cas. musis skratka prijat ten fakt, ze ludia sa menia, dospievaju, vyvijaju, a nie vzdy to je smerom, ktory sa nam musi pacit. ludia vedia naslubovat hory doly, dolezite su ciny. kolko ludi si pri oltari slubuje vecnu lasku a pozri aka vysoka je rozvodovost. skus prijat ten fakt, ze ho nedonutis k zmene a opytaj sa samej seba, ci s nim chces byt, ked je voci tebe takyto. preto taky k tebe je, to je fakt. a byt s niekym preto, aky bol pred X rokmi, to naozaj nema vyznam. ja inak rozumiem aj intenzite toho tvojho prejavu, pretoze si nestastna, frustrovana, strasne to chces, nevies ako to mas dosiahnut a si z toho na prasky. ale skus sa na to pozrit najracionalnejsie ako vies.
ano, ludia zazivaju cokolvek. ale vidis, ten par sa rozviedol. mozno aj vy ked sa rozidete, tak sa za 10 rokov zas niekde zidete a bude to ine. ale nepocitala by som s tym.

ferihitka

neviem111 viem, že fackanie nie je riešenie. to bolo krajne riešenie,ale nicim mi v zivote tak neublizil,asi ako tym co povedal, takym otrasnym tonom a ironickym, ako povedal, to bolo ublizenie asi najvacsie,ani nadávky mi tak neublížili,ako to co povedal,preto facka. to bola obrana vlastne, zufalstvo ciste,, viem,ze sa to nema robit,ale nelutujem to.lebo sa mi vtedy neskutočne ulavilo.
ale som si povedala, ze ked rozhovory kludne nepomohli, krik nepomohol,ignorácia nepomohla,tak som myslela, ze facka pomoze, ale nič.
ten vzťah je dosť naštrbený,to mas pravdu, no poznám vela vzťahov, co boli velmi nastrbene a su teraz relatívne ok, a su spokojni pri sebe ludia,poznam parik,co obaja si boli neverni, rozviedli sa,a teraz si odpustili a su spolu teraz.znova sa vzali. deje sa všeličo v zivote,,i ked je pravda, ze ja by som sa vzdy bala,aj keby sa uclovecil teraz, tak vždy by som sa bala, ze mu zase šlahne.lebo neviem,co je v jeho hlave spustac.

stále si myslim,ze nech je moj prejav akokolvek intenzívny,ako si to nazvala, je vrchol ze ma castuje nadavkami, a mal by sa spamatat, ale povedz,co ho spamata ?co dokaze chlapa spamatat ?ak teda ratajme, ze nema inu a aspon trošku lubii ma ešte, tak potom co ho dokaze akoze prijmat k tomu,aby bol opat normálny a mily chalan ?ved to bol kedysi mily chalan ach boze !
on vedel,aka som ::VEDEL TO ....aka som..nikdy som mu netajila,aka som, on ma dost dobre poznal,ked mi sluboval vecnu lasku,a vyznania lasky a vedel to,aj ked ma poziadal o ruku, preco teraz sa tak sprosto chova ?nech som akakolvek- nemá právo sa tak surovo chovať.
on držal sa pat rokov,sem tam nadavky,ale od minuleho leta sa chova ako hulvát a starsne surovo, dovtedy nebol taky hnusny,ale vtedy, minule leto sme sa vkuse hádali celé leto, otrasne,ja som vyvolávala hádky,lebo sa mi strasne nepáčilo co robil,z ineho sudka,a začalo sa, začal sa surovo chovat,ani nie ze nadávať,ale bezcitne ku mne byť, začal mi vraviet take veci, ze ma nezaujímas, tvoje reci su mi ukradnute, to su tvoje starosti,nie moje, mam v pazi..a take..nezaujímaju ma tvoje pocity...predtym toto vobec nehovoril.to by si nikdy nebol dovolil.akoby sa cosi v nom pohlo.alebo co....
ale ja som mu NIKDY toto nepovedala :(
nedokazem byt slovne k nemu taka bezcitna a surová.

neviem111111

fackanie nie je riesenie, k tomu sa neuchyluj, to nema vyznam. a vidis, ze ani rozhovory. ziadnym sposobom neviete dospiet k cielu, v ktorom budete obaja stastny. podla mna by ti prospelo keby si chvilu sama, samoty sa bat netreba, vtedy sa clovek najlepsie spozna. a ty vzhladom na tvoje zdravotne problemy by si aspon mala klud /stres je obrovskym spustacom vsetkych problemov zdravotnych/ a mohla sa sustredit trocha na seba a nie stale dokolecka len na neho. ten vztah je skratka uz az prilis nastrbeny. aj keby odzajtra zacne sekat dobrotu, kde mas tu istotu, ze mu zas potom neprepne ked mu budes s niecim pilit usi (predpokladam, ze tvoj recovy prejav je podobne intenzivny ako ten pisomny) a nevynada ti do ktovie coho aj pred detmi a podobne. prestan s nim planovat buducnost a sustred sa na to, co je teraz. teraz je to zle. zle je to uz dva roky. on s tym odmieta cokolvek spravit. ty sa trapis. aky mas dovod zotrvavat v tomto? ano, mne (a aj viacerym) sa zdas asi az prehnane citliva, placliva a ze stale nieco riesis, ale my sme si ta za partnerku nevybrali, on ano, tak by sa k tebe takto spravat nemal a bodka. a ty ho uz nefackaj. to sa nerobi. ked v tebe prebudza taketo emocie, tak ten vztah uz je davno mrtvy.

ferihitka

neviem11 tiez som toho názoru presne, co ty, v tomto uplne s tebou suhlasim, ze len lubit nestačí, i ked je to krásne. bojím sa vsak samoty, ja ho mam skutocne rada a chcem mu dobre, chcem,aby nam bolo dobre, len mam taky sprosty pcit, ze to chcem iba ja akosi :( a on zaostáva za mnou. on nic neriesi. ziadny probléem a ked uz mne povie na moje trapenie ,ze rieesim pi....a tyka sa to jeho! tak potom to uz je gol.a tize si myslim, to iste,co ty aj v tomto pripade, keby mu tak velmi na mne zalezalo,nikdy mi nepovie, ze rieesim pic...ale ospravedlni sa, chce to so mnou riesit a najdeme nejaky kompromis dajme tomu, dohodneme sa,ale s nim sa neda po nijakom, ani po arabsky dohodnut ! on si bud melie svoje,alebo ma nepocuva, ignor..a na moje dohováranie reaguje spurne, ze riesim pic...a ked mu poviem, ze sa to tyka jeho, a nie suseda, tak mi povie-nemas co ine na robote iba riesit pic? alebo ze: " mna to nezaujima co si myslis",alebo "moj problem to neni"..a vtedy,ked mi povie,ze jeho problem to neni, taaaaaaaaaaaaak vtedy a ma zmocnuje asi demon a mam chut mu zavesit zo dve ,aby sa spamatal,lebo je to jeho problem,ked sa ku mne naprd chova a vulgarne mi vynada, ze som jebnuta, tak to je jeho problem ! niee susedov, mam chut ho vyfackat .raz po takejto vete odo mna dostal facku,ked mi toto povedal, ze to neni jeho problem, ze ja mam s nim problém..vtedy ked som mu vytala sa mi neskutocne ulavilo, ulava dosla obrovska,a zadostucinenie, a rozplakala som sa, on mal slzy tiez na kraji,ae neviem z coho..a i povedal tak prosim,ked ma chces bit tak prosim a nadstrcil mi druhe lice, to bola jeho odpoved,...ziadne prepac,ani zlepsenie nic.
toto z neho nevydolujem
ja som si myslela, ze facka ako spamatanie pomoze,ale nepomohla.melie si svoje. žije si svoje.
a ked mam prolbém s nim.." jeho problem to neni a nechce o nom vediet "..superne vazne

neviem111111

okrem toho podla mna to uz ani z tvojej strany nie je tak uplne laska. pretoze sa k tebe chova ako sa chova. ale zacyklila si sa do toho celeho, si na nom zavisla, si zavisla na tom vztahu a tvrdohlavo chces, aby to fungovalo, aj ked to nefunguje. pekne, ze to chces, ale treba sa pozriet na realitu.

neviem111111

vies, len lubit niekedy nestaci. treba lubit cloveka, ktory sa k nam chova pekne, vazi si nas a zalezi mu na nas. a clovek, kt. na tebe zalezi, ti nepovie na nieco co ta trapi, ze riesis pi*oviny, kedze pre teba to je dolezite. ja chapem, ze ho lubis a chcela by si s nim zostat, ale ani chciet nestaci a chciet musia obaja a obaja sa musia snazit. a co ze nepoznas nezadanych chalanov? to je dovod ostavat s niekym, kto sa tak k tebe sprava? nie, nie je. tak by si bola sama. mozno rok, mozno dva, mozno tri. a potom mozno stretnes niekoho. akurat si predlzujes trapenie a som stopercentne presvedcena o tom, ze ak ten vas rozchod niekedy nastane, s odstupom casu sa na to budes pozerat tak isto. radime ti tu zo skusenosti, kt. ty este nemas, tak sa zachovaj mudro a skus sa poucit aj z chyb inych a nerob ich sama.

ferihitka

blazon psychiatrie tak mi takeho ukaz, ktory je normalny a ma zaujem o babu, ja vo svojom hodne sirokom okoli naozaj skutocne nepoznam free chalan, co je normalny a nema babu a javi zaujem o zeny...ukaz mi takehjo jedneho...to neni moj vymysel, ale dnes neni normalny chalan free..uz su zadani...najma,co ja vnimam kolo seba...
to si len kazdy mysli, ze je kopa chlapov, no houby...neni nikde nič..a najma nic co by bolo normalne a solidne...deti s nim zatial v najblizsej dobe neplanujem,tak neviem,kd si to zobral ze s nim chcem mat teraz decko, to isto nie.pan boh ochran

neviem tak super, tebe mozem pogratulovat k tomu, ze si opustila chlapa, co ta sral a este si teraz stastna a spokojna..to je fajn ..mozes pogratulovat aj sama sebe..fajn, si stastna ale nie je kazda baba ako ty .ano, sme asi slahnuté na hlavy a jeble mozno, no nie sme take rozhodne a odvazne a nedokazeme zahodit za hlavu len tak tolke roky vztahu..a asi lubime ...
a vychvana nie som ! to len tak na okraj ..

asi diskusia nema zmysel dalej ..vidim, ze kazdy si tu melie svoje a aj tak si myslite o mne, ze sm nejaka krepa sprosta mlada štanda, co je sposta tak naco tu dalej pisat