Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)

Príspevok v téme: Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)
precopreco

Bolo tu už viacero tém od žien, ktoré si kládli túto otázku (naposledy tu www.zdravie.sk ) a keďže som náhodou narazil na zaujimavý článok referujúci o knihe Matematika lásky, ktorá sa presne týmto zaoberá, tak som to sem skopíroval:

"Prečo je málo chlapov?

...zistenia čiastočne pomáhajú vysvetliť, prečo toľko úžasných žien po tridsiatke súťaží o zdanlivo malý počet vhodných mládencov.
Keď príde slabá záujemkyňa k mužovi, ktorý sa jej páči, je schopná vytiahnuť všetky esá, aby získala jeho pozornosť. Silná dražiaca naopak, sebavedomá a presvedčená, že je pre každého muža to najlepšie, nebude pravdepodobne podnikať nič, pretože vie, že za rohom na ňu čaká ďalší, lepší muž.
Keď muž zbadá nezáujem atraktívnejšej ženy, usadí sa so ženou, ktorá sa oňho bude najviac zaujímať, a tá ho uloví z vôd slobodných mládencov.

Spočiatku je to všetko fajn, ale ako aukcia (a teda aj život) pokračuje a dražené predmety získavajú slabšie účastníčky, zostáva čím ďalej tým menej slušných slobodných mužov a stále viac krásnych a inteligentných žien, ktoré neustále lovia v tých istých vodách.

Výsledkom je paradox vhodných mládencov, ktorý prináša jasnú, hoci tvrdú správu:

Nezáleží na tom, aké ste sexi.
Ak chcete mať vzťah, tak nebuďte samoľúbe!"

No hádam to aspoň niekomu otvorí oči a aj pomôže v jeho partnerskom živote keď si uvedomí, že základom vzťahu ktorý ho drži pokope, a možno aj podstatou lásky ako takej, je skôr vzájomná tolerancia a akceptácia aj nedostatkov toho druhého, než len hľadanie dokonalosti, výhod a vlastného pohodlia.

zdroj: diva.aktuality.sk

normo

odpovedam1 - neviem odkial beries tu istotu, ze si niekoho hladam, alebo hladam akykolvek vztah. Nehladam si ani priatelku, ci dokonca sexualny vztah. Nepotrebujem ani klamat, ze nemam pracu, ked to neni pravda. Ani hladat niekoho, koho mam. Nic to vsak nemeni na to mat nazor, aky zastavam.

A mimochodom, poznam par chlapov ktori:

1/ su nezamestnani, ale podnikaju, ci vlastnia firmu.
2/ su nezamestnani, ale zarabaju pracou rozne
3/ su nezamestnani, ale ziju a uzivaju si z toho, co zarobili, ked mali velky prijem a dali si len pauzu, kym si nenajdu nieco vhodnejsie. A tu pauzu mozu mat aj par rokov.
4/ su alebo boli nezanestnani, nemali velke prijmy, ale dokazali sikovne hospodarit a mozu si dovolit aj stratit pracu a vedia, ze preziju z toho, co si dokazali dat bokom.
5/ su nezamestnani, ale investuju, alebo sa hraju s peniazmi na burze, co volakedy zarobili a maju z toho prijem.

Ale samozrejme, existuju aj flakaci a chlapi, co nemysleli na svoju buducnost v pripade straty zamestnania.

Chlapom z kategorie 1-5 robia vlastne tie zeny dobru sluzbu, ked ich ignoruju... Ktory normalny by chcel zenu, ktora ho okasle pri strate zamestnania ?

odpovedam1

kiwi22
nechápem, prečo si mi "prisúdil/a" nick divočina1, to som nepísala ja. A ja sa na nedostatok mužov nesťažujem, je mi to pravdupovediac jedno, keďže si žiadneho hľadať nemusím...a mimochodom, po 35ke už mám. A to čo som napísala, patrilo normovi a nie tebe, tak neviem prečo na mňa reaguješ.

kiwi22

odpovedam1 (divocina1?) - nastastie nie vsetky zeny su ako ty, aj ked mozno patris do vacsiny. Len potom po 35ke si nezabudni spomenut na ten clanok vyssie ked nahodou na teba pride znova chut stazovat sa na nedostatok muzov. ;)

kiwi22

divocina1 ak si myslis, ze vztah je o kavickach, darcekoch a dovolenkach, tak to je akurat smutne. Ale ved maj si takyto nazor, len ked ta potom v 35ke tvoj muz vymeni za mladsi model lebo vie, ze si si ho aj tak nevybrala kvoli nemu ako cloveku, ale kvoli tomu co vlastni, tak sa potom necuduj a nemaj laskavo vycitky ze "aki su muzi zli". Lebo ked chlap zisti, ze jeho zena pri nom vlastne len prostituuje kvoli kavickam, darcekom a dovolenkam, tak ju potom jednoducho nema dovod brat ako nieco viac nez prostitutku. Clovek moze prist o pracu, clovek moze ochoriet, moze sa stat vselico, a pozerat sa len na to, co a kolko teraz v tomto case niekto ma a na zaklade toho sa rozhodovat ci je "pre mna dobry alebo nie" je maximalna ubohost, ktora sa ti bohuzial raz tiez vypomsti - pretoze nic nie je zadarmo, a vsetko si raz vyberie svoju dan, aj ten pohodlny zivot s niekym kto ta moze brat na kavicky a dovolenky...

odpovedam1

normo
Keď máš takýto názor na ženy, že im ide iba o peniaze, tak nechápem načo si nejakú vôbec hľadáš...tak zostaň sám a užívaj si svoje peniaze a máš pokoj...a nečuduj sa, ak nejakej povieš, že "momentálne" nemáš prácu, že stratí záujem. Vieš možno sa bojí že ak jej spravíš decko že nebudeš mať z čoho platiť alimenty :) a tiež keby ti ona povedala že sex bude až o rok tak by si sa na ňu vykašľal.

normo

damy.... tieto nazory vas posuvaju u chlapov miesto "damy" na "da mi". Evidentne to ukazuje vyspelost spolocnosti, ked hodnota cloveka je dana jeho pracou.

Taka otazka do zivota: viete kolkokrat v zivote este stratite zamestnanie ? To je nieco, co k zivotu patri. Neni dolezite, ci ma dotycny momentalne zamestnanie, ale aky je to clovek. Je rozdiel byt flakacom a byt len momantalne nezamestnany.

Z toho potom muzovi vyplyva otazka - neni love /prachov/, neni lasky. Vztah konci. A sme na zaciatku - naco je normalnemu chlapovi taka zenska, ktora s nim bude len v dobrom a nie aj v zlom ? Co u chlapa nasleduje...? Dalsia prosim...:)

Mimochodom pre chlapa, ked je schopny, nemusi znamenat nic, byt nezamestnany /z viacerych dovodov/. Ale to je uz ine tema.

Prezyvka055

Tiez si myslim ze mat zamestnanie je zaklad. A clovek ktory nema zamestnanie by si prv mal poriesitt zamestnanie a potom pride aj ten vztah.

divocina1

nechapem preco je tu na tomto fore to po com tuzi kazdy normalny clovek brane ako nejaky patologicky jav (mat pracu,mat kde byvat) napriklad ja som si vztah hladala tiez az ked som skoncila vysoku skolu a nasla si stabilne zamestnanie lebo chcem zit mat s partnerom nejake zazitky cestovat a nie zivorit a prezivat. Kazdy clovek tuzi po peniazoch po dobrej robote po tom aby tu nieco prezil nieco videl cestoval ja si napriklad neviem predstavit ze by som bola bez prace a mala vztah. Co by sme sedeli len doma? Nemohli by sme ist ani do restauracie ani na kavu nemohli by sme si kupovat darceky ziadna dovolenka nedokazem si to predstavit. Peniaze patria k vztahu zit zo vzduchu sa ozaj neda tak uz prestante klamat samych seba.

Mesačný princ

Myslíš toto? :D

Otvorili nový obchodný dom, ktorý predáva nových manželov. Ženy tam môžu ísť a vybrať si manžela, ktorý im vyhovuje.

Pravidlá sú jednoduché:
- Každá žena môže do obchodu vstúpiť len raz a má len jednu voľbu manžela
- Obchod má šesť poschodí a s každým ďalším poschodím sa zvyšuje hodnota tovaru
- Zákazníčky si môžu na danom poschodí buď vybrať manžela, alebo ísť o poschodie vyššie
- Vracať sa na nižšie poschodia nie je možné, je možné iba odísť
Zákazníčka vstúpila do obchodu na prvé poschodie, kde bolo napísané
- Títo muži majú zamestnanie.
Páči sa jej to ale ide na druhé poschodie kde je napísane
- Títo muži majú zamestnanie a majú radi deti.
To sa jej rovnako páči, ale rozhodne sa ísť ešte vyššie, kde je napísané
- Títo muži majú zamestnanie a majú radi deti a sú pekní.
Je nadšená, ale rozhodne sa skúsiť ísť ďalej
- Títo muži majú zamestnanie a majú radi deti, sú pekní a pomáhajú pri domácich prácach.
Žena si pomyslí, že je to úžasné ale nedá jej a ide o poschodie vyššie -
- Títo muži majú zamestnanie a majú radi deti, sú pekní, pomáhajú pri domácich prácach a sú romantickí

Žena je vo veľkom pokušení si vybrať a hovorí si čo by si ešte mohla priať, ale napriek tomu jej to nedá a ide na posledné poschodie

- Ste 43 113 341 návštevníčkou tohto poschodia. Tu už žiadni muži nie sú. Toto poschodie existuje iba ako dôkaz, že vyhovieť žene nie je možné. Ďakujeme za návštevu nášho obchodného domu.