Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)

Príspevok v téme: Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)
precopreco

Bolo tu už viacero tém od žien, ktoré si kládli túto otázku (naposledy tu www.zdravie.sk ) a keďže som náhodou narazil na zaujimavý článok referujúci o knihe Matematika lásky, ktorá sa presne týmto zaoberá, tak som to sem skopíroval:

"Prečo je málo chlapov?

...zistenia čiastočne pomáhajú vysvetliť, prečo toľko úžasných žien po tridsiatke súťaží o zdanlivo malý počet vhodných mládencov.
Keď príde slabá záujemkyňa k mužovi, ktorý sa jej páči, je schopná vytiahnuť všetky esá, aby získala jeho pozornosť. Silná dražiaca naopak, sebavedomá a presvedčená, že je pre každého muža to najlepšie, nebude pravdepodobne podnikať nič, pretože vie, že za rohom na ňu čaká ďalší, lepší muž.
Keď muž zbadá nezáujem atraktívnejšej ženy, usadí sa so ženou, ktorá sa oňho bude najviac zaujímať, a tá ho uloví z vôd slobodných mládencov.

Spočiatku je to všetko fajn, ale ako aukcia (a teda aj život) pokračuje a dražené predmety získavajú slabšie účastníčky, zostáva čím ďalej tým menej slušných slobodných mužov a stále viac krásnych a inteligentných žien, ktoré neustále lovia v tých istých vodách.

Výsledkom je paradox vhodných mládencov, ktorý prináša jasnú, hoci tvrdú správu:

Nezáleží na tom, aké ste sexi.
Ak chcete mať vzťah, tak nebuďte samoľúbe!"

No hádam to aspoň niekomu otvorí oči a aj pomôže v jeho partnerskom živote keď si uvedomí, že základom vzťahu ktorý ho drži pokope, a možno aj podstatou lásky ako takej, je skôr vzájomná tolerancia a akceptácia aj nedostatkov toho druhého, než len hľadanie dokonalosti, výhod a vlastného pohodlia.

zdroj: diva.aktuality.sk

yyyyyyy

anonymna, len tu sa bavime o tom, ked muza nema byt a 1000 eur mesacne, ale je to normalny slusny chlap a aj tak ma s dnesnymi zenami problem len preto, ze nema "viac", tu nie je rec o nejakych jedincoch uplne vylucenych na okraj spolocnosti a bezdomovcoch. Proste dnesne zeny idu vylozene po tom aby ich chlap mohol v spolocnosti reprezentovat rovnakym sposobom ako to vidia v pripade hercov a celebrit v televiziach a casopisoch a ked vidia, ze je tam nejaky rozdiel, tak ten muz je pre nich nula, aj ked je v skutocnosti uplne normalny a slusny, len nevyhovuje proste tym poblaznenym, materialistickym, metrosexualnym kriteriam dnesnej doby. A kedze takychto chlapov ako v TV, alebo aspon takych ktori sa hraju na to ze taki su, je len mala mensina, tak potom zeny placu ze je "malo normalnych chlapov", ale to len podtrhava ako neuveritelne su odtrhnute od reality a nechcu si to ani v najmensom priznat.

A este jedna vec - ty spominas, ze nech sa "ktosi" netvari ze nehladi na peniaze... No zaujimave ale je, ze na peniaze naozaj hladia takmer z pravidla len zeny. Zaujimave, ze chlapom, ci uz chudobnym alebo bohatym, je takmer ukradnute, ci ich zena, alebo priatelka, ma, alebo nema peniaze, ci ma byt a auto a 1000 eur mesacne. Ale zena, ci uz chudobna alebo bohata, ma naopak z nejakeho dovodu takmer vzdy poziadavky na financnu situaciu svojho muza. Vazne ti to nepride ani trochu pokrytecke, hlavne v dnesnej dobe, ked sa vsetky zeny hraju ake su sebestacne, emancipovane a rovnopravne?

anonymnaxxx

myslim si ze je uplne normalne ze kto chce mat partnera a rodinu pozera aj na financie . Nerobte sa vsetci taky svaty kazdy sa nato pozera a je to uplne normalna vec. Ved clovek potrebuje jest obliekat sa byvat a nic nieje zadarmo. Nebudete si predsa hladat partnera bez penazi bez prace zadlzeneho ktory sa cely den povaluje doma. Nemusi sa kazdy narodit do bohatej rodiny ale ide o to ze zdravy clovek ma pracovat ma sa snazit . Ja som tiez s priemernej rodiny ale makam snazim sa zarabam si na seba. A mam auto byvam a mam na vsetko co potrebujem. Horsie je podla mna chudobna rodina ktora si navala napriklad 5 deti a nema sa o ne ako postarat a potom su problemy. Treba ist len do ramca svojich moznosti.

lebo medveď

prečo?
lebo je málo schopných matiek a otcov ktorí vedia zo svojích synov vychovať slušných, inteligentných, skromných a verných mužov.
matkami sa stávajú samé kravy ktoré nemajú poňatia ako svoje decká vychovávať a to isté platí o otcov. Vychovávajú z nich sebeckých klamárov ktorí si majú užívať život a hladieť predovšetkým na krásu tela ako duše.

chremienokachcolusik

Filip ale hej určite treba hladať na tých správnych miestach. Je možné že práve na takom mieste by som našiel mne vyhovujúcu osobu. To znamená uvažujúcu inak než tá široká masa.

chremienokachcolusik

adr1a v tomto s tebou čiastočne súhlasím. Aj táto oblasť života sa dá riešiť nejakym plánovaním. Určite nie je na škodu keď sa snívajúci idealista pokúsi aj o pragmatickejší prístup.

yyyyyyyyy

preco ak su teda emancipovane moderne zeny take sebestacne a rovnocenne s muzmi, maju aj tak extra naroky? preco chlap s bytom a peniazmi nema problem nastahovat si k sebe svoju zenu ktora tieto veci nema, ale naopak pre zenu s bytom je nieco nepredstavitelne mat muza bez vlastneho zabezpecenia? toto je ta rovnocennost pohlavi?

yyyyy

adr1a ty si taka neskutocne mudra, progresivna a emancipovana, tak mi teda vysvetli prosim ta jednu vec - preco zabezpecenym (ale aj nezabezpecenym) chlapom nezalezi na tom, ci jeho (potencialna) partnerka je, alebo nie je zabezpecena, no naopak pre nezabezpecene aj zabezpecene zeny je zabezpecenost (potencialneho) partnera na poprednych prieckach v jej narokoch?

yyyyyyy

Janno82 no ved to, dnes ked nemas byt, auto, dobru robotu a peniaze, tak pre zeny ani nie si clovek ale len kus odpadu na ktory im je zatazko sa aj pozriet

adr1a.

Tak potom treba analyzovat kde nastava problem a kde sa (mozno opakovane a nevedome podvedome) robia chyby. Ked budes vediet v com su a tkveju priciny dovody nedostatky problemy chyby - treba ich eliminovat, zaroven zhodnotit svoje sance perspektivy, a ist na to cez nejaky plan zamer, stanovit si Ciel. Mozno to vyzera strelene, ze tu ide predsa o city lasku ludske bytosti ai, ze tam sa neda nic planovat ci robit kroky ako keby islo o budovanie imperia firmy ai. No nie je vari vztah manzelstvo partnerstvo nieco podobne? Ak chces totiz cakat na ideal alebo ze si ta laska sama najde, ze vyvolena vyvoleny pride sam za tebou, tak to mozes napokon aj cely zivot stravit cakanim. Kazda akcia vyvolava reakciu. Aj co sa lasky tyka