Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)

Príspevok v téme: Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)
precopreco

Bolo tu už viacero tém od žien, ktoré si kládli túto otázku (naposledy tu www.zdravie.sk ) a keďže som náhodou narazil na zaujimavý článok referujúci o knihe Matematika lásky, ktorá sa presne týmto zaoberá, tak som to sem skopíroval:

"Prečo je málo chlapov?

...zistenia čiastočne pomáhajú vysvetliť, prečo toľko úžasných žien po tridsiatke súťaží o zdanlivo malý počet vhodných mládencov.
Keď príde slabá záujemkyňa k mužovi, ktorý sa jej páči, je schopná vytiahnuť všetky esá, aby získala jeho pozornosť. Silná dražiaca naopak, sebavedomá a presvedčená, že je pre každého muža to najlepšie, nebude pravdepodobne podnikať nič, pretože vie, že za rohom na ňu čaká ďalší, lepší muž.
Keď muž zbadá nezáujem atraktívnejšej ženy, usadí sa so ženou, ktorá sa oňho bude najviac zaujímať, a tá ho uloví z vôd slobodných mládencov.

Spočiatku je to všetko fajn, ale ako aukcia (a teda aj život) pokračuje a dražené predmety získavajú slabšie účastníčky, zostáva čím ďalej tým menej slušných slobodných mužov a stále viac krásnych a inteligentných žien, ktoré neustále lovia v tých istých vodách.

Výsledkom je paradox vhodných mládencov, ktorý prináša jasnú, hoci tvrdú správu:

Nezáleží na tom, aké ste sexi.
Ak chcete mať vzťah, tak nebuďte samoľúbe!"

No hádam to aspoň niekomu otvorí oči a aj pomôže v jeho partnerskom živote keď si uvedomí, že základom vzťahu ktorý ho drži pokope, a možno aj podstatou lásky ako takej, je skôr vzájomná tolerancia a akceptácia aj nedostatkov toho druhého, než len hľadanie dokonalosti, výhod a vlastného pohodlia.

zdroj: diva.aktuality.sk

chremienokachcolusik

Nie že by sa porovnávanie netýkalo aj chlapov ked si hladajú ženu podla toho ako vyzerá aby sa mohli pýšiť. Ale to je tá plytkosť žialbohu viacerých ludí.

chremienokachcolusik

A btw. Porovnávanie sa. Stálo by za to podstúpiť nejaku sebareflexiu a zamyslieť sa že čo je na pozadí tých túžob po materiálne zo strany žien. Lebo jasné niečo je podmienené našim evolučným vývojom a žiadny muž ak nie je úplný chuj nebude popierať že len z lásky sa žiť nedá, ani on nežije zo vzduchu a že nejakú zodpovednosť a nejaké financie do vzťahu treba. A myslím že to tu muži ani nepopierajú. Takže na tom sa všetci zhodneme. Ale tá miera kolko toho má byť a na aký stupienok to žena kladie pri hladaní partnera, to je už iné. Mňa by zaujímala odpoveď na otázku že čo je za tým. Lebo ako pozorujem ludí okolo seba, tak sa príšerne radi porovnávajú s druhými. Nie je na škodu sa zamyslieť nad tým milé dámy. Ale kto chce podstúpiť sebakritiku hmmm.

chremienokachcolusik

Inak milé dámy. Jedna vec platí že vrana k vrane sadá. Ale skôr to vyplýva zo spôsobu akým tí dvaja uvažujú než z toho čo vlastnia. Toto je niečo čo ludom často uniká ked sa odvolávajú na to že vrana k vrane sadá. A ked vysielate do sveta signály že sa silne zameriavate na to čo chlap vlastní, pritom je jedno že chcete od neho aj niečo iné, tak priťahujete chlapov ktorí sa tiež silne zameriavajú na to materiálne, v tomto prípade je tým materiálom vaše telo. Ako sory dobré ráno stará mama ale takto to funguje. A to odvolávanie sa na evolúciu je už fakt trápne. Nie že by na tom nič nebolo, ale vzťah nie je len o majetku a výkone z mužovej strany a výzore zo strany ženy. Ak je takto povrchný tak aj tak vyzerá. To potom ámen kámen milé dámy. Ale ked vám to tak vyhovuje no tak nenariekajte, musíte sa prispôsobiť tým podmienkam a hodnotám aké ste si stanovili a aké vyznávate. Tak musíte silne súperiť len na tomto poli, vo vašom prípade to znamená byť fakt pekná. Tak vela štastia, konkurencie je habadej a vek robí tiež svoje... :-) Ovšem charakter, mysel, hodnoty, názory, to je už iné trvácnejšie a individálnejšie.... ale ako chcete...

A další neduh ktorý tu pozorujem je že tvrdíte ako keby existovali len dva typy mužov. Bud ten chrumkavý zabezpečený správny chlap alebo úplný chuj ktorý je zadlžený nezamestnaný pupkatý. Si predstavte že je aj čosi medzi. Mňa vystihuje čo písala lenka32.... zarabal uplne priemerne dokazal usetrit stale hladal prilezitosti ako si privyrobit a vedel vyjst aj s mala. A dodám že ženám sa zvyknem páčiť a s bývalou sme si vedeli našetriť aj na dovolenku, a na reštiku raz za čas nebolo treba šetriť. Musela ma brzdiť aby som všetko prípadne väčšinu neplatil ja a o samostatnosti oboch nemusím ani písať. Samozrejme nechodili sme do exotiky niekolko krát do roka hej. Ale bez toho sa snád v živote dá obísť a vzťah to lepším neurobí.

Ale mne je dobre lebo ja sa k tomu bytu dostanem časom skôr či neskôr určite ale tú slepačinu si dotyčné dámy z hlavy nedostanú pokým si ju neuvedomia a nezačnú s ňou niečo robiť. A pokým budú okolo mňa iba sliepky, tak radšej budem v tom svojom byte sám :-) než siliť vzťah ehm... prečo vlastne ? Kvôli sexu nebodaj ? Alebo dajte mi dôvod.

0vecka

akoze moc sa mi sem nechcelo prispievat ale co sa zabezpecenosti tyka...podla mna by sa mali davit dokopy rovnocenni partneri... teda ak ma zena kde byvat a ma pracu mala by si najst muza ktory ma kde byvat a ma pracu. Ostatne vztahy su imho vecsinou o tom ze jeden vyuziva druheho. Samozrejme to nejde na cent presne ale +- by to malo sediet.

Na druhej strane sa nizka financna situacia da vyvazit inymi prednostami ale imho by to mali byt objektivne veci a navzajom kompatibilne.

napr kombinacia zabezpeceny muz + pracovita zena ktora sa stara o domacnost je ok ... ale zabezpecena zena + muz ktory je spolocensky a ma dobry zadok je blba kombinacia.

chremienokachcolusik

Levandulova súhlasím s Filipom že chlap sa potrebuje cítiť aj trošku užitočný ale tu by som zas upozornil na nejaku zdravú mieru. Lebo človek by sa mal dokázať mať v nejakej zdravej miere rád. To nie je samolúbosť, egoizmus. Egoista sleduje len svoje záujmy. Človek ktorý voči sebe cíti lásku úctu je schopný prejavovať ju aj voči druhým. Uvedomuje si svoju vlastnú hodnotu a vie že rovnako hodnotní sú aj ludia naokolo. To úzko súvisí so zdravým sebavedomím, človek si je vedomí svojich kvalít aj svojich chýb na ktorých sa dá stále pracovať a príjima sám seba. To možno chýbalo tým tvojim chlapom. Musí to vychádzať aj z nich.
Možno bol problém aj v niečom inom o čom nepíšeš alebo si to možno ani neuvedomuješ. Ja nemám na mysli nič konkrétne len ťa nabádam k zamysleniu. Lebo myslím že jeden hrozný neduh máme všetci ludia spoločný, akurát niektorí si ho uvedomia a niečo s tým časom začnú robiť, a síce nechce sa nám pozrieť na seba kriticky.

yyyyyyyy

No parada, ked zlyhalo ostatne, tak zenske si tu zas nasli novu taktiku akym sposobom vsetko hodit na muzov, to je neskutocne. :D Teraz tu jedna spomenula nejaky extremny priklad zadlzeneho chlapa ktory si od nej poziciaval peniaze a ziadne nevracal, a ostatne sa toho hned chytia ze "ano, toto je ten dovod preco muzi musia byt zabezpeceny lebo inak vas financne zruinuju a oklamu vas".. To vam fakt nie je hanba si stale nieco vymyslat, stale hladat nejake sposoby ako zo seba robit neviniatka a obete? To vazne verite tomu, ze muzi su bud zabezpeceni alebo len zadlzeni podvodnici? Ja uz neviem co na to povedat co tu zeny predvadzate, asi len fakt stare zname - so zenou nema zmysel sa hadat lebo ona ma pravdu aj ked ju nema.. Nepoucitelne, arogantne, falosne, manipulativne, sebecke telata. A znova sa pytam - preco potom chlapovi nevadi na financnom stave zeny? Preco chlapom nevadi ked zene nieco zaplatia, ked ju maju vo svojom byte, ked jej davaju peniaze? Zase len hladate sposoby ako ociernovat muzov a zo seba robit anjelov ktori za nic nemozu. Ved nikto preboha netvrdi ze je normalne aby bol chlap zadlzeny a este si bral peniaze od svojej partnerky a este k tomu jej ich ani nevracal, len vy z uplne okrajoveho marginalneho prikladu zasa vyrobite pevne pravidlo len aby ste sa mohli dalej spokojne drzat tej mamonarskej psychopatickej predstavy dnesnej vysinutej doby ze "spravny chlap musi byt zabezpeceny"...

denisaf.

súhlas s lenkou nezištná pomoc je cesta do pekla lebo dovolim si tvrdit 98% ludi to zacne tak zneužívať že dostanú do fin. problémov ešte aj teba. Prežila som si niečo podobné a súhlasím.

Mesačný princ

lenka32
Tak úplne v prvom rade by som neočakával to, čo si očakávala ty. Viem, nedá sa neočakávať ale ak je niekto vo vzťahu, tak nie je vo vzťahu s tým druhým len v tom dobrom, ale aj v tom zlom.
vieš čo je to nezištná pomoc? Ale to je len jeden z mnohých príkladov. To, že má niekto dlhy alebo že je nezamestnaný nie je vôbec relevantný dôkaz toho, že by bol lenivý či neperspektívny partner, neschopný do života. Ono sa v živote môže prihodiť čokoľvek a ľutujem ľudí, doslova ľutujem vzťahy, ktoré vznikli na základe takéhoto premýšľania, ako má väčšina diskutériek tu. Potom sa čudujú, že ich priateľ opustil, spáva s inými, svoj voľný čas trávi inde alebo radšej pracuje...ale to všetko by bolo nadlho. niekto môže mať napr. zdravotné problémy a tým pádom sa ocitne pri takomto premýšľaní sám. jednoducho nemá šancu, ale všetci si povedia ,,veď aj v prírode slabší jedinec prehráva,, no platí toto pre ľudí? Naozaj nám vyhovuje táto veta len pri niektorých ľudských črtách ale ak sa jedná o iné situácie, tak ,,by sa to, čo robia zvieratá,, robiť nemalo? Ono je toto premýšľanie dosť smutné ale tak musel by som tu písať dlho, aby som tu ozrejmil, že je to všetko postavené na hlavu a ľudské hodnoty sú...no ako to povedať. Mne osobne je mi z nich zle. Ja sa nečudujem, že ženy po takejto ,,priam desivej,, skúsenosti, ako niečo pre druhého urobiť nezištne utekajú... Ale čudujem sa im, že sa nepoučia a stále si hľadajú partnerov, ktorí sú presne takí istí a ktorí ich takto strašne sklamú. Nikdy som od partnerky neočakával, aby mi ,,vrátila,, či kľačala na kolenách a ďakovala za niečo, čo je pre mňa samozrejmosť...ale to asi chápem len ja.
Som veľmi zvedavý čo sa stane ak jeden z vás stratí prácu a nebude si ju vedieť nájsť dlhodobo. Vzťah sa rozpadne, pretože to vzťah nie je. len nejaké pseudo výhody.
Mám vyštudovanú nádhernú profesiu, tak trošku umeleckého smeru. Narodil som sa v BA a žijem tam celý život a viac ako 300 - 400 eur som na výplatnej páske nevidel. Napriek tomu, že som v mojom odbore ozaj celkom dobrý. Ak niekto pozná náklady v BA tak vie, že z tej mzdy sa dá len ťažko odložiť. Nemám ani vlastné bývanie, ani auto, nemám ani zdravie, nemám ani prácu, kde by som zarábal 500 euro....Myslíš si, že som odpad? Neviem mám taký pocit, že väčšina ľudí ma za ten odpad považuje...či to je hodnotenie podľa vzdelania alebo podľa toho čo vlastním. Takže je mi ľúto tejto materiálnej spoločnosti. Ja som spokojný aj sám, pretože riešiť takéto ,,problémy,, by sa mi určite nechcelo.

lenka32

a ja uplne uprimne a narovinu poviem ze vobec sa necudujem ze dievcata sa pozeraju aj na financie. Bez penazi zit to jednoducho nejde. Mam uz 32 rokov mala som uz viacero vztahov a tak to dokazem objektivne porovnat. Mala som skveleho priatela ktory zarabal uplne priemerne dokazal usetrit stale hladal prilezitosti ako si privyrobit a vedel vyjst aj s mala. A potom som mala chlapa ktory mal dlhy na poistovni, dlhy na vyzivnom za dieta(co som sa dozvedela az po case samozrejme) a proste neustale ho bolo treba zachranovat dosiel o robotu vobec ho nesralo ze som za neho sem tam zatiahla vyzivne ja ze som mu pozicala peniaze a viete co urobil? ani mi nepodakoval ani nevratil peniaze proste nic len sa somnou rozisiel akoby nic . Takze ja sa necudujem ze zeny sa boja ist do vztahu s niekym takym co ma vsetko u prdele nerobi a este by im ostal na krku. Teraz mam skveleho chlapa co sa stara obaja robime a je to super a pritom sme uplne normalny priemerny par.

Filip TT

levandulka mam sa v norme, aj rodina je Ok, takže v poriadku.

S Mesačným princom súhlasím v tom, že muž potrebuje byť oceňovaný ideálne obdivovaný. To je niečo čo potrebuje. Môže to robiť naozaj problém, keď cíti, že nestíha žene. Bohužiaľ mám jeden taký príklad medzi svojimi kamarátmi. Rozpadlo sa na tomto manželstvo. Ona ho pritom milovala a po rozvode sa jej zrútil svet.

Tým nehovorím, že je chyba na tvojej strane, len je to zložitá situácia.