Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)

Príspevok v téme: Odpoveď na otázku "prečo je málo vhodných chlapov" (Matematika lásky)
precopreco

Bolo tu už viacero tém od žien, ktoré si kládli túto otázku (naposledy tu www.zdravie.sk ) a keďže som náhodou narazil na zaujimavý článok referujúci o knihe Matematika lásky, ktorá sa presne týmto zaoberá, tak som to sem skopíroval:

"Prečo je málo chlapov?

...zistenia čiastočne pomáhajú vysvetliť, prečo toľko úžasných žien po tridsiatke súťaží o zdanlivo malý počet vhodných mládencov.
Keď príde slabá záujemkyňa k mužovi, ktorý sa jej páči, je schopná vytiahnuť všetky esá, aby získala jeho pozornosť. Silná dražiaca naopak, sebavedomá a presvedčená, že je pre každého muža to najlepšie, nebude pravdepodobne podnikať nič, pretože vie, že za rohom na ňu čaká ďalší, lepší muž.
Keď muž zbadá nezáujem atraktívnejšej ženy, usadí sa so ženou, ktorá sa oňho bude najviac zaujímať, a tá ho uloví z vôd slobodných mládencov.

Spočiatku je to všetko fajn, ale ako aukcia (a teda aj život) pokračuje a dražené predmety získavajú slabšie účastníčky, zostáva čím ďalej tým menej slušných slobodných mužov a stále viac krásnych a inteligentných žien, ktoré neustále lovia v tých istých vodách.

Výsledkom je paradox vhodných mládencov, ktorý prináša jasnú, hoci tvrdú správu:

Nezáleží na tom, aké ste sexi.
Ak chcete mať vzťah, tak nebuďte samoľúbe!"

No hádam to aspoň niekomu otvorí oči a aj pomôže v jeho partnerskom živote keď si uvedomí, že základom vzťahu ktorý ho drži pokope, a možno aj podstatou lásky ako takej, je skôr vzájomná tolerancia a akceptácia aj nedostatkov toho druhého, než len hľadanie dokonalosti, výhod a vlastného pohodlia.

zdroj: diva.aktuality.sk

normo

A chlap to ma mozno este tazsie. Aj keby nasiel normalnu zenu... tak to, ze je chlap, znamna aj, ze ma chut na sex. Dobry sex so zenou ktoru miluje. Ale sexualna potreba normalnej zeny, je povacsine velmi slaba a ma klesajucu tendenciu. Cize normalna, ale nechce sexovat... problem chlapa. Tak ako tu niekto napisal ten vtip o obchodaku so zenami a muzmi - chlap ma len problem najst normalnu zenu, ktora by mala rada dlhodobo sex s nim. Takze duplom tazsie hladat :-D

normo

Staci stratit svoj majetkovy status, alebo sa hrat na obcajneho chlapa s obycajnym platom /bez auta, bez bytu/ a zrazu muz vidi celkom jasne, kolko je princezniciek a kto je jeho pravy priatel, priatelka... Zial v tomto svete sa s takymto statusom velmi tazko, az skoro nemoze hlada ta normalna osoba, spriaznena dusa.

Co ostalo zo vztahov ? Uz sa vo vacsine iba kupuju...

Na druhu stranu - pocut nareky zien a nadavky na muzov. Muzi nie su taki sprosti, ako si zeny myslia. Chlap je pudovo zalozeny a ked aj jednoduchemu chlapovi, alebo primitivovi staci pochopit, ako zeny funguju, tak co ho napadne ? Vyuzit hru na socialny/majetkovy status a tak strieda zeny ako hrandry. Samozrejme, tito jedinci to mozu robit opakovane, tak sa potom zda, ze aj slusni chlapi su hajzlici. Skoda toho upadku spolocnosti. Tak isto, potom tieto postoje u chlapov vytvaraju permanentny nazor na zeny a aj tie naozaj normalne, su tazko v tom kale najdene...

Mesačný princ

normo - nádherne si to napísal. lepšie sa už ani nedalo.

Kým sa mi darilo mal som ako ,,priateľov,, tak ,,manželku,, ale akonáhle som nebol zaujímavý po finančnej stránke, tak to veľmi rýchlo odišlo. A to tí ľudia tvrdili, že ma majú radi.

Je to všetko presne tak, ako si napísal.

normo

yyyyyyyy..... uplne sa s tebou ztotoznujem. Mam tie iste skusenosti. Normlanemu chlapovi je v podstate ukradnuty socialny status zeny, kdezto zeny na nom visia. Chlapovi, co ma problem so zenami, nejaku si najst - tak mu staci byt, dom, pripadne auto /ale aspon s bytom/ a behom kratkeho obdobia si ho uz zeny vsimaju a nejaka ho klofne. Samozrejme budu hovorit, ze im na peniazoch nezalezi... Ale zalezi. Dokonca niektore hned na prvom rande lustruju financnu situaciu a sam som zaziel nieco take na vlastnej kozi, ked mi baba vycitala, ze aj ked som mily a prijemny - tak ona ma dom atd. Zbytocne som jej vysvetloval, ze niektore veci neriesim, pokial nemam vztah, lebo potom sa zene nemusi pacit lokalita a ine, ale neriesila to. Hlavne, ze ten vzor dokonalosti mal slusne zdravotne problemy, bola rozvedena s dietatom, mala sice dom - ale zatazeny hypotekou a tak ho vyzdvihovala, ze si neuvedomovala, ze jej tam byva aj sirsie pribuzenstvo a nema ho vobec majetkovo vysporiadany.

Tak som si hladal potom zienku a mal som problemy. Zeny preberali, lebo vidieli len to co chceli vidiet. Akonahle som si vsak kupil byt, ked sa vyskytla prilezitost - tak takmer okamzite som sa z kamarata stal zaujimavym chlapom. Ale chlap, ktory ma aj slusnu pracu, dobre zaraba, je normalny, starostlivy - ale nedava najavo svoj socialny status, tak je pre zeny odpisany. Ale naco vesat zenam na nos, kolko ma clovek v banke, alebo kolko nehnutelnosti vlastni, aj ked tam nebyva ? Podobnu situaciu evidujem aj vo svojom okoli, ked kamarati presli presne rovnakym stadiom. Akonahle bol byt, uz boli zaujimavi a uz ich nejaka klofla.

Ja by som to skor otocil - kde su normalne zeny dnes.... A nie osoby divajuce sa na majetok, socialny status. Zeny, ktore nic nevedia, no same maju tony poziadaviek. Tie, ktore na muzov hraju ako herecky a po svadbe, ci v dlhodobom vztahu sa az ukaze ich prava tvar. Sama falos, klamanie. Muz musi byt takovy a makovy, ale zena moze, nic nemusi. Je jasne, ze iba z lasky clovek nevyzije, ale ku vsetkemu sa da dopracovat spolocne. Lenze to nie - princeznicky cakaju na muza na bielom koni. Prakticky ako z filmu "Pretty Woman" ocakavania, ze ich muz vytrhne z toho ich biedneho zivota a zachrani. A beda ak nema na dovolenky, znackove handry a nemasiruje im denne ego. Zeny uz nie su emancipovane. Emancipovanie znamenalo rovnopravnost. Vacsina z nich uz chce byt len princeznickymi, lebo od mala pozeraju podobne filmy a telenovely a vsade ich len reklama zmasirovala tak, ze ine hodnoty uz ani len nevidia. A ak sa zda, ze ano... ukaze sa to, ked ju muz bez prijmu, alebo strati socialny, ci majetkovy status. Zaujimave, ze muzi nieco take nepotrebuju riesit, lebo su si vedomi, ze su samostatne bytosti, ktore sa vedia postarat o seba, ci rodinu. Samozrejme - i tu su vynimky. Ako bolo uvedene v teme - matematika lasky, presne to plati. Zeny preberaju, az im z toho kosa ostanu len odpadky a aj dobra rybka sa tam potom lovi zle. Muz je tvor priamy a bez klukateho myslenia. Nebudete sa pchat tam, kde ho nechcu.

vericek

Yyyyyyy, ale sme, existujeme :-) niekedy to chce dlhší čas nájsť partnera akého si predstavujeme,, o to viac si to ale človek potom vazi

yyyyyyyy

Vericek, no aspon sa nejaka najde, len skoda ze takych je tak malo...

Maruska, svoje rozpravky o muzoch ktori idu po zabezpecenych zenach si chod pisat niekam na forum feministickych aktivistiek... Mozno par takych gigolov existuje, ale ty robis z uplnej vynimky pravidlo. Ja ti garantujem ze 99% muzov nezaujima a nerozhoduje sa podla toho kolko ma zena penazi alebo ci ma byt a auto. Toto je praveze uplne typicke len u zien, vratane tych ktore su akoze "zabezpecene", ved to vidime aj priamo v tychto temach ake predstavy o zivote tu dnesne zeny vypisuju, hroza.

vericek

Tak asi som jedna z mala ktorá neočakáva od partnera byt auto a podobne, najväčšia hodnota je láska zdravie, podporovať sa a pomáhať si navzájom,drahí muži, aj toto ženy hľadajú :-) ja určite!

maruska47

no mna prehne ze muzi sa nepozeraju na soc. status ich partneriek hlavne ze si hladaju starsie zeny a slobodne matky ktore uz maju byt omg a baby bez bytov len vyuzivaju na jedno..., nech ma neporazi boze moj :D

yyyyyyyy

adr1a, len dnesne zeny pozeraju uplne rovnako na krasu ale plus chcu navyse od chlapov este aj socialny status a materialne zabezpecenie. Proste tie naroky ktore su dnes na muzov kladene su uplne prestrelene, pretoze zeny si myslia ze to co vidia v TV je proste realita. Ony si myslia ze je naozaj normalne, ked je chlap silny, dominantny a akcny, a sucasne jemny, pozorny, citlivy a empaticky ako ich vzory z casopisov a medii, je vysportovany a sucasne ma aj jemne feminne crty tvare, je drsny a sucasne peknucko vystajlovany, vyobliekany v modernom obleceni, vyvovany, s jemnou cistou pletou od drahych kremikov a s modernym 30 eurovym ucesikom, chlap ktory ma na zenu cas a sucasne ktory ma prestiznu pracu atd atd... proste ja neviem co na to povedat uz, asi len ze je cas sa konecne zobudit z tych bludov, lebo to skodi nie par muzom, alebo par zenam, ale celej nasej spolocnosti.

adr1a.

yyyyyyy. Pozri. Na tu pokriteckost sa da pozriet aj z druhej strany (zeny pozeraju na zabezpecenie istoty a muzi zas na krasu mladost zdravie zeny, jej peknu tvar stihlost prsia boky zadok reprodukciu ai).
A vsetko toto je stare ako ludstvo same a bolo to takto uz od cias jaskynnych ludi. Tym vysvetlujem tento princip aj predoslemu co sa ma uz tu na to pytal.
O tomto by sa dali romany pisat. Je to nadlho. No princip v skratke ostava ten isty.
Samica potrebuje samca ktory sa o nu a o ich mladata postara zabezpeci im byvanie (jaskynu) obzivu stravu zaodetie ai ai je silny vykonny ai.
Samci zas hladaju vhodne samice (mlade pekne zdrave plus prsia zadok boky vlasy ai) s ktorymi by splodil zdrave silne potomstvo deti schopne prezit prerazit uspiet ai ktora by udrziavala v jaskyni ohen teplo utulnost, vychovala mu deti bola k dispozicii ai a bola pri nom a bola iba jeho