Vydrží muž bez milovania (vo vzťahu)?

TamiHami

Ukulele: Ja viem, že on túži po mne, ale on to nechce ukázať a skrýva to. Toto si uplne vystihla: Vy dvaja sa podla mna obaja hrate jeden pred druhym. Nie ste k sebe uprimni.Ty skryvas svoju tuzbu a on tiez, aby ste si o sebe nemysleli nic zle. Ja nechcem vyzerať pred ním ako ľahká korisť a on zase nechce predo mnou yvzerať ako nejaký nadržaný chlap. Hovoril mi aj vaickrát, že on nechce na mňa naliehať, aby nevyzeral ako nejaký nadržaný sexuálna úchyl. Ja túžim po ňom, ale zároveň chcem, aby on bol iniciatívny, nie ja.

Mesačný princ: on vraj taký je, že mu to neprekáža. Vraj aj vidí v partii niekedy, že chlapi sú v nefunkčných vzťahoch preto, aby mali pravidelný sex. Pritom nie sú spokojní, drží ich oba to. A môjmu priateľovi sa páči, že my dokážeme mať pekný vzťah aj bez toho, aby sme sex mali. Ako poznám jeho povahu, tak si myslím, že mi to vysvetlil úprimne. Aj sám o sebe priznal, že on nie je ako väčšina chlapov, nemá rád agresiu, dominanciu. Tak ja pochybujem, lebo mám možnosť pochybovať :D On mi ju dal tým, že mi ponúkol vydržať do manželstva. Alebo ja už vážne neviem, nevyznám sa v ňom. A túto tému som s ním dosť často riešila.

Ukulele

Podla mna nie je dobrym znakom, ked po tebe partner fyzicky netuzi a nechce sa s tebou milovat. Nie je dobrym znakom, ak uprednosti sam seba, inu atd. Na jednej strane muzi nechcu feministky, ci frigidne zeny. Na druhej strane ich desi ich sexualna tuzba a nadrzanost. Namiesto toho, aby boli stastni a pocteni, snazia sa tuto tuzbu v partnerke potlacit, vdaka nej ju ovladat a riskovat, ze iny muz uvidi v jeho partnerke to, co on odmieta vidiet. Zdravu, milujucu a tuziacu zenu.

Vy dvaja sa podla mna obaja hrate jeden pred druhym. Nie ste k sebe uprimni.Ty skryvas svoju tuzbu a on tiez, aby ste si o sebe nemysleli nic zle.
Milovat sa so svojim partnerom je normalne. Tuzit po svojom partnerovi je normalne. Ten, kto ti bude tvrdit nieco ine, normalny nie je, ani keby to bol samotny tvoj partner.
K sexualite musis mat zdravy a zodpovedny vztah. Milovat sa s tym, koho milujes a je tvojim partnerom a necitit sa za to vinna, nemat strach. Zdravy sexualny vztah v partnerstve je velmi dolezity. Mnohi ziju v takych idealoch, ze bez sexu to bude lepsie, krajsie a bude to plnohodnotny vztah. Nebude. Tato potreba je najzakladnejsie ludska potreba, nejde iba o rozmnozovanie, sexualny pud, ale aj o potrebu lasky, intimity. K partnerovi nebudes nikdy tak blizko, ako ked splyniete v jedno.

Mesačný princ

TamiHami - ako som ti už napísal, je to možné. No záleží to od človeka, od jeho výchovy, jeho návodov, či už vlastných, zdedených alebo odpozorovaných.

Na niečo takéto musí mať človek pevnú vôľu a nepovoliť. Ak ju tvoj partner má, tak je schopný nemať s tebou pohlavný styk aj celé roky a bude čakať na teba. Ak tú vôľu nemá a bude chcieť, tak sa hodí po prvej sukni čo stretne a ty o tom nebudeš vedieť.

No z posledného tvojho príspevku mám pocit, ako by si si ním nebola celkom istá.

,,Mne by nevadilo sa s ním milovať, ale skôr tak zvažujem, že čo keď je to ešte skoro, možno to bude niekedy ľutovať, možno spoznám niekoho, kto by to viac ocenil. ,,

Toto je podstatné na tom celom. Nie to, či sa budete milovať alebo nie ale to, že o tom celom pochybuješ. Inak milovať sa spolu neznamená vždy ,,pohlavný styk,, medzi tými, ktorí sa milujú.

...ale to len taký môj postreh. Je to presne tak ako keď napíšem, že kamarát, priateľ a partner sú tri odlišné premenné, no zároveň môžu tvoriť jednotný celok.

TamiHami

Ukulele
Z toho čo si mi napísala, si skôr myslím, že priateľ patrí do kategórie, že si to radšej robí sám ako by ma podviedol.
V začiatku nášho vzťahu som s ním veľmi chcela spať, ale nechcela som to ukázať navonok, aby som nevyzerala ako nejaká nadržaná žena. On mi potom navrhol, že by počkal aj do svadby, tak ja som začala uvažovať či by som to predsa skúsila vydržať do tej svadby, keďže máloktorý chlap dnes je ochotný toto navrhnúť. Mne by nevadilo sa s ním milovať, ale skôr tak zvažujem, že čo keď je to ešte skoro, možno to bude niekedy ľutovať, možno spoznám niekoho, kto by to visc ocenil. Lebo mi priateľ povedal, že jemu je úplne jedno či ssom panna alebo nie. On si na tom nezakladá, aby bola žena ,,čistá".

Ukulele

Ked ludom ukazes svoju slabost, vsetci zacnu byt silni. Ked im ukazes nevedomost, vsetci zacnu byt mudri. Pytas sa nespravne. Vydrzi muz bez sexu, alebo vydrzi muz bez milovania? Hovoris o milovani, ale predpokladas sex. Su take svine, ktore ho budu pchat do kazdej volnej a dostupnej diery, su taki, ktori si to budu radsej robit sami a vyhovarat sa, lebo su lenivi nieco urobit pre svoju partnerku. Su, ale muzi, ktori su so zenou preto, lebo s nou chcu byt, dusevne aj fyzicky. Pre nich nema vyznam byt s jednou dusevne a s inou fyzicky. To je, ako keby si masko zjedla doma a ryzu neskor inde. Jedno bez druheho vyznam nema. Iba ak drzis delenu stravu :) Ty musis poznat svojho partnera, aky je. Ci je charakter a ci svina. Aj takych, aj takych je kopec. Ale na kazdu svinu sa vari niekde voda ;) Strach mas zbytocne. Je lahke vydrzat bez sexu, ale je tazke vydrzat bez milovania, ked je ten clovek pri tebe. Odopieras si nieco, co mozes neskor lutovat a zbytocne, len kvoli svojmu strachu. No ak nemas pocit, ze s nim ano, tak to nerob. Robit to z nespravnych dovodov zmysel nema.

kristatosanedacitat

jezis proste mu stiahni gate a supni si ho do ust a potom si na nom zajazdi.. vy co riesite pre boha :D na vsetko by ste potrebovali návody a basne tu pisete o tom, zaprcaj si a mas pokoj.. niekedy staci proste nerozmyslat nad vsetkym