Dělali jste někdy nějaké testy IQ přímo u psychologa, nebo jen na internetu.A jak velký rozdíl je mezi nimi?Poprvé jsem si jeden zkoušel dělat před více léty když mi bylo 17let, měl jsem IQ 97,bylo to z knihy nějakého, tuším německého psychologa.Jaká je to podle vás hodnota?Po více letech jsem si je poprvé zkoušel udělat i na internetu-já vím jsou možná nepřesné, ale byli to různé matice, číselné řady, písmena, symboly atd.Vyzkoušel jsem jich hodně, první výsledky byli IQ 95-108, později jsem u některých dosahoval i více až 130(140)-uváďet ještě vyšší hodnoty už asi nemá smysl, protože to jsou určitě nepřesné testy a ty hodnoty jsou nadsazené.Otázka tedy je kolik bych asi měl u psycholožky, pokud by mě testovala, asi mezi IQ 90-105, to si myslím já, ale nevím to.Máte s tím někdo zkušenosti?
Měří testy IQ skutečně inteligenci?Kolik potřebujete na studium Vš, maturitu jsem zvládnul.Mě samozřejmě znalost toho čísla neovlivní, ale může ukázat některé slabiny.Díky za odpovědi.
Inteligence a IQ
Doba sa mení, kedysi by nás ani nenapadlo, že budeme riešiť nejaké trollovanie na nete:-) Že?
Takto vyzerá reálny troll, ak ho chcete tak vidieť a spoznať:-)
www.youtube.com
Poprosím o ban.
Iiiii, existují i testy, kde se žádná čísla, ani písmena či slova nevyskytují, jde jen o matrice-obrázky a symboly a vztahy mezi nimi. Nebo existují i prostorové úlohy atd.
Ja sa vyjadrím k téme a chcel by som poprosiť o ban (v preklade o zákaz pôsobenia na tomto fóre, lebo tu dávam len samé fóry, aj keď viem, že zo života si netreba robiť fóry, ani z chorôb, ani z ničoho a treba byť len suchý ako trojdňový rožok).
Zakaždým, keď napíšem nejaký príspevok, tak poprosím o ban.
Čo sa týka toho IQ, testy sa robia väčšinou len s číslami a podobne, kde sa predpokladá, že väčšina by tomu mala rozumieť, ale taká dobrá polovica nemá ku číslám žiaden vzťah a nezaujímajú ich ani počty.
Ja napr. neviem zrátať, koľko sú tri a tri hrušky dokopy, lebo ja som sa učil počty s jabĺčkami:-)
P.S. Ja ten troll nie som. Bol som kedysi. Teraz som troll-veteran:-)
To co tady dáváte nikterak nesouvisí s tématem. Měli byste si to uvědomit.
Já psal že je třeba diskutovat k věci, tedy o inteligenci.
XDDD Ale dostal som super napad XDDD
Povedal si ze ides spat bohatstvo
Okej čiže troll :D
Anonym132, třena, jaké má IQ dopad na život? To je pěkná otázka. A myslím že se to bude týkat mnoha lidí, jde o úspěchy i neúspěchy.
Já vím že žádnou mou inteligenci tady nikdo nezjistí, a ani to tak nepotřebuji vědět.
Na ty dobré testy z internetu mám dost odkazů, je jich několik desítek, já už jich dost zkoušel, a o těch výsledcích jsem psal, je to zmatené, ale je to dobrá zábava. Důležité že jsou zadarmo, s okamžitým výsledkem, a nejsou to žádné znalostní testy. Jsou to buď matrice, nebo numerické, verbální či kombinované testy.
Vím, že skutečné testy má jen psycholog, a potom ještě různé společnosti vysokého IQ, třeba Mensa. Jen tak mimochodem, já IQ beru jako pojem s úplnou rezervou, ale pro mnoho lidí, je to fetiš.