Otazka na zeny...

Príspevok v téme: Otazka na zeny...
0vecka

...ako by ste zareagovali ak by otec vasho dietata kratko po narodeni pozadoval test otcovstva s tvrdenim ze pocul o tom ako sa obcas vymeni dieta v porodnici a pride sa na to az o par rokov ak vobec. Test by zorganizoval sam a dieta by kvoli nemu nemuselo nikam chodit (vyter z ust doma). A ako by ste zareagovali ak by tento test urobil za vasim chrbtom???

0vecka

imho kazdy by za urcitych okolnosti podviedol a kazdy by za urcitych okolnosti vedel zabit, okradnut, urboit nieco nemoralne... takisto ked dvaja spolu podnikaju tak tam urcita dovera byt musi akurat ze pochybujem ak by jeden mal mozno st si toho druheho bezpracne a lacno preklepnut ze by povedal ze ne netreba ja mu doverujem... kolko zenskych tu na fore citali nejake SMS a podobne (a kolke ich citali ale nenasli nic podozrive tak o tom mlcia)... podla mna taka doveru MP je iba ideal ktory sa neda naplnit a je krajne neracionalna...imho dosledok rozpravok pre deti a romantickych filmov.

Mesačný princ

Sejla - takto si to pochopila? Nie tak som to myslel. Vieš čo je to absolutizmus...nedokážem robiť nič na polovicu.

A ani to robiť nechcem. Ak dôverujem niekomu, tak mu dôverujem od začiatku naplno! A to isté očakávam aj od druhých a tak je to skoro so všetkým. možno aj pre toto som sám, no nemôžem si pomôcť. Ak človek pochybuje o druhom, tak dôverovať nikdy nebude!

Sejla

mesacny princ, to je dost veke pokrytectvo. Z nejakeho dovodu mas pocit, ze mas prednost, nez ktokolvek iny, ked je tvoja dovera podmienena jeho doverou.

Mesačný princ

Sejla - aj tebe musím napísať, že toto je ďalší z mojich návodov, ktoré som si vytvoril a nemienim s nimi nič robiť. Pokiaľ u druhého človeka necítim plnú dôveru, tak mi ten človek nestojí za to, aby som mu dôveroval alebo sa o to vôbec pokúšal a taký človek nemá v mojom živote čo robiť. Som síce extrémista a viem, že dôvera je vlastne forma násilia páchaná na druhej bytosti ale absolutizmus je to, čo mi aspoň v živote neublíži.

Sejla

Zase ja v tom nic nenormalne nevidim. Moze to tu zenu zaboliet nachvilu, ale zase ako to asi musi podprahovo boliet vyvoj dietata, ked otec ma niekde vzadu svojej mysle potlacenu pochybnost, ci je jeho? Podla mna nie je v poriadku vycitat ludom, ze niekomu 100 percent neveria, nehovoriac o tom, ze takyto druh dovery nie je tak celkom volba, nie je to ani casty jav a ani bezpecny stav. Niekomu moze trvat holt dlho, kym partnerovi doveruje aspon na 99 percent a dopracuvava sa k tomu opatrne.
Nech sa teda pochybnost zrodila z akychkolvek dovodov, ci su to katastroficke pribehy ludi z priameho okolia, alebo predosly problem z pocatim, alebo prisli same od seba, je vrcholne nefer voci tomu malemu clovieciku nevyriesit si to spolahlivym sposobom, pokial to stoji za facku.
Podla mna by sa DNA testy mali normalizovat, pokial je pravda, ze je na svete tolko pripadov, mali by sa robit testy v nemocnici hned pri narodeni, alebo aspon to zahrnut do predmanzelskych zmluv. Ja som aj proti tomu, aby sa adoptovanym detom klamalo, ze su to jeho pravi rodicia a nechat ich cele detstvo cudovat sa svetu, preco sa nepodobaju ani na jedneho z rodicov a nedovolit im pravo poznat vlastne 'DNA zdroje'.

anjelik *

Ovečka, byť bezradný, znamená byť bez rady, žiadať o radu. To si urobil a nielen tentokrát..trebárs si sa pýtal, či ti môže ublížiť to, že si zjedol plesnivý chlieb. :o)

Sebavedomie..je odvislé od vedomia Seba samého. to myslím ako odpoveď stačí.

Nie, ja nezvyknem rozprávať dve hodiny a nič nepovedať

Nie, nechcela som ťa uraziť, len som sa pokúsila ti vysvetliť, prečo máš problém pochopiť názory iných. Že je to odvislé od tvojho vývoja a od, či už osobnostne prebraných, alebo v prirodzenosti teba, ako bytosti, získaných návodov.

Nie, ja nie som ezoterik a obávam sa, že ty ani len netušíš, čo ezoterika je..ale evidentne je to pre teba všetko, čo sa nedá odvážiť, zmerať a uvidieť.

V podstate som napísala, ale inými slovami, to, čo ti napísala drvivá väčšina, že pre nich by bola takáto kontrola neprípustná. Napísala som to na základe logickej úvahy.

Podľa tvojich reakcií je logicky preukázateľné, že naozaj potrebuješ mať pre svoje konanie podporu väčšiny..štatistickú. Z toho logicky vyplýva, že si vo vlastnom svete bezradný. Inak by si túto tému a ani žiadnu inú, nezakladal. :o)

Emócie nie sú záležitosťou mozgu..ale duše. Tej, o ktorej ty tvrdíš, že neexistuje..práve takýmto postojom sa ochudobňuješ o hlbšie poznanie jediného sveta, ktorý je tvoj vlastný a to svet vnútorný... pretože fyzikálny svet, ten, ktorý jediný ty uznávaš, na základe vedeckých experimentov, nikdy tvoj nebol a ani nebude. Žiješ vždy len pri ňom, a nikdy do neho nevstúpiš..ale to už je pravdepodobne kategória emočne labilných úvah..:o))

0vecka

Biela Kobra jasne ze som emocionalny ...kazdy je bez emocii by sme nemohli robit nic nas mozog by nefungoval neboli by sme schopny vedomej cinnosti. ide o to ako sa rozhodujem... napr xcem si kupit dom tak sa rozhodnem racionalne zvazim ci sa ho oplati prenajat alebo kupit zvazim dostupnost cenu atd.... emocionalny clovek si kupi dom tak ze pozrie a povie si tento je fajn kupim...

a tak je to aj s tymto emocionalny clovek si povie no tak moja by ma niekdy nepodviedla bla bla bla a pragmaticky si povie stava sa to inde a tiez si ti ludia mysleli ze sa to stat nemoze a preto sa to moze/mohlo stat aj mne takze sa radsej poistim pozriem si trh a zvazim ci mi ta istota stoji za tu cenu bodka....

tvarit sa ze som ako spock a ze sa ma nic netyka ze vsetky problem zvladnem bez strachu to mi pride nerozumne... neviem preco sisi myslela ze som ako robot alebo co... imho emocie robia ludi statnych ale treba ich mat pod kontrolou v podstate sluzia a su velmi dobre na nevyznamne rozhodnutia, na tie dolezitejsie sa treba trosku odosobnit (aspon do tej miery ako sa mi to podari).

Biela Kobra

Počkať: Veď emocionálnosť vyčítaš publiku, ktoré považuje popôrodné dokazovanie otcovstva za nedôveru voči partnerovi, príp. urážku, ty. A doteraz si obhajoval pragmatický prístup k otcovstvu založený na dôkazoch bez zbytočných emócií. A zrazu tvrdíš, že emocionálny si ty. To sa kedy stihlo obrátiť?
Mimochodom, neviem, čo ti mám vysvetliť, že je nerozumné, lebo nič o nerozumnosti som nehovorila.