vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

Mesačný princ

Porazamaznej - ani mu nemusíš nič hovoriť, je to z teba cítiť a aj od tvojich rodičov určite áno.

Hľadaj si niekoho, kto má peniaze. To je jediné, čo ti môžem poradiť.

Porazamaznej

No ale to ze nezabezpecil je jeho problem nie moj. Ja mu nic nevycitam, netlacim na neho, len chcem normalne zit. Nic viac.

Mysljm ze dieta v tejto situacii by bol fatalny omyl. Aj ked na druhej strane stale trvam na tom, ze fungujeme dobre, mimo tychto veci v rodine je to krasny vztah

Mesačný princ

vôbec tu nejde o bývanie. ide tu jednoducho o všetko. Ak by sa presťahoval ku nim zase by vznikol iný problém a stále by to bolo dookola to isté. Musia poriešiť v prvom rade vzťah ak nejaký vôbec majú.

Mesačný princ

Filip TT - aj ja som mal priateľku 9 rokov...viem o čom píšem. prežil som si niečo podobné na vlastnej koži. Vzťah im nefunguje!

Filip TT

Zakladatelka temy cely cas hovori, ze vztah fuguje s priatelom su spolu 9 rokov. Maju rozdielne nazory na to, kde byvat.

Mesačný princ

porážamaznej - si myslíš, že tvoj priateľ je úplne blbý a nič si nevšimol??? To, že sa porozprávate s mamou medzi štyrmi očami aký je neschopný ešte neznamená, že to človek nevycíti!!!

Mesačný princ

hm, nechceš dieťa, lebo práca? Doba je taká, že vždy budeš niečo riešiť a možno prepasieš jedinú šancu mať dieťa.

Ak ho tvoji rodičia ,,neberú,, ako toho kto zabezpečil bývanie, ako toho, kto sa dokáže postarať o rodinu, ako toho....tak vždy sa bude cítiť v takom prostredí zle. VŽDY!
Je to ego ale je to aj frustrácia.

On nepôjde k vám z tohoto dôvodu a dieťa to nevyrieši. Ja na vzťah nemám. Aj ja bývam s mamou, nemám žiadne peniaze, auto, majetok a ani prácu tak prečo by som mal ničiť niekoho kto ma miluje tým, že by som ho brzdil. Musí objektívne zhodnotiť či má na vzťah dostatok pák a či dokáže zabezpečiť to, čo som napísal. Či sa dokáže o vzťah starať a vás zabezpečiť. Pokiaľ to tak nebude, tak mu ego nedovolí ísť bývať ku vám. A dôvodom môžu byť samozrejme aj ,,tolerantní,, svokrovci, nielen tá ,,neschopnosť,, ako to tu všetci familiárne volajú.

Nezmeníš nič. On odtiaľ neodíde. Nie kvôli mame je tam. ale kvôli tomu, že sa cíti v tvojich očiach veľmi malinký a ponižuje ho ak by si zabezpečovala všetko ty. je to ego ale doba je, aká je. A jednoducho nie každý človek má rovnaké možnosti. Aj šikovní ľudia sa ocitnú v takomto niečom a niektorí ostanú do konca života v detskej izbe, pretože.....

nedávaj mu ani sekundu. Povedz mu to priamo. Povedz mu, že odchádzaš. Podľa mňa ťa nebude držať. nechá ťa ísť ak mu trošku na tebe záleží a má ťa naozaj rád. Nájdi si niekoho, kto mal v živote lepšiu štartovaciu čiaru.

Vždy to budem tvrdiť, že pokiaľ nemá človek kontakty alebo peniaze, tak sa nikam nedostane. Nemá najmenšiu šancu.

porážamaznej

nie naši mu to nedávajú najavo, sú k nemu maximálne v pohode. to čo mi povedala mama, ostalo medzi nami.