vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

neviem11111

mesacny princ, ale tato tema nie je o tom, co si prezil ty. kazdeho skusenost je jedinecna a neda sa porovnavat, vsetci sme iny. ty vobec nevies aky je ten jej partner, ale akonahle tu niekto niekde na fore nazve chlapa neschopakom, hned zacnes branit a hanit partnerku, pretoze si zrejme v podobnej situacii niekedy bol aj ty a nemas to spracovane. ale toto je ina situacia a nie je to o tebe.

"Ja ti nič iné ako rozchod poradiť neviem. tvoje očakávania sa nezmenia a pokiaľ sa nestane zázrak, tak on nebude mať vlastný dom so záhradou v centre BA, nebudete mať dve autá, 6 detí a chodiť minimálne 6x do roka na dovolenku."

kde napisala autorka temy, ze toto su jej poziadavky na chlapa? len sa ako 28 rocna zena chce osamostatnit a zit sama s partnerom a nie prespavat v jeho detskej izbe, kam mu mama ani nezaklope, ked im tam o 11tej vecer lezie a rusi ich. ma uplne normalnu a pochopitelnu poziadavku. nemozes predsa tvrdit, ze spolu nemaju vztah len na zaklade tejto jednej veci. kazdy vztah ma nejake problemy, toto je problem u nich, ze on sa osamostatnit nechce.

Mesačný princ

Každý vzťah sa vyvíja presne tak, ako chceme aby to bolo. takže aj ty máš podiel na tom, ako to je a aj on. je to 50:50. Nejestvuje tam percentuálny rozdiel.

nesnažím sa ti naznačiť vôbec nič. Len ti píšem to, čo som prežil a ako to vlastne je. Je najľahšie niekoho odsúdiť a napísať, že za 9 rokov mohol byť už niekde inde a nie tam kde je. Al my ho tu nepoznáme. Ak máš dojem, že tam byť mohol, tak prečo si mu nepomohla, aby neostal na mieste taký dlhý čas?

Je to len otázka ale prečo ti to všetko nevadilo v minulosti? tvrdíš, že máte pekný vzťah, chodíte s karavanom na ryby ale prečo si si neplnila svoje sny už dávno a zabila si takto 9 rokov?
Ak si chcela meniť svojho partnera, tak si si mala kúpiť psa. Tí sa vycvičiť dajú.

Stále to vidím tak, ako to je. Ty si napredovala a keďže on nemal možnosti nemohol napredovať spolu s tebou. preto ste tam, kde teraz ste. je to vina oboch!

Filip TT

Cau Adria,

ked si vsimnes ja som nestaval na viere, ale prave na jeho charaktere - ze ma v sebe istu zodpovednost za niekoho. Tak som predpokladal, ze bude vediet mat zodpovednost za rodinu a ze ta rodina bude pre neho c.1. Ale suhlasim, ze je to len predpoklad, autorka ho pozna lepsie ako ja :) ona si uz rozhodne, ci by to naozaj fungovalo.

Osobne poznam Oravakov a Kysucanov inak ako si opisala, ale tak iste, su aj taki :)

Mesačný princ

nič v zlom ale to, že s ním súložíš, perieš, varíš mu, robíš desiatu, zarábaš, si samostatná ešte nerobí vzťah!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Možno som trošku zasiahnutý ale píšem ti to tak, ako to je. Máte vzťah, ak nejaký máte a tam nejestvuje slovko ja, a on. Ale skôr MY!

Ako som ti už písal, nie je to o tom, že by sa on nedokázal odpútať od mamičky ale o tom ako to vidíš všetko ty a jeho okolie.
Veď aj tu máš dôkaz na fóre, že ho tu nazývajú maznáčikom či neschopákom. Akú má potom taký človek motiváciu?

Nepotrebuješ prachatého. potrebuješ niekoho, kto splní tvoje očakávania. Tento ich očividne neplní, tak načo strácaš čas a píšeš tu na fóre toto a chceš radu. Ja ti nič iné ako rozchod poradiť neviem. tvoje očakávania sa nezmenia a pokiaľ sa nestane zázrak, tak on nebude mať vlastný dom so záhradou v centre BA, nebudete mať dve autá, 6 detí a chodiť minimálne 6x do roka na dovolenku.

Mysli si čo chceš. Vy dvaja jednoducho vzťah nemáte! A to vás ani nemusím poznať. nechcel by som partnerku, ako si ty.

adr1a.

Nemyslim si, ze status manzelky ci matky jeho dietata by nieco pre nu vyriesila.
On musi urobit radikalny rez pupocnej snury od svojej matky. Myslim si vsak, ze on na to nema gule. Vzdy sa nou necha citovo vydierat. Manipulovat. Je to typ dobraka, matka je unho proste matka a vzdy bude na 1.mieste aj keby uz mal vlastnu rodinu. Obzvlast ste z 1 dediny tak ho bude mat stale poruke nablizku vie ako nanho a bude ho citovo vydierat veselo dalej. +Ze sa hra na zachrancu stratenych existencii pripadov-matky a otca, o to horsie pre teba autorka temy, aj prenho.

Min.rok v lete som bola na svadbe kamky. Ona blavacka on z oravy))) jeho rodina prehnane krestanska, dobre ze sme sa pred kazdym chodom nemuseli modlit (tiez som veriaca viem sa modlit aj odzadu no vo vsetkom si treba zachovat sudnost a zdravy sedliacky rozum, cize odtial-potial). Takze svadba v kostole, dieta co sa im uz stihlo narodit bolo krstene tiez v kostole a uz teraz nie je insie na dennom poriadku nez slovo rozvod. Ano. Vplyv jeho mamicky)) Tam derie denne v kostole kolena, svadba v kostole dieta krstene a synacika veselo manipuluje, stale musi chodit domov lebo hento lebo tamto treba urobit, jeho zene zakazali tam chodit, ze dieta smie ona nie, stale tam treba nieco makat driet a nahovara ho na rozvod) A pritom je to chlap ako hora, vojak z povolania ale skace ako mu mamicka piska. Dieta a zena su na vedlajsej kolaji. Takze Filip to dieta ci viera, svadba ai nemusia jej davat ziaden status. Je to o cloveku. Jeho charaktere a ake ma kto priority. Co od zivota chce. A on za 8r mal XY moznosti dokazat vselico. Aky je muz partner priatel ai. Najlepsie mu vsak ide rola dietata. Keby tak ako zachranuje mamicku zachranoval teba autorka temy a vas vztah)

Porazamaznej

Princ neviem si pomoct ale mam silny dojem ze si neobjektivny lebo mas v sebe urcity komplex z toho, ze sam si v podobnej situacii. JA NEPOTREBUJEM PRACHATEHO!!!! Zarobim dost aby som uzivila seba aj troch dalsich. Chcem toho co mam a chcem len , aby sa odrtrhol od maminej sukne. Nechcem sa ta dotknut, vazim si tvoj nazor ale ako to moze byt nas problem, ked ja robim vsetko pre nas, byvanie, praca, peniaze, varim periem zehlim desiaty robim, sulozim 4 krat do tyzdna, vsetko co sa da. Tak preco je to nas problem ked je problem v jeho rodine? Obetovala.som milion hodin casu aby som im pomohla a aj tak si zla.

A nehovor ze zo mna citis ze ho ponizujem alebo co sa tu snazis naznacit. Nakoniec on chudacik je mijou obetou, lebo ja svina sebestacna som mu 9 rokov oporou

Mesačný princ

,,No ale to ze nezabezpecil je jeho problem nie moj,,

táto veta hovorí sama za seba!

nespomínaš nikde slovíčko ,,NÁŠ,, ale (jeho) a (mô)

čím skôr si uvedomíš, že nemáte vzťah, tým lepšie pre oboch.