Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

Filip TT

Moje alternatívne vysvetlenie je, že nie on je naviazaný na matku, ale matka je naviazaná na neho a citove ho vydiera - nenecháš ma tu samú že nie.

Zakladateľka témy má u nich stále len status priateľky, nie manželky. Kvôli asi prateľke mame nemôže povedať nie.

Mesačný princ

Filip TT - dalo by sa to nazvať aj subjektívnou - objektivitou ale tak nepáči sa mi to celkom. Ľudia tu zvyknú druhých súdiť či virtuálne šikanovať len preto, pretože to tak cítia.

Čo ak je ten muž len frustrovaný z toho, že si nemôže dovoliť vlastné bývanie a nemá otecka B. Kollára. Nie všetci máme rovnaké možnosti a nie všetci musia byť dokonalí.

Mesačný princ

niekedy sa mi až rozum zastavuje nad tým, ako dokážu ľudia niekoho zaškatuľkovať a to ho ani nepoznajú...

Biela.Kobra

Ešte môžeš zahrať tú, že vo väčšine kultúr zariaďuje spoločnú domácnosť (hniezdo) žena. Ty si už svoje urobila, teraz je na ňom, aby dačo do domácnosti priniesol - seba, najlepšie aj s nejakým podielom na preplatenie faktúr za rekonštrukciu.

Ak to neprejde, tak to zhrniem: Máš dobrú robotu, vlastný dom, vysporiadané vzťahy s rodinou, zabehanú domácnosť, svätý pokoj, dačo našetrené a jasnú predstavu o realite. Jediné, či ti chýba, je chlap, čo by ťa ľúbil. Takže ak si to tento ťuťmák neuvedomí, tak sa časom iste nájde iný.

Poucenababa

Ahoj to ze ako budes vyzerat pred druhymi neries to ze jeho matka nevie vychadzat s ludmi je jej problem nie tvoj. Mas 28 chces uz zit svoj zivot co je spravne nedaj si do toho kecat. Co sa tyka frajera ked sa nepohol za taky cas nepohne sa nikdy a premrha svoj zivot pri maminej sukni. Vyber si niekoho kto zmysla ako ty a ma vo svojom veku rozum

0vecka

na tvojom mieste by som tam nechodil ... proste ostat vo svojom byte on moze prist pockaj par mesiacov ... inak imho si urobila velmi dobre ak sisi to postavila za vlastne... proste mas tam byt ktory patri tebe.. nevyhoda je ze je to pri tvojich rodicoch co by mi asi vadilo ale inak to mas fajn... ak to chlapec nebude respektovat tak ho nechaj s mamickou a najdi si ineho... este mas cas... problem bude ked s nim ostanes takto cojaviem 5 rokov budes mat 33 rychlo hladat partnera aby si este stihla mat deti a proste to bude cele zle... daj si nejaky casovy limit napr ak sa do troch mesiacov nenastahuje k sebe tak mu daj kopacky a hladaj si dospeleho chlapa...

kkkkkk

adr1a ti tak ako je jej zvykom radí dobre. Na druhú stranu kde by si utekala, máš tam dobrú robotu, zázemie, rodinu. Ak tam stoja len pozemky 100tis, tak je to nereálne. Dobre si urobila, tak ako si spravila. Čo budeš v zahraničí vytierať ... Ak sa po 9 rokoch k ničomu nemal, ani len ku svadbe, tak ani ďalších 9 rokov s ním nepohne. Máš len 29, prakticky si si zariadila vlastné bývanie, máš toho naozaj veľmi veľa.

adr1a.

Nechcem byt zla, ale najdi si ineho)) Tento sa mamy bude drzat az kym ona neumrie. A to moze byt este 20-30r. Nevie co chce. Nema jasno. Nema priority. Ty k nemu/k nim do deckej kde ani nemate sukromie nechodievaj prespavat. Nech sa teda rozhodne. Ale on este nie je pripraveny na vazne zivotne kroky posuny zavazky. Nevie sa odputat od mamy a ty pri nom stracas iba cas. Doteraz to bolo 8r a nic