vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč

Príspevok v téme: vzťahy - ja .- partner - svokra a nekonečný kolotoč
porážamaznej

Ahojte,

chcela by som Vás poprosiť o Váš názor. dostala som sa do jednej veľmi nepríjemnej a zložitej situácie - ja - partner - svokra.

pokúsim sa to skrátiť. sme spolu už 9 rokov (nie sme manželia), bývame v jednej dedine a v podstate každý doma, presúvame sa medzi dvomi domácnosťami. mňa to však už omrzelo a tak som vyplatila surodencov a prerobila som poschodie u rodičov na 3 izbový krásny byt. takže máme konečne svoje miesto. predpokladala som, tak ako všetci okolo mňa, že sa ku mne nasťahuje. samozrejme jeho ego utrpelo tým, že ja som bola tá, ktorá vyriešila bývanie, on mal inú predstavu a bla bla, jeho predstavy boli predstavami aj po 8mich rokoch a mňa už nebavilo čakať. budem mať 28 rokov a som dosť stará na to, aby som si viedla svoju domácnosť. lenže teraz mám problém, že partner odomňa vyžaduje, aby som trávila 3 - 4 noci týždenne u svokrovcov, v jeho detskej izbe 3 x 3 metre ( svokra mi za náš cvzťah narobila veľmi veľa zlého, iná žena by s ňou možno ani neprehovorila), kde nám svokra vojde o jedenástej 5 krát niečo povedať bez zaklopania. skrátka nulové súkromie. úprimne mi to začína tak neskutočne liezť na nervi, že už neviem ako z toho von. nie je to na hlavu, že keď máme svoju domácnosť, aby sme takto fungovali? navyše ich rodina je rozvrátená, svokra so svokrom sú na nože, každý deň hádky a iné zlé veci. na jednej strane chápem že mu je ľúto mamy, lebo od seba všetkých odohnala keď bola zlá, ale na druhej strane si hovorím prečo ja mám stále niekomu ofukovať zadok za jeho chyby v zivote. chcem normálne fungovať, bez toho aby mi svokra chodila za riťou a hneď vyzvedala čo robim, čo idem robiť, čo hovorím, kam idem, prečo tam idem, ako to robim a nech to tak nerobim a podobne.

AKO MU TO MAM VYSVETLIT, že mi jeho mama lezie na nervi tak, že som schopna ho kvoli tomu opustit? keď načnem túto tému, je to vždy hádka ako vyšitá a on somnou o tom nechce veľmi hovoriť.

Ďakujem za Váš názor.

lucilindula

porazamaznej zato ze si ona svojou povahou pokazila zivot zato si ty ten svoj skazit nemusis!!! si schopna mlada zena co si dokazala spravit vlastne byvanie a nemas zodpovednost za zivot druheho cloveka ktory si ho posral. Mne svokra ktorej som pomahala doslova znicila manzelstvo a tu som si uvedomila ze za dobre fakt dobre necakaj a tak to funguje len v rozpravkach nie v zivote v zivote ked niekomu pomozes tak ta odrbe ako sa len da bol to moj pripad strasne som sa naplakala a natrapila koli zlej svokre proste nechci tak skoncit. Najdi si fakt partnera ktory je schopny zit bez matky ktory ma normalnu rodinu a neda sa manipulovat aj v 30tke

anjelik *

Ak sa v divadelnej hre, zvanej *vzťah*, podarí autorovi vymyslieť tri postavičky, ktoré sú identické vo vlastnej slabosti....príbeh skôr, či neskôr, skončí ako *fraška*. Je tu dych berúci záver, plný obviňovania, kto za rozpad môže. Môže za to mamička? Áno, môže, bola slabá, manipulatívna škatuľa, ktorá na to, aby udržala aspoň aké také zdanie, že ešte žije, cíti, musela nutne atakovať svoje okolie, aby jej zdochýnajúcej duši dodalo aspoň akú takú energiu. Môže za to synáčik? Áno, môže. Mal myslieť viac na uspokojenie predstáv svojej milovanej, hľadieť viac na to, aby žil podľa jej predstáv..v zariadenom byte, podľa vzoru jej rodičov, nehľadel na vlastné pohodlie, postavil sa sile genómu, ktorý v sebe nesie. Môže za to nevesta? Áno, môže. Mala od začiatku vedieť, že toto raz nebude chcieť, že ona chce žiť svoj sen, svoju predstavu, že nemá silu na to, aby ťahala okrem seba, priateľa, aj jeho matku. Zo začiatku to šlo, naivne si myslela, že to dá..že svokre pomôže..len podcenila, že pomáhať sa dá len do výšky vlastnej sily a tú sa nedá vyčerpávať donekonečna..ak je to len sila tela a nie je to sila pochopenia. :o)
Tak na trestnej lavici sedia traja..zahrali to hodne sproste a vzťah končí. Nevesta, bývalá, k tomu, aby urobila posledný krok, potrebovala len podporu okolia..aby sa utvrdila v tom, že nie, toto by nikto nechcel a je správne, že to nechce ani ona. :o)

Vždy urobíš len to, na čo ti sila a pochopenie stačí..neobviňuj sa za to, a ak si aspoň trochu vážiš priateľa, seba a jeho mamu..ukonči to normálne. Bez osočovania, bez zbytočných emócií, výčitiek, čo všetko si ty pre nich urobila. Ak si to vtedy myslela úprimne a z lásky, nemôžeš to predsa teraz ľutovať. Je to veľmi ťažké, ale nie nemožné..povzniesť sa aspoň trochu nad svoje ego, svoju osobnosť a reagovať ako bytosť plná lásky a porozumenia. Pokojne vysvetliť, že takto žiť nechceš, že rovnako ako oni, aj ty máš právo žiť podľa seba, aj za cenu, že nebudeš viac súčasťou ich životov a necháť ich, aby to ustáli sami. Rovnako, ako sa snažíš, ustáť to ty sama. Tak sa drž. :o)

Porazamaznej

Dakujem Vam vsetkym za nazor. Ano najlahsie by bolo ju nechat padnut na dno ale je to stale jeho mama a zase nechcem jej krivdit, obcas ma aj svetle dni. Nemozem od neho chciet aby ju uplne odvrhol. Ak si nieco vyvedie, kto s tym bude zit? Je to bludny kruh a ano, pomaly si zacinam uvedomovat, ze asi takto nemame dlhu zivotnost ako par. Nuz... Je to tazke, tolko rokov... :(

janka_za

ahoj porážama :) prepáč zato čo ti teraz napíšem ale tvoj frajer je v jeho veku normálne ešte decko. Čudujem sa že sa nehambí prosiť ťa aby si bola v jeho detskej izbe ked máte už skoro vlastné. Jemu fakt nevadí že jeho matka mu takto manipuluje život dospelému chlapovi ? Ja by som mu dala podmienku normálne narovinu bud budeme spolu bývať ako normálny mladý pár alebo nech si ostane ratovať mamu ktorá od seba svojou povahou všetkých odohnala. Tu naozaj čakať dalej nemá význam vidíš ako za roky nič neurobil nezmeni sa to ani teraz. Rokov máte už dosť a ty ako žena už neskôr môžeš mať problém s tým mať bábätko keby ešte roky čakáš na niekoho kto sa nepohne od matky . Mužom sa ľahko hovorí .

msm7

bohužial za svojim názorom si stojím pretože som si prežila niečo velmi podobné. To že stará nedokáže s nikým vychádzať je vyslovene jej problém nie problém jej syna ani jeho frajerky nikto iny okrem nej si vzťahy s ľudmi nepokazil. Každý môžeme ovplyvniť svoj život môžeme si vybrať že sa zmeníme zmeníme postoj k ľudom alebo budeme zaťahovať do problémov iba druhých a budeme plakať obviňovať každého a otravovať život celému okoliu. Jeho matka to možno potrebuje aby ostala fakt sama aby sa spamatala že ako si pohnevala ľudí ako ostala sama SVOJOU VINOU ! Niekedy treba ľudom vyslovene drsne otvoriť oči až vtedy sa zmenia a pochopia svoje chyby. A jej syn by sa mal spamätať starý na svoju domácnosť je už dosť lebo takto premrhá pri matke život.

adr1a.

Filip. Neda sa vsetko robit donekonecna. Mozes pomahat. No odtial potial. Musis mat pevne hranice a mantinely. Lebo druha strana vzdy pride na to ako ta vydierat a manipulovat. Co na koho plati a zabera. Pr.zena zisti ze vydieranie na toho svojho cez vyhrazky o samovrazde ai ucinkuju zaberaju. Zbada ze to nanho plati ze ho dokaze tymto citovo vydierat manipulovat a uz to bude robit stale aj pri sebemensich hadkach nezhodach konfliktoch, ci keby chcel oponovat nesuhlasit, ci nebodaj odist z takeho vztahu ai ai) To iste robi jeho rodina hl.vsak jeho matka.

Predstav si seba na jeho mieste. Ty mas vlastnu rodinu zenu deti. Mas preco zit. Dovod na radost ai. Ale keby si bol na jeho mieste zacyklis sa v bludnom zacarovanom kruhu a nepohnes sa z miesta. Nemas nic z toho co mas teraz. INYCH LUDI NEZMENITE. Len seba. Svoj postoj k nim.

Messje

Kde je potom ten citovy vztah zo strany rodicov?Preco musi syn dat do toho vsetko,byt tolerantny a chapavy ked z opacnej strany ide o sebeckost.Alkohol a hadky.Nemal by aj rodic mat v takom pripade cit a nechat mladych zit si svoj mlady zivot ked oni si ten svoj znicili?Dokedy sa ma syn pozerat na matku ktora ho vydiera ,lebo nie je schopna si vytvorit vztah s nikym?Vsetci od nich utekaju.Asi to vzdali.Niekedy treba cloveka nechat si vyskusat to uplne dno,aby pochopil.Viem o com hovorim.

Filip TT

"Problémy nech si rieši ten, kto ich spôsobil" môže napísať len nestranný pozorovateľ, ktorému je jedno ako to dopadne. Kto je do tých problémov zainteresovaný a k problémistovi ma citový vzťah, tak tomu nie je jedno ako to dopadne a nenechá ho chladným, čo sa s problémistom deje.

msm7

mne sa zdá že ten jej chalan je ešte také decko. Nechce odísť od rodičov rozfláka peniaze to nieje muž zrelý do života .On sa bude na matku vyhovárať dalších 50 rokov . Na autorke témy je vidieť že má všetkého dosť že už chce začať žiť život podľa seba mať svoju domácnosť a s týmto partnerom by sa nikdy nepohla vpred tak vzala situáciu do vlastných rúk. Nič nezvyčajné ona fakt nemôže zato že jeho matka je taká povaha a jej frajer by si mal uvedomiť že premrháva svoj život. Problémy nech si rieši ten kto ich spôsobil a nie že na takého človeka bude doplácať celé jeho okolie.

Mesačný princ

Ja keby som niekoho miloval, tak ho nikdy nevolám do prostredia, ktoré by tomu človeku ubližovalo, alebo by sa tam necítil dobre.