Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako neziarlit?

Príspevok v téme: Ako neziarlit?
malaziarlivka

Ahojte. S terajsim priatelom mam problem...Zacala som uz asi pred rokom velmi ziarlit. Nekontrolujem ho ani mu nic nezakazujem. On o tom v 99% ani nevie...Iba vo mne to velmi vrie. Ked mi hovori o inych zenach, ked viem, ze nejake prezera na internete, ked je nejaka velmi pekna v nasej spolocnosti. Ako s tym bojovat? Lebo on mi nedal dovod ziarlit okrem toho klamania, ze si na internete ziadne neprezera. Kym som na to neprisla, neziarlila som...Co mam robit? :( Mate niekto podobnu skusenost? Ked dam najavo ziarlivost, tak sa vzdy na mna oduje ako prehanam. Vzdy ma to velmi mrzi a citim sa ponizena, ze sa neviem kontrolovat ako keby som nejaka uplna chudera :( Ja mam 23, priatel je trosku stari, on ma 30. Myslite, ze to vekom prejde?

Filip TT

Je tu teraz taká téma, či treba vždy robiť podľa toho ako človek cíti. Tak toto je príklad, keď je dobré riadiť sa rozumom.

Vo všeobecnosti pri takýchto nutkaniach, s ktorými človek nesúhlasí neriadiť sa nimi - teda nebrať to do úvahy. Ak človek tieto nutkania poslúchne ono sa to posilňuje, ak to nechá tak, ono to slabne, lebo je to igonorvané.

Čiže riaď sa rozumom. Čo teda hovorí rozum. Ak je vo vašej spoločnosti nejaká kráska, za to tvoj priateľ nemôže, peknú ženu muž zaregistruje, taká je jeho výbava. Ale nemusí s ňou flirtovať, venovať jej viac pozornosti ako je v danej situácii spoločensky obvyklé.

Tiež môže zaregistrovať peknú ženu na internete ale nemusí ich vyhľadávať úmyselne.

Ak by flirtoval a podobne, môžeš mu vyjadriť, čo pritom cítiš. Nerob to tak, že mu niečo vyčítaš - to sa oduje. Urob to tak, že mu pokojne povieš, že sa necítiš prijatá, že ťa to bolí a podobne. Proste oznamuješ mu, čo sa deje v tvojom vnútri, bez toho aby si mu robila výčitky a scény.

malaziarlivka

Ja nerozmyslam nad tym, ze by bola lepsia a tak. Takto nerozmyslam. Len sa bojim, ze by ho nejaka zviedla alebo by sa mu moc pacila...ja za neveru povazujem aj bozk...alebo sa bojim, ze ho ine co niekde stretne vzrusia a tak...no jednoducho ziarlim na ine, pekne zeny

malaziarlivka

Bude to aj tym, ako v mojom okoli maju pary problem s podvadzanim, ako s nami v skole flirtuju zenati ucitelia, pocuvam historky zo sluzobnych ciest...potom sa bojim :(