Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Ako neziarlit?

Príspevok v téme: Ako neziarlit?
malaziarlivka

Ahojte. S terajsim priatelom mam problem...Zacala som uz asi pred rokom velmi ziarlit. Nekontrolujem ho ani mu nic nezakazujem. On o tom v 99% ani nevie...Iba vo mne to velmi vrie. Ked mi hovori o inych zenach, ked viem, ze nejake prezera na internete, ked je nejaka velmi pekna v nasej spolocnosti. Ako s tym bojovat? Lebo on mi nedal dovod ziarlit okrem toho klamania, ze si na internete ziadne neprezera. Kym som na to neprisla, neziarlila som...Co mam robit? :( Mate niekto podobnu skusenost? Ked dam najavo ziarlivost, tak sa vzdy na mna oduje ako prehanam. Vzdy ma to velmi mrzi a citim sa ponizena, ze sa neviem kontrolovat ako keby som nejaka uplna chudera :( Ja mam 23, priatel je trosku stari, on ma 30. Myslite, ze to vekom prejde?

blueberryNN

Prepac, Kycera, ale ty si povedala, ze flirtovanie je v poriadku a nie je pricinou na ziarlenie. My sme sa ohradili voci tomuto.
No a co sa tyka bozku na lice, je rozdiel medzi bozkom na lice a bozkom na lice. My sme tam s nimi neboli, aby sme to videli, ale zrejme nemysli bozk na privitanie ale bozk v ramci flirtovania. Moze byt medzi tym velky rozdiel.

Filip TT

Ono sa to dá blueberry naznačiť partnerovi tak, že mu niekedy keď máte romantickú chvíľu a vyznávate si lásku, tak mu rozprávaš o tom, ako si v srdci opatruješ vzťah k nemu, aby mu patrilo tvoje srdce. Keď je vnímavý, tak to pochopí, že aj on sa má vo svojom srdci tak starať o vzťah. Pretože najlepšie je, keď si svoje srdce stráži v záujme spoločného vzťahu každý sám. Potom ho už nemusíš sledovať čo robí na FB, lebo on si to stráži sám. Neviem, možno sa ti zdá byť odvážne, ale vzťah je o odvahe vložiť do rúk toho druhého seba.

Kýčera

@ Neviem, ujasníme si nejaké pojmy :
1. urážka - ublíženie na cti výrokom alebo nejakým počínaním,
2. krava - vulgarizmus, nadávka hlúpej a nevychovanej žene!
Tak áno, urazila som ju, pretože JA som ju označila za "dobrú kravu"!
C´est la vérité vraie!

@ Žiarlivosť - negatívna emócia, pocit vlastnej nedostatočnosti...
Partner nie je MAJETOK, nemožno ho vlastniť! Žiarlivosť je najčastejšia príčina rozvodov, dokonca častejšia ako nevera!!!

@ Ak niekto považuje bozk na líce, na ruku, úsmev, kompliment,... za flirt, kt. môže skončiť inak, tak potom... Toto som zažila nielen v Poľsku, kde je to od určitej vekovej hranice pravidlom a prejavom úcty a nepatrí sa, aby si žena ruku odtiahla, ale aj na juhu Slovenska... Vo Francúzsku pri každej príležitosti si priatelia dajú pusu na líce, dokonca aj pri predstavovaní... A ani my v našom 40- ročnom vzťahu s tým nemáme žiaden problém! Ak by som mala žiarliť na každú ženu, čo sa točí okolo môjho chlapa, tak by ma už od žiarlivosti urvalo! Flirt je korením života, partnerovi treba dôverovať a potom žiarlivosť nebude mať miesto vo vzťahu.

"Hoci je žiarlivosť odsúdeniahodná vlastnosť, ľudia sa k nej priznávajú, lebo ju považujú za čosi, za čo NEMOŽU!"
Epikuros, grécky stoický filozof a vedec

blueberryNN

Filip, urcite s tebou suhlasim. Tiez som uz prisla na to, ze "atmosferu" vztahu vytvara zena. A ze zena ma velky vplyv na cely vztah. Vnimavy partner je dar. Tak by to malo byt - zena by mala byt mudra a vediet kladne ovplyvnit muza a muz by jej mal venovat svoju pozornost. Ale ked ono dnes je dolezitejsie lajkovat fotky na fejsbuuuku a potajomky si pisat s inymi "objavmi".

Filip TT

Pozri blueberry, vzťah má tú výhodu, že v ňom tvoríš celých 50% podielu TY. Keď je to všetko v poriadku u teba, tak je už v poriadku 50%. A to je dosť.

Žena má navyše tú výhodu, že vzťahy sú jej doména. Ona v skutočnosti život v tom vzťahu ovplyvňuje viac. Samozrejme, keď je tam napríklad chorobný žiarlivec tak ten do toho vzťahu zasahuje podstatne viac ako žena, ale za normálnych okolností život a atmosféru toho vzťahu "robí" žena.

Ak máš vnímavého partnera, tak ten vzťah si vybuduješ. Tým nemyslím prerábať partnera, ale ten vzťah.

Filip TT

Áno blueberry viem, píšem to zo svojho pohľadu...

Brať vážne manželský sľub má tú výhodu, že máš jasne ohraničené obdobie výberu a jasne ohraničené obdobie, keď už vybrané je.

Vidím to tu v témach - že niektoré páry v tom majú chaos. Jeden si myslí, že už sú akoby v manželstve, že už má na toho druhého nárok, kdežto ten druhý si myslí, že ešte sa len spoznávajú a rozhodujú sa. A navzájom sa nechápu - jeden si myslí, že ten druhý mu musí venovať už všetko - pozornosť aj čas, kdežto druhý si myslí, že má známosť na trávenie voľného času a možno v budúcnosti z toho aj niečo bude.

blueberryNN

Filip, ty si jeden z tej malej skupiny ludi, pre ktorych manzelsky slub ma taku vahu, o akej pises. Vacsinou to je len forma spoluzitia. Pisem podla toho, co vidim okolo seba. Takze aj ja si myslim, ze manzelstvom ziadnu vacsiu zaruku na nic neziska.

Filip TT

Napísal som, že nie je tvoj manžel kvôli tomu, aby si sa na neho príliš neviazala. Jednoducho ešte stále ste len vo fáze, keď si svojho životného partnera vyberáte. Ešte ti neprisahal vernosť kým vás smrť nerozdelí. Ešte ťa môže nechať bez toho, aby si mohla proti tomu protestovať. Má na to právo. Rovnako aj ty.

Rozumiem, že ho máš rada , nechceš ho stratiť a chceš aby bol už iba tvoj. Chápem aj to, že tvoju dôveru narušil tým, že vyhľadáva iné a zatĺkal to. Ale ako som už napísal, môžeš to riešiť s pokojne, tak že mu povieš čo cítiš a tiež mu môžeš povedať, že odúvanie a zľahčovanie ťa o ničom nepresvedčuje. Môžeš sa ho opýtať ako on vníma otázku vernosti vo vzťahu voči tebe. Môžete o tom skrátka hodiť seriózny rozhovor niekde, keď budete kľudne sedieť a baviť sa. Bez hystérie a bez výčitiek. S láskou....

neviem11111

Kycera, nechapem preco osocujes autorku temy, je prirodzene, ze zene vadi, ak jej partner flirtuje s inymi zenami alebo ich este pobozka. To, ze to tebe nevadi, je tiez uplne v poriadku. Kazdy mame hranice inde a netreba za to predsa niekoho urazat.