Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Priatel sa nevie rozhybat

Príspevok v téme: Priatel sa nevie rozhybat
lulu87

S priatelom sme spolu cez desat rokov, pred dvoma rokmi sme kupili pozemok, s tym, ze budeme staviat dom. Uz dva roky sa ale frajer k nicomu nerozhybal. Furt sa vyhovara, ze nemame dost penazi, ze musime pockat, ze je to investicia a pod. Mne dochadza trpezlivost, aby sme mohli zobrat hypoteku na dom, zmenila som pracu za taku, ktora ma nebavi, som v nej od rana do vecera a non stop v strese, brala som to ako obetu a bola dohoda, ze po skusobnej dobe vezmeme hypo a zacne sa stavat a samozrejme nemame este ani projekt. Samozrejme, pohadame sa kvoli tomu aspon 2x do tyzdna, nepomahaju vyhrazky, ze odpredam svoju polovicu, dobre slovo, sluby, prikazy, nic, aby sa rozhybal. Mam uz svoj vek, v najblizsej dobe budem chciet aj dieta, ale to som chcela, aby uz vyrastalo v dome, ale to tazko, kedze za dva roky sme sa nikam nepohli a nebudem mat predsa dieta v 40tke. Co by ste robili na mojom mieste?

adr1a.

Co sledujem, tak zvacsa to byva tak, ze pary co spolu boli len tak cele roky (aj nad 10r ako vy dvaja), tak po rozchode si zrazu nasli takych, co s nimi do roka mali za sebou zasnuby svadby spolocne byvanie a pred sebou porod)
Ak sa rozchadzate v zakladnych smeroch prioritach (byvanie zavazky rodina deti ai) tak dovi dopo. Ine je to ked chcete obaja to iste. No ak nie tak spolu nestracajte zbytocne cas.
Ak to nechces takto razne riesit tak si vypocuj co ON chce a zariad sa podla toho. Lebo tebe uteka iba cas. Potom bude lepsie sa fin.vysporiadat (ten pozemok) a pohni sa vpred. On vie co chces. Kludne mu to zopakuj. Ak on to nechce tak je ozaj zbytocne s nim ostavat. Ty musis vediet co chces a co uz nie. Zvaz si s chladnou hlavou vsetky moznosti alternativy za/proti a rozhodni sa, konaj. Cakala si uz dost a moze sa stat ze premrhas svoj zivot vecnym cakanim dufanim

Messje

Oni mali spolocny plan...postavit dom.Ona urobila vsetko preto aby to bolo lahsie.On chcel dom a ona mu pomohla financne s pozemkom.Nasla si pracu inu aby zarobila viac.Chlap ale nic.Ani a a ani b.Jasne ze nevie co dalej.Je pravda ze svadba sa da urobit o svedkoch.Vsetko sa odklada.Keby ste postavili dom...svadba ani dieta nebude lebo platite hypoteku.Vzdy bude dovod ako nieco neurobit.Ste spolu skor asi ako brat a sestra po tolkych rokoch.
Preco ľudia robite vsetko odzadu?

Mesačný princ

A ešte jednu malinkú poznámočku by som k tomuto dodal.

Dnešná doba a spoločnosť celkovo nie je stvorená pre čestných, slušných a dobrých ľudí. Treba sa predierať aj cez mŕtvoly a ísť nečestne vo všetko využívať hlavne zištné dôvody a jednoducho byť sviňa!

Kto nie je aspoň trošku sviňa, tak má v dnešnom svete veľké ......
Preto viem, že tí, ktorí toho veľa nemajú, tak sú oveľa lepšími ľuďmi.

A môžete sa tu aj na hlavu postaviť, majetky alebo kariéra nie sú všetko! Potom sa vo vzťahoch ľudia podvádzajú, deti potrebujú psychológov, a partneri si po čase nerozumejú či nemajú spoločnú cestu....

omg, naozaj to takto čudne v tomto svete funguje.

Nebudem sem už písať, pretože nepoznám ani jedného z vás ale...

Ty máš obrovský podiel na tom, ako to teraz s vami vyzerá a že sa vám vzťah rozpadol.
On sa už rozpadol vtedy, keď ste sa nevzali. Svadba sa dá spraviť aj vo dvojici, len s dvomi svedkami...

To nie je o tvojej práci alebo o tom, že si niečo obetovala...nemáš na čo hodiť vinu a z toho, že sa vám rozpadol vzťah viníš partnera a nedokončenie domu. Ale aj dieťa sa dá splodiť, aj svadba urobiť, všetko sa dá keď sa chce, ale vy nechcete. To je celé.

Možno je tvoj partner natoľko znechutený všetkým, že nechce mať s tebou nič spoločné.
Píšem ti to tak, ako to je a ako som to vnímal ja sám.

Život, respektíve šťastie nezávisí od cieľa, ale od cesty, ktorá k nemu vedie. Cieľ je len bonus.
Vo vašom prípade je cesta všetka tá frustrácia a cieľ je dom.
Nikde tam šťastie nevidím!!!

ivobrick

Hm, ked si sa ty vzdala svadby a penazi, mal sa on vzdat domu.
Ked teraz takto slackuje..

Tak sa ho spytaj, ze ako si to dalej predstavuje.

hviezdička**

mesačný princ pravdu máš ked moc tlačíš a chceš všetko sa poserie človek bude nanervy a všetko sa pokazí je to tak úplne súhlasím

lulu87

Ja by som to uviedla na spravnu mieru, On chcel dom, ja som bola skor za kupu vacsieho bytu, preto nechapem, ze ked to bol jeho sen a nahovoril ma, aby som sa financne spolupodielala na kupu pozemku, tak sme uviazli na tom, ze mame pozemok, ale nestaviame. Je logicke, ze ked mi v niecom stoja moje peniaze, tak bud nech sa ten pozemok preda, alebo sa zacne stavat. Kvoli domu(jeho snu) som sama ustupila od svadby, aby sa neminali teraz peniaze, ktore budeme na dom potrebovat a ze svadba bude, ked bude dom postaveny. Ja uz vsak neviem byt trpezliva, myslim, ze som bola trpezliva uz dost.

Mesačný princ

Ak by na mňa ktokoľvek takto tlačil, tak si aj tak spravím po svojom.

tu sa nejedná o ,,Vás,, ale je už teraz len on, pretože ty si krvopotne melieš svoje...

Ja som za to, aby partneri mali spoločnú víziu, je jedno či ten dom začnete stavať, váš vzťah sa už rozpadol teraz!

Ja by som takúto partnerku nechcel, možno je to len moja zaujatosť, pretože som podobný problém riešil a nedopadol dobre.
Do mňa všetci hustili za dieťa, za to, aby som išiel podnikať a aby som zarábal ako ,,Kollár,,...

Nakoniec som sa ocitol v takom strese, že dieťa sa nedarilo, partnerka frustrovaná, práca tiež na dve veci, peniaze v nedohľadne...a to všetko spôsobil ten tlak a nepohoda, ktorá vládla vôkol mňa.

preto som teraz sám a je mi fajn :)

Toto nie je o tvojom priateľovi ale o tebe. Čím skôr na to prídeš, tak tým skôr sa budeš mať dobre.

Messje

Ty budes chciet dieta?A kto ti ho urobi ked sa nevie rozhybat po tolkych rokoch na byvani?Ked investoval do pozemku a mate nato splacat hypoteku tak sa asi len vyhovara a je mu dobre takto.
To tak byva ked sa vztah vlecie tolko rokov bez ziadneho posunu.Vacsinou to konci rozchodom.Je mu dobre a mam pocit ze za chvilu zalozis temu...Priatel nechce dieta...

jana153

ahoj autorka témy rozíd sa! možem ti to poradiť s vlastnej skúsenosti ja som riešila to isté s ex a bývaním on chcel aby som išla bývať po svadbe k nim tzn veľký dom kde je jeho babka bratia rodičia.. trvala som natom že pôjdeme robiť do zahraničia že proste chcem vlastné a nechcem ostať na slovensku kde mám 500 eur zato že makám na 3 smeny.. nič sa nezmenilo tak som to ukončila proste viem že by to bolo rovnaké aj teraz.