Priatel sa nevie rozhybat

Príspevok v téme: Priatel sa nevie rozhybat
lulu87

S priatelom sme spolu cez desat rokov, pred dvoma rokmi sme kupili pozemok, s tym, ze budeme staviat dom. Uz dva roky sa ale frajer k nicomu nerozhybal. Furt sa vyhovara, ze nemame dost penazi, ze musime pockat, ze je to investicia a pod. Mne dochadza trpezlivost, aby sme mohli zobrat hypoteku na dom, zmenila som pracu za taku, ktora ma nebavi, som v nej od rana do vecera a non stop v strese, brala som to ako obetu a bola dohoda, ze po skusobnej dobe vezmeme hypo a zacne sa stavat a samozrejme nemame este ani projekt. Samozrejme, pohadame sa kvoli tomu aspon 2x do tyzdna, nepomahaju vyhrazky, ze odpredam svoju polovicu, dobre slovo, sluby, prikazy, nic, aby sa rozhybal. Mam uz svoj vek, v najblizsej dobe budem chciet aj dieta, ale to som chcela, aby uz vyrastalo v dome, ale to tazko, kedze za dva roky sme sa nikam nepohli a nebudem mat predsa dieta v 40tke. Co by ste robili na mojom mieste?

0vecka

xxx xxx xxx skludni hormone s nou fakt nema zmysel moc diskutovat... ja si ju predstavujem nieco ako malikovu... aj ked k tej ma uz pomaly blizsie Slobodna potom ako sa mi acala vyhrazat...

xxx xxx xxx

... podľa nicku Kýčera sa nedá určiť ani len pohlavie. Naozaj vzdelaná osoba používa výkričníky s rozvahou, bezdôvodne neútočí na iných prispievateľov s vecnými radami a na základe pár autorkiných viet vytrhnutých z kontextu tu nerozvíja svoju citovo zafarbenú úvahu, ktorú zavŕši prirovnaním autorky k domine.

ANGEL-DEMON

asi by bolo vhodné prehodnotit váš vztah... o čom je? je o vás vase (ne)láske.... alebo je vaš vztah uz iba o tom plane postavit dom..?
10 rokov ste spolu a este deti nič? ..."neprekonatelne rozdiely"
mozno si uvedomíte ze každý z vas chce niečo iné...
ty budeš čakať na zázrak... jemu je dobre tak ako je,... a zrazu precitneš ked už budeš v prechode a dom stale len v sne a nakoneic sa ajtak rozidete....

moncisko

fuu si dost v tazkej situacii a sama by som nevedela ako pokracovat.. ale asi by som zacala konat ja a dokopala ho k tomu alebo sama zacala riesit projekt a vsetko

0vecka

Messje ok zaujimave lebo nasi sa dopredu na vsetkom dohodli ale museli mat pravnikov a tusim to nebolo na prvom pojednavani... ale moc som sa az nepytal... ale moze byt... kazdopadne tam stale nevidim ziadne velke pozitiva a negativum ze jednemu prepne tam je stale :)

Messje

Mna rozviedli za 20 minut.A to mame dieta.Mam dalsich dvoch znamych,ktori boli tiez rychlo rozvedeni a s detmi.Dokonca všetci sme boli bez pravnikov.
Ale tu sme uz moc daleko.
Tu je problem dom a nie rozvod :-)

0vecka

Messje rozvod znamena ist na sud platit pravnikov aj ked sa obaja na vsetkom dohodnu a nakoniec ho moze aj sudca neodsuhlasit a manzelia ostanu manzelmi... vysporiadanie majetkov je dalsia chutovka...podla mna to az take jednoduche nieje... neivem presne ako to prebieha na sude ale tusim pri predminulych volbach vravel sulik ze tam musel vypravat o tom ako to so zenou robil atd...

imho stale je manzelstvo hlupost...

Messje

Ovecka
Rozvod ako taky problem nie je.Problemy su vysporiadanie majetkov ked sa ludia rozidu a starostlivost o deti.Tu sa planuju aj majetky a aj dieta,ci uz deti.Takze v takychto situaciach by bol problem tak ci tak.Ci uz s papierom alebo bez.
Ludia sa mylia,ze ked budu zit nez papiera,bude to lahsie pri rozchodoch.To ale plati vtedy,ked kazdy ma svoj byt a nemusia sa potom delit.Ale v takomto pripade by bol problem tak ci tak.