S priatelom sme spolu cez desat rokov, pred dvoma rokmi sme kupili pozemok, s tym, ze budeme staviat dom. Uz dva roky sa ale frajer k nicomu nerozhybal. Furt sa vyhovara, ze nemame dost penazi, ze musime pockat, ze je to investicia a pod. Mne dochadza trpezlivost, aby sme mohli zobrat hypoteku na dom, zmenila som pracu za taku, ktora ma nebavi, som v nej od rana do vecera a non stop v strese, brala som to ako obetu a bola dohoda, ze po skusobnej dobe vezmeme hypo a zacne sa stavat a samozrejme nemame este ani projekt. Samozrejme, pohadame sa kvoli tomu aspon 2x do tyzdna, nepomahaju vyhrazky, ze odpredam svoju polovicu, dobre slovo, sluby, prikazy, nic, aby sa rozhybal. Mam uz svoj vek, v najblizsej dobe budem chciet aj dieta, ale to som chcela, aby uz vyrastalo v dome, ale to tazko, kedze za dva roky sme sa nikam nepohli a nebudem mat predsa dieta v 40tke. Co by ste robili na mojom mieste?
Priatel sa nevie rozhybat
Xxx....., Kýčera s Tebou nemá žiaden problém! Problém ma s Tvojimi príspevkami. Ak chceš hodnotiť druhého, tak si najskôr prečítaj tie svoje!!! A propos, na tom druhom príspevku nevidím nič, čo by bolo neslušné, netolerantné,... Autorka vyjadrila svoj názor bez invektív! Si príliš mladý, prchký... Mám pokračovať? Nevieš!!!, kto z nás je kto, či náhodou aj ten spomínaný psychológ... Máš príliš málo životných skúsenosti, aby si dokázal vyhodnotiť jednotlivé názory a samotnú prispievateľku! Mnohí z nás stavali baráky... Na otázku "Ako rozhýbať partnera?" som už odpovedala.Toto je však jej najmenší problém... A iritujú má nič nehovoriace nicky - ??,xy, ---,... To o človeku niečo vypovedá...
podla mna materska 6 rokov je uplne primerana tak na tri deti... ak by som nemusel tak by som nedal decko do jasiel ... druha vec je ze s tou svatbou to vobec nechapem ja byt na sk tak sa nezenim.... je to uplna blbost su s tym potom len problemy pri rozvode atd a kym vztah trva tak je ten papier fakt ze zbytocny... a ked uz netrva tak su s tym len starosti...
Xxx
Prave si to napisal.Hypo je na 20-30 rokov.To je dakra dlho.Su ludia,co sa zadlzia bezhlavo,lebo prostr CHCU.A su ludia,co rozmyslaju a nechcu ist do rizika.A ked nemam na svatbu,lebo myslim na celu rodinu,babicky a teticky a susedovych kralikoch,ktori tam MUSIA byt...tak potom sa naozaj netreba cudovat,ked chlap rozmysla.Nevysiel mu business. ..kde ma istotu,ze o par rokov nestrati pracu?Ked sa tu dokonca planuje 6 rocna materska dovolenka?Ano,nikto nepozname ako to maju.Ale podla tohto co citam,ja usudzujem,ze tu sa musia akceptovat priania zakladatelky.Partnerove argumenty sa nepocitaju.Tu sa pise..."ako ho mam dotlacit?"
To snad hovori za vsetko.
Kýčera: Čo máš za problém, si normálna? Prispievaj k téme, nie k hodnoteniu nickov, nie k hodnoteniu zadávateľky. Opakujem, 6 rokov na materskej nie je nič nezvyčajné, hypo sú na 20 - 30 rokov a s tým treba počítať. Možno vôbec nebudú mať deti, to nik nevie, ale treba s tým počítať. A nie hodnotiť, či je 6 rokov veľa, alebo málo.
Messje, Ty ju nepoznáš, ja ju nepoznám a ani tí ostatní, okrem Lolinky a xxx - to čo je už za nick? Len tí dvaja ju poznajú... A xxx dokonca vie, že chce 2 deti, to možno ani Lulu zatiaľ ešte nevie?! Ona len CHCE!!!
Kýčera: Všimni si hneď druhý príspevok v téme - "ahoj autorka témy rozíd sa!" Nikto z nás ich nepozná, nepozná ich situáciu a hneď sa jej dostane takejto rady. Ale áno, celé fórum sa hemží vzťahovými psychológmi, naj naj ľuďmi, zväčša dlhodobo single ... nech to naozaj berie s veľkou rezervou.
Ja im radím len toľko, nech si k tomu sadnú, s perom a kalkulačkou, dá sa to vypočítať, na čo majú a na čo už nie, prípadne nech sa stretnú s niekým skúsenejším, kto už staval, ja neviem, možno jej priateľ má takéto veci v malíčku, ale zas by asi nekupoval pozemok bez fin. krytia následných krokov. Dnes to nie je jednoduché, kto nedostal pozemok, starý dom po babke, nezdedil byt, od rodičov väčšiu sumu na stavbu svojho ...
Xxx
V dnesnej dobe sú zeny take,ze chcu kociky a postielky za tisice eur...takze ked sa bojim si zobrat na krk hypoteku,lebo moja partnerka planuje byt na materskej 6 rokov,ale...nechce aby deti stravili detstvo v stavebninach....To je uz co za vyhovorka???
Toto by nenapadlo ani mojho psa taketo nieco zastekat.To potom nemozu mat deti vobec,lebo ja ked idem na nakup do...napr tesca,tak moje dieta stravilo detstvo po nakupoch?Kym do stavebnin ides max 10x,tak na nakup chodim min kazdy tyzden.Chudence vsetky deti sveta...Strasne detstvo :-)))
xxx ..., keďže si aj Ty na fóre, tak Ťa chcem týmto privítať v klube "mudrlantov"!
6 rokov na materskej je úplne bežná vec - napríklad 1 dieťa a hneď za ním ďalšie dieťa 2 x 3 roky. Má na to vek, na čo má ešte čakať? Už pri plánovaní s tým treba počítať.