Priatel sa nevie rozhybat

Príspevok v téme: Priatel sa nevie rozhybat
lulu87

S priatelom sme spolu cez desat rokov, pred dvoma rokmi sme kupili pozemok, s tym, ze budeme staviat dom. Uz dva roky sa ale frajer k nicomu nerozhybal. Furt sa vyhovara, ze nemame dost penazi, ze musime pockat, ze je to investicia a pod. Mne dochadza trpezlivost, aby sme mohli zobrat hypoteku na dom, zmenila som pracu za taku, ktora ma nebavi, som v nej od rana do vecera a non stop v strese, brala som to ako obetu a bola dohoda, ze po skusobnej dobe vezmeme hypo a zacne sa stavat a samozrejme nemame este ani projekt. Samozrejme, pohadame sa kvoli tomu aspon 2x do tyzdna, nepomahaju vyhrazky, ze odpredam svoju polovicu, dobre slovo, sluby, prikazy, nic, aby sa rozhybal. Mam uz svoj vek, v najblizsej dobe budem chciet aj dieta, ale to som chcela, aby uz vyrastalo v dome, ale to tazko, kedze za dva roky sme sa nikam nepohli a nebudem mat predsa dieta v 40tke. Co by ste robili na mojom mieste?

Mesačný vôl

Možno len jej frajer potrebuje čas, aby sa mu všetko uležalo v hlave. Treba čakať. Trpezlivosť ruže prináša.

Messje

bolo by to uplne logicke,keby islo o ten strach z buducna co bude dalej,ci budete schopni splacat...tu dialku si ale mal rozmysliet,ked investoval peniaze.
Aj tak si ale neviem predstavit zit tak dlho s niekym bez ziadneho posunu.
Si si ista,ze ten vztah je naozaj taky dobry?Pretoze ak by bol,vedel by ti vysvetlit dovod preco zrazu cuva.Nie sa stale vyhovarat a nechat ta zurit .
Preco s tebou o tom nerozprava a je mu jedno,ze mas z toho nervy?Ty robis chybu,ze zuris a on,ze ta ignoruje.Nejdete len ako zotrvacnik?
Mali by ste sa o tom normalne v klude porozpravat.Ak nebude ochotny podat ti ani pri normalnej komunikacii normalne vysvetlenie...asi by som ozaj rozmyslala ze nieco nie je v poriadku.

Mesačný princ

lulu87 - mám za sebou podstatne dlhší vzťah ako ty a preto si to dovolím tvrdiť. Prežil som si niečo podobné. Inak by som ti to nepísal.

ale ok...možno ti niekto napíše presne to, čo chceš počuť. len sa potom nečuduj ak skončíš sama.

lulu87

Princ, ved nas vobec nepoznas, to je celkom odvazne tvrdit, hlavne ked taky dlhy vztah(budem stat si za tym, ze vztah mame) za sebou nemas a vyzera to tak, ze ani mat nebudes, lebo pre svoje vlastne haluze nevidis les :) chcelo by to trochu zmenit postoj k zivotu a nie sa len lutovat.
Adr1a, Messje aj mna to napadlo, ze uz ten dom nie je jeho sen, ze zacal vnimat tie nedostatky akou je vzdialenost, kopec penazi, pripadne strach, si uviazat take bremeno, ako je hypoteka na krk a pod.

Mesačný vôl

lulu87, nenechaj sa odradiť. Váš vzťah je v pohode. Vydrž. Tvoj frajer možno teraz nechce stavať dom, možno má iné priority. Čakaj ďalších desať rokov, potom ten dom možno začne stavať. A dočkáš sa aj svadby aj detí. Držím palce.

Mesačný princ

lulu87 - vzťah nemáte a nikdy ste ho nemali! Spolunažívanie a intimita je jedno ale vzťah druhé.
Takto by ste mohli fungovať aj 20 či 30 rokov a nič by sa nemenilo.
nemáte vzťah a za tým si stojím!

Nepíšem len tak do vetra, mal som podobnú skúsenosť a hovorím ti, nič sa nezmení!
A opakujem, nie je to o priateľovi ale hlavne o tebe. 2 roky sa nestavia...ok Možno sa nebude stavať ani o 4 a čo teraz?

Naozaj si myslíš, že teraz luskneš prstom a bude na tom pozemku stáť dom??? To môže trvať ďalšie roky ak nie je dostatok financií...

ale zbytočne to sem napíšem. Ak si myslíš, že máš vzťah a mala si ho vždy, tak ži naďalej v sladkom omyle!

lulu87

Princ, ale nam sa vztah nerozpadol, sme spolu vyse 10 rokov, az na ten dom si mozem tvrdit fungujeme super a tymi rokmi sme zladeni. Preto, ze v tom dome vidim jablko svaru, chcem, aby sa uz konecne po dvoch rokoch zacalo stavat, alebo sa pozemok preda a kupi sa vacsi byt. Nechcem mat zatial dieti, ked na ne nemame v dvojizbovom byte priestorove podmienky a nechcem mat svadbu o dvoch svedkoch, ked to ma byt vynimocny den pre nas oboch a to stastie ma s nami prezivat aj moja rodina a nasi blizky, ktori su pre mna v zivote dolezitou sucastou. Ja mam tiez nejake svoje predstavy ako ma co byt, preto si ich radsej splnim neskor, ako cely zivot lutovat, ze to bolo podla mojich predstav. Avsak, ked ja odkladam kvoli jeho snu svoje sny, tak samozrejme, ze ma to jeduje, ked on plnenie svojho sna odklada.

lulu87

Princ, ale nam sa vztah nerozpadol, sme spolu vyse 10 rokov, az na ten dom si mozem tvrdit fungujeme super a tymi rokmi sme zladeni. Preto, ze v tom dome vidim jablko svaru, chcem, aby sa uz konecne po dvoch rokoch zacalo stavat, alebo sa pozemok preda a kupi sa vacsi byt. Nechcem mat zatial dieti, ked na ne nemame v dvojizbovom byte priestorove podmienky a nechcem mat svadbu o dvoch svedkoch, ked to ma byt vynimocny den pre nas oboch a to stastie ma s nami prezivat aj moja rodina a nasi blizky, ktori su pre mna v zivote dolezitou sucastou. Ja mam tiez nejake svoje predstavy ako ma co byt, preto si ich radsej splnim neskor, ako cely zivot lutovat, ze to bolo podla mojich predstav. Avsak, ked ja odkladam kvoli jeho snu svoje sny, tak samozrejme, ze ma to jeduje, ked on plnenie svojho sna odklada.