Môže mať človek peniaze, lásku a zdravie zároveň?

anjelik *

Ak myslíš blahodárne smerom k svojmu telu a stále a vedome, potom sa cítiš lepšie, si zdravý, si schopný tvorivo sa prejavovať, to vedie k lepšiemu ekonomickému postaveniu, máš lepší prístup k vzdelávaniu sa a to vedie aj k prehlbovaniu lásky, POCHOPENIA a aj k lepším vzťahom k druhým.:o)
Zdôraznila by som slovo *stále*. Lebo ak to podceníš a snažíš sa to doháňať *pozitívnym* myslením, keď ti tzv. zvoní hrana*...potom do bodky platí to, čo si napísal ty...že je to len zbožné prianie. :o) Ale to neznamená, že keď to nevieš ty, že to nefunguje a neexistuje. Že je viac ako dôležité sa o to aspoň pokúsiť a neodmietať to a nevetovať. Spoločnosť bez nádeje a vízie je totiž mŕtva spoločnosť a to asi nechceš. :o)

Mesačný princ

anjelik * - som nenapísal, že som nepochopil. len tvrdím, že patrím k skupine tých 99% ľudí, ktorí jednoducho nemajú všetko naraz.

Viem, čo si napísala ale dá sa to jednoducho spočítať. Veď sa spýtaj aj tu koľkí tu z prítomných na fóre majú všetky tieto premenné a majú aj štvrtú a tou je šťastie?

Nezávidí jedno od druhého...hej človek naivne dúfa, že ak bude pozitívne myslieť, že ho rakovina nepremôže ale to sú len nejaké rozprávky, ktoré môžu čítať tam, kde na to ešte veria. Nádej je nádej ale je podľa mňa úplne odveci myslieť si, že peniaze súvisia s láskou a láska so šťastím....nemusí to byť prepojené a už vôbec to nemusí byť prepojené. teda - jedno od druhého závislé.

anjelik *

Meursault, ani moja otázka nebola pre teba dosť zmysluplná? :o)

MP, na to nemusíš myslieť ako 1%, aby ti bolo jasné, že jedno s druhým súvisí. Že jedno od druhého závisí. Myseľ, telo, zdravie, peniaze. :o)

Meursault

ak chces odpoviem ti tak isto uplne jednoducho.
"Môže mať človek všetko naraz? Bez toho, aby neskôr trpel?"
ano moze mat vsetko naraz bez toho aby neskor trpel.

Meursault

ja som muz nie zena. ale to je jedno.
" netreba za tým hľadať nejaký skrytý zmysel"
ja v tom skryty zmysel nehladam, ale ta otazka je postavena az prilis jednoducho, az detsky a naivne, az hlupo. ja som ju pochopil hned lenze inak ti na nu odpovedat neviem. ak nerozumies odpovedi potom uz nemame o com diskutovat lebo toto je zacarovany kruh. jedine ze odo mna a od druhych ocakavas nejake konkretne odpovede, v tom pripade ale plati co som uz pisal, ze totiz neprisla si sa pytat ale potvrdit si svoju odpoved (nech je akokolvek naivna).
ten navrh aby si pozmenila otazku suvisel s tym ze by to malo vacsi zmysel nez ta tvoja vagna a naivna otazka ci mozes mat vsetko a uz nikdy netrpiet. ale ty v podstate stale vypisujes ze nemas vlastne ziadny problem, ty sa len tak pytas, sice hlupu otazku, ale vsak co. no ok asi sa strasne nudis.
alebo by neskodilo keby si tu otazku trosku rozvinula. mozno ty sama by si sa tak viac zamyslela nad jej podstatou, nad jej zmyslom. mozno by ti trklo ako detsky znie.

yebesato

To už si spomínala, že ti to znie naivne, nemusíš sa opakovať a ja ti tvoj názor neberiem.

Otázka je jednoduchá v tom zmysle, že netreba za tým hľadať nejaký skrytý zmysel, už je postavená priamo. Nič viac a zase sa to deje - považuješ sa za blbca pri čítaní, ale ten zmysel tam skutočne nedávam. To tomu dávaš sama.

Nechcem odpoveď konkrétne na seba, aj to som už písala. Chcem vidieť pohľady ostatných, čo si o tom myslia, lebo mne to pripadalo ako zákon schválnosti. Chcela som si o tom pokecať. Bodka.

Pre mňa zase otázka, ako byť vyrovnaná počas problémov, zmysel nemá. Stále si dokážem nájsť niečo nové, čím sa v živote zaoberám. Problémy mám skôr také, ktoré som si sama spôsobila, ale to sú veci, ktoré ma posúvajú ďalej. Nové prekážky, ktoré zdolávam a patria k životu, ak rozumieš, čo sa snažím povedať. Na nejaké absolútne zúfalstvo a nespokojnosť nemám čas.

Mesačný princ

anjelik * - pekne si to zhrnula, len tá miera pochopenia je u 99% ľudí odlišná od tých, ktorí toto všetko majú a je im fajn.

Takže aj napriek tvojmu zhrnutiu to jedno percento nepovažujem za odpoveď ..môže,, ale skôr som za tých 99%.

Meursault

pytas sa ci mozes mat vsetko a neskor uz netrpiet. prepac ale ta otazka mi znie od zaciatku strasne naivna a strasne vagna :-) ako si to vlastne teda predstavujes ? ty si to teraz ponala akoze to je uplne normalna jednoducha bezna otazka len ja blbec alebo my tu niektori blbci ju nevieme citat.
vies ale napisala si tu otazku trosku filozoficky. preto tak reagujem a ostatni tiez. ono sa na to asi ani inak odpovedat neda. kto ti moze dat prakticku jasnu pragamticku odpoved ci nebudes v buducnosti trpiet. kto ti da odpoved ci mozes mat vsetko. ved ta tu nikto ani len nepozna, uz len v tom je problem, nic o tebe nikto nevie. nikto ti tu jednoznacnu odpoved dat nemoze.
ja osobne vychadzam z toho ze nasa kontrola nad vonkajsim svetom je limitovana, docasna a casto aj iluzorna. preto si myslim ze ked clovek hlada vnutorny pokoj, alebo stastie, nazvy to ako chces, je vhodnejsie sa zamerat na ten vnutorny svet, psychiku, tu mozes mat pod kontrolou aj ked sa ten vonkajsi svet yebe. a ten vonkajsi sa bude v nejakej miere, v nejakej podobe v niecom vzdy kazit. zivot je vrtkavy, dnes nieco mas, zajtra uz nemusis, alebo len z polovice. a to nie su nejake duchovne kecy. to mi vychadza ciste logicky.

radsej by si mohla formulovat otazku inak. napriklad ako ostat vyrovnana, spokojna, napriek problemom ktore v zivote stale prichadzaju. to by malo vacsi zmysel. alebo v nejakom podobnom duchu.

Messje

Tak zi z pritomnosti,tes sa z toho co mas a pracuj na tom.Na buducnost mysli len vtedy,ked ta bude treba pochovat,aby bolo za co. ;-)