Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Môže mať človek peniaze, lásku a zdravie zároveň?

Meursault

co sa mojho zovseobecnovania tyka. ok nebudem to robit hoci je pravda ze tak zmyslajucich ludi ako opisujem je velmi vela. to je taka moderna a od zapadu prevzata myslienka mat vsetko, alebo minimalne na to aspon aspirovat, mat tu potrebu, a ked to nejde tak potom citit frustraciu, zlyhanie, nasledne citat tie tisice motivacnych knih a skusat a skusat aby to clovek mozno nakoniec na nejake obdobie mal vsetko pohromade, ale iba docasne. potom ked sa to zacne yebat, a ono sa zacne vzdy, tak nakoniec dospeje k tomu k comu mohol uz davno na zaciatku ze nic netrva vecne, ze na seba cely cas zbytocne vytvaral nejaky tlak len preto lebo sa fixoval na nejaky ideal.
aby to niekto zle nepochopil. nepisem o tom ze clovek sa nema o nic snazit a nic nerobit, ale o tom ze clovek by nemal verit blbostiam.
ale taka drobna poznamka. je fajn ked clovek prestane mysliet len na seba, sposobom ja ja ja ja, ako sebe urobit dobre. je to dusivé, stresujuce a cloveka to izoluje. naopak je dobre ked sa snazi robit ludi okolo seba radost. nejde o to robit zo seba svatca ide o to ze to ovela viac prospieva psychike. samozrejme nerobit to na ukor seba. to nie je pointa a malo by to iba opacny ucinok. vsetko s mierou, ale ked si to clovek osvoji a urobi hoc aj drobnu nezistnu radost kazdy den, ma zo seba lepsi pocit, ludia ho inak beru, ale hlavne sa psychicky inak nastavi. nevnima vsetko v zivote ako ohrozujuce, ako nieco co mu stoji v ceste. a potom ma lepsi vztah aj k partnerovi. nevnima ako niekoho kto mu ma robit radost, ako sucast vyhodneho balicka s nazvom "zivotne stastie" v ktorom su peniaze, partner, zdravie a este nejake dalsie doplnky. to vsetko za vyhodnu zlavu ! uz teraz na pultoch !...

Meursault

tak ked nevidis dovod preco by si to vsetko nemohla mat tak sa nepytaj ci je to mozne. ja som netvrdil ze sa to neda, ale ze to nemoze trvat vecne. a tym som iba naznacoval ze je zbytocne sa upinat k tejto predstave lebo clovek je potom zbytocne sklamany. inymi slovami snaz sa o to co chces aby si mala ale nefixuj sa zbytocne na nejaku idealnu predstavu. aj keby si to mala na nejaky cas pohromade, otazka je ci by to bolo realne alebo len tvoja iluzia, cize by si o tom presviedcala samu seba. treba stat nohami na zemi a ludi ktori ti napisu ze to vsetko maju treba brat silne s rezervou.

yebesato

Život netrvá večne, preto som skôr chcela hovoriť o týchto 3 veciach, keď sa stretnú počas života. Ja nevidím dôvod, prečo by som nemohla byť zdravá, zabezpečená materiálne a milovaná chlapom zároveň.

Meursault, hovoríš všeobecne. My tu na Slovensku... Nesúhlasím s tým, že sme rovnakí my tu. Nie sme.

Prezyvka055, myslíš si to skutočne alebo to len tak píšeš?

ffnka, podľa mňa nie je jedno, koľko máme peňazí.

ôôôôô, toto si napr. tiež nemyslím, že by to malo nejaký vplyv, ak niekto myslí negatívne v súvislosti so mnou. Skôr verím na karmu, ale takú, že ak niečo zlé spravím, tak sa mi to vráti, minimálne už len zlým svedomím, ktoré mi nedá spávať a v pokoji žiť.

iggzik, peniaze život uľahčujú a či kazia charakter? Možno v závislosti od povahy a od toho, či ich človek nemal nikdy alebo mal odjakživa.

kafe, ja som vo fáze hľadania odpovede na túto otázku v názve témy. Idem si za tým a chcem to dosiahnuť kompletne, ale stále tam nie som, preto som chcela počuť názory iných ľudí, či si myslia, že sa to dá, alebo to zažili, u niekoho videli.

Meursault

autorka sa ani nezapaja a take temy moc rad nemam. dalo by sa jej spytat na toho priatela ci zistila pricinu. ale boh vie kto je za tym nickom vlastne. nezalezi na nej.
ale tuto temu sa da rozobrat aj z ineho uhla. ano je mozne to mat vsetko naraz ale zaroven treba pripomenut jednu vec ze vsetko je pominutelne. nie som budhista ale toto je skratka zivotna pravda bez ohladu na to ci sa niekto venuje budhizmu, ci nejakej filozofii, ci je materialista ako vysity, tento fakt jednoducho nepusti. nic netreva vecne. ani laska, ani peniaze, ani zdravie, napokon ani zivot sam. v nejakom obdobi to clovek moze mat naraz, ale iba docasne. paci sa mi ako budhisti vypiplaju mandalu
upload.wikimedia.org
a potom ju zotrú ako prejav pominutelnosti vsetkeho.
ja si myslim ze je dobre si to pripominat aby mal clovek realisticke predstavy a ocakavania a aby potom nebol zbytocne sklamany. a pocit stastia nuz ten mozno treba hladat v sebe vo svojom pristupe k zivotu vratane jeho negativnych aspektov alebo obdobi lebo ked ho clovek hlada kdekolvek mimo seba tak tam je vsetko pominutelne. takze jedine co ostava cloveku je jeho vlastny pohlad, nazor, postoj a tam sa moze vzdy vratit. a vlastne ani neexistuje nejaky ciel je to skor zivotna cesta na ktorej sa clovek uci.
a teraz sa uz vyjadrujem naozaj ako nejaky budhista. ale myslim si ze minimalne my tu na slovensku prijimame len taky hrozne jednostranny pohlad na zivot respektive na to ako ho zit, ako sa k nemu postavit, co je dolezite, co je hodnotne. ako keby bol len jeden sposob. ako keby tu ludia ustrnuli

ffnka

Myslim si, ze je mozne mat aj peniaze, lasku a zdravie.... Nakolko zdravy clovek = spokojny a vyrovnany clovek. Vyrovnany a spokojny clovek pritahuje podobne takze sa z toho moze zrodit naozaj harmonicky vztah bez ega. A pokial mame vztah bez ega je jedno kolko mame penazi :)
Mozno idylka, ale podla mna takto to funguje.

ffnka

Myslim si, ze je mozne mat aj peniaze, lasku a zdravie.... Nakolko zdravy clovek = spokojny a vyrovnany clovek. Vyrovnany a spokojny clovek pritahuje podobne takze sa z toho moze zrodit naozaj harmonicky vztah bez ega. A pokial mame vztah bez ega je jedno kolko mame penazi :)
Mozno idylka, ale podla mna takto to funguje.

mam56

Ja nie som teraz pod vplyvom domáceho ví.ka od suseda, ktoré moji kamoši prirovnali k tol.énu, tak by som k tomu chcel normálne povedať toľko, že v dnešnej dobe je závisť veľká preto, lebo veľa ľudí je na tom zle. Ja už to niekedy zovšeobecňujem tým, že poviem, že nikto nemá peniaze (či už bohatí alebo chudobní).
Asi je niekde systémová chyba, ale toto analyzovať nebudem.
Ak človek vycapí niekde svoju fotku, tak sa postupne začne cítiť veľmi, veľmi zle. Ak tomu neveríte, to to skúste.
Mne sused mi tak pozávidel motorku, že do jedného týždňa mi prestala totálne fungovať a môžem ju odviezť rovno do šrotu a ešte mi to aj povedal!!!

ôôôôô

yebesato dobrá prezývka. A aj dobrá otázka. Podľa mňa môže, ale nie dlho, lebo keď toto všetko máš, tak automaticky hľadáš ľudí, kamošov, kohokoľvek, s kým by si sa o to šťastie mohol podeliť a tu nastáva chyba. Žlčovitá závisť a zloprajnosť ľudí (aj naj kamoša, čo ty vieš??) zapríčiní, že sa ti dariť prestane. Mne sa to stalo veľa krát. Naozaj. Bol som niekde v Taliansku, napriek slabej znalosti jazyka bola slušne zaplatená a dobrá práca, láska bola tiež a čo potom? Som sa prihlásil na blbé sociálne siete, v rámci slušnosti stručne každému "friend" napísal pár vetami, kde som a čo robím a potom ako keby mávnutím čarovného prútika sa všetko totálne dosralo ale doslova. Stratil som prácu, lásku, nemal som kde bývať a musel počúvať od rodičov reči, aký som neschopný. Už som sa poučil, odhlásil zo sociálnych sietí, veď ja koniec koncov nie som povinný informovať každučkého každého jedného človeka, ktorý ma pozná či už osobne, či z videnia, kde som a čo robím. Moja vec a moje súkromie - minimálne som pochopil, že súkromie si treba strážiť a nedávať príliš najavo pred ľuďmi, aký som šťastný, aj keď som. Tešiť sa len v duchu pre seba s pár blízkymi ľuďmi, ale nie pred celým svetom. Závisť je energia a veľmi zlá a silná, ktorá je namierená proti tým, ktorí sú najšťastnejší, teda majú peniaze, lásku, dobrú prácu, zdravie, všetko. Bývalá kočka čítala ezoterické somariny. Na väčšinu vecí z toho som neveril, ale na toto verím.