Môže mať človek peniaze, lásku a zdravie zároveň?

zenapoucenazivotom

ahoj autorka temy na peniaze si davaj pozor.. lebo ked ich mas vela pritiahnes si do zivota len tych nespravnych ludi tak ako sa to stalo mne.. kazdy na sk s tebou bude zrazu kamarat aj osoby na ktore by si to nikdy predtym nepovedala.. peniaze su zrkadlom nasej spolocnosti.. presne je to vidiet ked sa ti dari mas zrazu vela znamych vztah a pod. Ja som sa tiez v tomto strasne poucila.. mala som super pracu peniaze darilo sa mi... nasla som si vela ,,priatelov,, a dokonca aj znamost,... az ked som vazne ochorela a klesol mi zivotny standart zrazu som zacala stracat tych,, priatelov,, a rozisiel sa somnou aj frajer lebo chora chudera nikoho v dnesnej dobe nebude zaujimat... takze tak...

anjelik11111

ja som zastankynou toho ze radsej budem mat poskromno ale budem zdrava a bude somnou niekto kto ma ma naozaj rad radsej ako keby mam mat peniaze a mala by som mat preto falosnych priatelov a niekoho kto je somnou iba prene.. mala som chalana ktory somnou bol ked sa mi velmi darilo a ked to uz nebolo take financne idealne tak ma nechal.. tak isto aj brat si nasiel zenu ktora si ho chytila lebo sme s dobrej rodiny... a dnes je uz rozvedeny.. hlavne na slovensku si treba davat strasny pozor koho mate pri sebe..lebo kamaratstva a vztahy su tu strasne neuprimne zalozene len na financiach.. je to hrozne moc citit

Moireal

Pre mna by to bolo v takomto poradi:1.zdravie 2.laska 3.peniaze. Ked je clovek zdravy a ma s kym si to zdravie uzivat, da sa vyzit aj z menej penazi. Ale je uplne v poriadku, ak chce clovek viac tych penazi, nieje na tom nic zle. Je pravda ze za peniaze si moze clovek aj to zdravie dat dokopy. Ale ak je niekto odmalicka zdravy a optimista, bude mu jedno, kolko ma na ucte. Hlavne ze vyzije. Laska sa vynutit neda. Skutocna laska nie. A neda sa ani kupit za peniaze. Preto u mna vedie zdravie a laska. :)

Mesačný princ

kafe - a čo ak ti napíšem, že sa podľa mňa mýliš ty?

Áno, peniaze sú potrebné, ale nie všetci ľudia potrebujú navyšovať neustále svoj kapitál. Čo ak ti napíšem, že pre niekoho je domovom aj tá pre teba obyčajná vlhká, studená a tmavá jaskyňa? Čo ak ti napíšem, že človek môže pracovať, mať spoločenský kontakt aj bez peňazí? Čo ak človek dokáže napredovať bez finančných prostriedkov? Vôbec si ja osobne nemyslím, že láska nemôže existovať bez peňazí a že ak ich človek nemá, tak je to jeho žitie ochudobnené o jednu časť.

Kľudne to môžu byť farby ale ja mám iný názor. Láska je láska a aj odtieňov sivej je veľa :) A síce sú biela a čierna považované za monochromatické farby, tak ich odtiene dokážu spraviť zázraky.

Ja osobne nepotrebujem k životu všetky farby, ale milujem tie, ktoré ma životom sprevádzajú.

kafe

Messje takéto bláboli: "mozem byvat v jaskyni a budem stastna,pokial budem mat pri sebe najblizsieho,cloveka ktoreho lubim a on mna" sú len obyčajné keci pre mňa. Z lásky človek nevyžije. Potrebuje všetko to fuj fuj materiálne, aby sa aj nejako REALIZOVAL. Darmo, že má čo jesť a koho ľúbiť, práca, spoločenský kontakt, SEBAVYJADRENIE, napredovanie je rovnako dôležité ako láska, či peniaze. Ono to všetko ide spolu ruka v ruke. Jedno bez druhého, láska bez peňazí alebo peniaze bez lásky sú ochudobnené o jednu časť, ktorá proste má byť spolu. Jedno s druhým (tretím, štvrtým..). Ak niekto chce iba časť, lebo je presvedčený, že to stačí, fajn. Ale ak niekto druhý chce všetko, neni na tom nič povrchné.
Pre mňa sú to farby... je úžasné ich mať VŠETKY vo svojom živote.

kafe

ja napríklad NEvidím zakladateľku ako povrchnú, čo sa ženie za peniazmi. Práveže je to konečne normálna baba, čo chápe význam peňazí a chce ich aj patrične využiť. Nedaj sa odradiť dievča, ja ti fandím a myslím, že ideš na to dobre. Myslím si, že bohatstvo ducha a miera spojenia s Bohom sa ukazuje presne v týchto veciach- zdraví, láske a peniazoch. Ten, kto je na plnej čiare s Bohom spojený má proste všetko. A kto je s Bohom spojený len čiastočne, má len časť zo VŠETKéHO, čo Boh ľuďom ponúka. A nechce za to nič, len aby to človek prijal. Len ľudia to NEpríjímajú, odmietajú, bránia sa tomu. Ako? Tým, že veria - nemôžem mať všetko, peniaze sú zdrojom zla... pravá láska sa dá prežiť len v chudobe.. A Boh ich neznásiľňuje, dáva do života úplne všetko do posledného zrnka, podľa ich viery.

Meursault, každý človek je omylný. Aj ty :) Pravda sa aj tebe zle počúva.

Messje

Zakladatelka temy
Neoslovim ta nickom,,pretozeto,aky nick si si dala,o niecom svedci.
Peniaze peniaze a peniaze.Nemas nic..Uz to,ze si tu napisala svedci o tom,ze nie si stastna.Mozes mat vsetky materialne veci sveta,ale vo vnutri budes prázdna. Myslis si,ze davas lasku rodine,priatelovi,okoliu.Laska sa cez peniaze nedava.Raz sa v jednej teme napísalo..."mozem byvat v jaskyni a budem stastna,pokial budem mat pri sebe najblizsieho,cloveka ktoreho lubim a on mna"Tak nejak to tam bolo.Ty by si do tej jaskyne nikdy nešla.