Môže mať človek peniaze, lásku a zdravie zároveň?

Meursault

myslim ze autorka je jedna z tych osob ktore nepridu s otazkou ale chcu iba potvrdit to co si uz myslia, a vonkoncom nepotrebuju polemiku. a take temy su vopred o nicom.
ok autorke: mozes to vsetko mat a nikdy uz potom netrpiet, takto az do svojho skonania. a je to realne :-)

Kýčera

Správne, som cica! :) Ja viem... Okrem iného, že jedno je len koleso na tragáči, slovíčka sú dôležité, pointa je pointa a dôraz je dôraz! To, čo je pre človeka najdôležitejšie, to kladie na začiatok otázky. A pointa života tkvie v tom, byť šťastný. Šťastný nie je ten, koho nahlodáva strach, ten, čo má prachy... Za prachy si ešte nik šťastie nekúpil. Aj ten, čo nemá zdravie, dokáže byť šťastný. Ale mať lásku v srdci a rozdávať, tak tomu sa hovorí šťastie mať...

yebesato

Cica, nie som cica. Pod peniazmi vidím domov, nie účty v banke a drahé veci. Odpoveď znie áno. Budem šťastná, pretože šťastná som už teraz, len dobieham to, čo ma spraví šťastnejšou, a nebudú to peniaze. Peniaze sú len prostriedok, aby som si splnila životný sen, ktorý sa dá splniť aj bez nich, ale má to háčik. Každý deň si odkrajujem z voľného času a venujem sa tomu, čo ma vedie bližšie k cieľu. To dávam ja teraz. Viem, čo chcem, je to ono. Nejde o prachy, opakujem ešte raz. Jasné, že môže byť šťastný, keď má všetko spomenuté.

Neurazila som sa, v pohode. Chytáš za slovíčka, je jedno, ako je otázka postavená. Pointa sa dá pochopiť, ak sa chce. Takže mám takmer ideálny život? Riešim problémy, ako prichádzajú, preto momentálne doháňam tretiu zložku a snažím sa udržať prvé dve.

Ďakujem za diskusiu, môžete pokračovať, ak chcete.

:)

Meursault

ja si tak skromne myslim ze clovek by mal riesit problemy ako prichadzaju lebo zivot ich bude prinasat vzdy a tesit sa z toho pozitivneho co v zivote ma.

vierocka66

podľa mňa to je nemožné, neviem prečo.. ale tak mne najviac záleži natom aby moja rodina bola zdrava, lásku v rodine máme a penazi máme tak akurát.. hlavne že nehladujeme

Meursault

pytala si sa
"Môže mať človek všetko naraz? Bez toho, aby neskôr trpel?"
uvedomujes si ako je ta otazka postavena ? ta otazka znie detsky. bez urazky. to co hladas je priam idealny zivot z rozpravky. vies kazdy mame svoje tempo akym dozrievame, ale niekedy musi nastat cas ked clovek vyrastie z rozpravok. to ale neznamena ze zivot nemoze byt pekny. len clovek asi nikdy nenajde pokoj ked bude cakat ze jeho zivot bude ako rozpravka.

Kýčera

Meursault, krajšie a úprimnejšie sa to napísať nedalo... :) Cica by si však mala nájsť odpovede na tieto otázky : "Budem šťastná, ak budem mať peniaze, lásku a zdravie zároveň? Čo som ochotná pre to obetovať? Čo pre mňa znamenajú peniaze, láska a zdravie? A je to presne to, čo od života chcem? Musia byť tie prachy na stupni víťazov? Pýtať sa možno aj takto : "Môže byť človek šťastný, ak je zdravý, má lásku a peniaze?"

yebesato

Dajme tomu, že človek nemôže mať všetko. Lenže zdravie, láska a finančné zabezpečenie nie je všetko. To by mal byť iba dobrý základ... Áno, štartovací balíček na pultoch... Prečo nie... Nemyslím si, že je to niečo zlé.