Môže mať človek peniaze, lásku a zdravie zároveň?

Kýčera

@ Ak by mi na dvere zaklopali traja mudrci a spýtali sa, čo z týchto troch vecí si vyberiem : šťastie, zdravie a blahobyt, volila by som ŠŤASTIE, to by som vpustila do svojho príbytku!!! O tejto symbolike by vedel popísať Filip TT...

@ Ak si položíme otázku takto : "Čo z týchto troch vecí : peniaze, láska, zdravie je najdôležitejšia položka?" Zvolila by som LÁSKU. Lásku cítiť, mať, dostávať aj darovať... Bez nej neviem dýchať, bez nej neviem žiť...

@ Ak niekto napíše, že ten druhý býva v jaskyni, môže sa to vnímať doslovne, ale aj ako symbol - chatrné bývanie. Ja som takto bývala, a som na to hrdá!!! Bývala som aj vo väčšej, teraz v paláci?! Ako rada by som sa vrátila bývať do tej svojej jaskyne, aj dnes. Bohužiaľ, už z nej neostalo ani brvno, ani kameň... Sú však noci, kedy si svoje sny plním. A keď nesnívam, v srdci smútok mám, v očiach žiaľ...

@ Tých vecí, na kt. som hrdá je viac. Mám ich plné rukávy. Jednou z nich je aj nedostatok, veľký nedostatok. Čohokoľvek. Aj jedla. Veľakrát som v živote bola hladná, neboli peniaze. Preto mám úctu voči chlebu a tú som tvrdo pestovala aj vo svojich deťoch. Podarilo sa! A teraz, keď drobné na jedlo je, nedá sa všetko jesť a napriek tomu som šťastná...

@ Už viac vám o sebe neprezradím, nezniesla by som, aby ma tu niekto začal ľutovať!!! Radšej nech závidí, nie je však čo... Píšem to preto, že vám chcem povedať, že všetko sa dá, ak človek chce a tvrdo na tom maká, zaplatí však za to svoju daň, netrvá to večne a nakoniec mnohí z vás pochopia, že zmysel života a žitia je niekde inde... Presne tam, kde napísal ten mladý muž. Každý, kto si chce nejakých priateľov získať, nech si otvorí oči a uši a svoje srdce pripraví...

Messje

Ja neviem preco mam pocit,ze tu nejde o otazku..mozem mat vsetko...ale autorka chce oznamit...mam vsetko.A budem robit vsetko preto aby to tak ostalo.
Prides mi rozumna zena ktora si ide za svojim,ale treba dat pozor,ze takyto ludia,hlavne zeny,zabudaju nato,ze nahananim sa za tým,aby si to vsetko udrzali,o to najcennejšie pridu a ostanu im len tie peniaze.

Meursault

a ja len vyjadrujem od sameho zaciatku ze aj keby to dosiahla dlhodobo sa to vsetko aj tak neda udrzat lebo vsetko je pominutelne. ocakavanie ze ked to dosiahnem budem stastny je chybou pretoze co dovtedy ? dovtedy budem frustrovany nahat to stastie tak ako to robi autorka teraz ? a ked to dosiahnem budem zas nervozny kedy sa to zacne opat yebat (a ono sa zacne vzdy) ? cize v podstate stastny nebudem ani ked to vsetko budem mat nahromadene. alebo budem nervozny z toho ze nemam dost ? dost penazi, dost lasky, dost zdravia ? alebo mi bude chybat k uplnemu stastiu este cosi ine navyse a potom este volaco a este tamto ?

inymi slovami toto mne pripada ako nevhodny pristup a to "stastie" mozem takymto sposobom nahanat do nekonecna a nikdy ho nedosiahnem. a uz teraz podla uvazovania autorky, podla jej vyjadreni tu na fore vidim ze ma presne tento pristup. a ja autorku narozdiel od niektorych neobvinujem z toho ze je zamerana na peniaze. ani mi nejde o to aby zmenila priority (peniaze su dolezite, o zdravy ani nehovoriac a laska je tak isto dolezita len ju ludia zvyknu podcenovat). len jej vyjadrujem svoj nazor ze na to ide sposobom ktory ju stastnou zrejme neurobi. naopak takymto sposobom bude podla mna stale nepokojna a hladajuca.

Meursault

kafe ok ale v com sa vlastne mylim ? :-) v tom ze sem prisla s ocakavanim konkretnej odpovede namiesto otazky ? ved aha
"Môže mať človek všetko naraz? Bez toho, aby neskôr trpel?"
"Ja nevidím dôvod, prečo by som nemohla byť zdravá, zabezpečená materiálne a milovaná chlapom zároveň."
ved ak nevidi dovod tak preco sa pyta ;-) ja myslim ze otazka by skor mala zniet ako to dosiahnut.

yebesato

Messje, súhlasím s tým, že môžem mať všetko materiálne a nebudem šťastná, preto sa za tým ani neženiem. Mám iné priority. Súhlasím aj s tým, že láska sa cez peniaze nedáva, ale dosť ľudí to nechápe a myslí si, že čím viac peňazí chlap do ženy investuje, tým viac ju miluje. Vôbec nie. No a k tej jaskyni - už som v nej bývala a nerada by som do nej šla opäť, čiže zase máš pravdu, už by som do nej nikdy dobrovoľne nešla.

kafe, buď máš dobrý odhad v tomto prípade, alebo si len vyjadrila seba, aká si ty. Tak to ľudia robia - podľa seba, súdim teba. Od seba začína každý, kto napíše čokoľvek.

Mesačný princ, peniaze sú potrebné, ale nie všetci ľudia potrebujú navyšovať neustále svoj kapitál. Presne tak. Mať dostatok neznamená neustále navyšovať. Súhlasím aj s tým, že láska môže existovať bez peňazí, resp. by mala, inak to nie je láska v pravom slova zmysle.

anjelik11111, treba to brať tak, že problém nebol vo financiách, ale v tebe, keď o teba nebol viac záujem bez peňazí. Žiaľ, to boli asi na prachoch založené vzťahy. Nemám skúsenosť s tým, že by som mala takto falošných priateľov. Mám pocit, že sa to dá ľahko odhaliť a prirodzene vidieť, kto o teba záujem javí a koho zaujímajú tvoje možnosti.

zenapoucenazivotom, nechystám sa meniť okruh blízkych ľudí a vzťah mi prešiel aj finančne veľmi zlým obdobím. Ak sa objaví niekto falošný, nebude dôvod, aby mi neskôr chýbal. Aspoň myslím. Vďaka za názor, možno spravím pozorovanie vzhľadom k zmenám.