Messje, mohla by si nam prosim nieco napisat ako je to teraz v Bruseli a Belgicku?
Messje, ako je to teraz v Bruseli?
Ahoj, Filip, ty si dávaš budík, alebo si na mňa spomenieš vždy v noci? :oP
Pozri, to, čo si popísal, je absolutne možné a odohráva sa to dennodenne. To, čo neskôr ľudia nazvú múza, vnuknutie alebo hlas boží, všetko adekvátne svetonázoru.
V momente, keď človek uvoľní svoju myseľ z *mozgu*, osobnosti, vládu preberá viac mimozmyslové vnímanie a vtedy je možné sa oživiť vo svojom vlastnom srdci, vnútornom svete, kde vládneš ty sám a tam sú aj odpovede na všetky otázky. Tie sú garantované tvojim vývojom. Nazval si to viac ako správne..*živá voda* na dušu. Pretože áno, oživil si v tom momente svoje srdce a to sa ti odmenilo. Ak sú okolo teba vnímaví ľudia, otvorení k tebe, svojou pozoronosťou, cítia to tiež. A v ich očiach sa staneš výnimočný. že to ľudia vo svojej nevedomosti potrebujú nazvať Bohom, Ježišom..to asi až tak nevadí..skôr by malo vadiť to nechápanie a zbytočné upínanie sa k nejakej predstave..ale tak vývoj. :o)
Prečo sa tak veľmi bojíš pustiť predstavy, že si sám zodpovedný za seba, že nie je nikto, kto nad tebou dozoruje, mimo manželky a šéfa, že si to ty sám, kto sa podporuje a aj si odporuje? :o)
Ahoj Anjelik,
nerob si starosti s kýblikom, veď ja viem aký je tvoj svetonázor.
Pod pojmom inteligencia rozumiem schopnosť riešiť abstraktné úlohy, pod pojmom múdrosť rozumiem hlavne schopnosť riešiť aktuálne životné situácie.
Abstraktná úloha obsahuje konečný počet vstupných parametrov, ktoré je treba brať do úvahy (napríklad úlohy v IQ teste), životná situácia obsahuje nekonečne veľa parametrov, ktoré ovplyvňujú výsledok. Keď sa rozhodujeme v živote nepoznáme všetko, čo ovplyvní to, o čom sa rozhodujeme. Keď si napríklad vyberám v mladosti študijný smer, neviem čo všetko mi ktorá možnosť v živote prinesie.
No ale tá Múdrosť to vie. Keď sa človek odovzdá múdrosti, ona jeho myslenie vedie tak, že sa priblíži k tomu správnemu riešeniu, ktoré zohľadňuje všetkých nekonečne veľa vstupných parametrov.
Toto som spozoroval najprv na jednom človeku, ktorý býval obvykle veľmi sústredený. Tým nemyslím zamyslenosť, keď je človek duchom neprítomný a nevníma, práve naopak, vnímal všetko a viac. Keď niečo povedal, je som mal z toho pocit, toto presne táto situácia žiadala, takto presne to malo byť. Ja som na to riešenie nevedel prísť, ale keď už bolo predo mnou, tak som vedel, že to je ono. Ten človek nevyzeral, že nejak na to prichádza tým, že robí veľa myšlienkových operácií, ale to vyzeralo, že je k tomu priamo dovedený. Jednoducho tú múdrosť netvoril, ale sa jej podriadil a ona v ňom pôsobila. A to bolo pre mňa úžasné. Pretože v tej múdrosti bola radosť, bodrosť, empatia, priateľstvo - bola to živá voda na dušu. A ja som si vtedy povedal - to chcem.
Takže to nie je tak že verím rozprávkam - realita je naozaj rozprávková a ja za to nemôžem. :-)
Filip, pri tebe si často pripadám ako zlý dospelý, čo dieťatku berie kýblik. :o(
Čo si to zase napísal...ale tak bolo skoro ráno, tak sa môže stať. Ak definujeme múdrosť ako pochopenie všetkého, potom múdrosť musí neomylne vedieť, že poznanie je dané vývojom. Že sme každý iný a tak tvrdenie, že múdrosť miluje múdrosť, je hodne pritiahnuté za vlasy. Lebo čo potom všetci tí retardovaní a nasprostastí a politici? :o)) Múdrosť je poznanie a nikdy nie je reprezentované nikým, ale každý sám za seba ho tvorí. Môžeš ho potom s druhými obmieňať,, dopĺňať, prehlbovať.
Ja viem, že kresťania živia predstavu milujúceho Boha, pomáhajúceho a obetujúceho sa Ježiša..všetko plné lásky, súcitu, rady, pomoci..atď..ale napadlo ťa niekedy, že prečo to vlastne človek potrebuje? Nie je to nááááhodou tým, že to v sebe nemá...a úprimne za 2000 a viac rokov od zrodenia dakoho..sa to v človeku ani nijak intenzívne nevyvinulo..tak nie je niekde chyba v programe? Nemal by byť svet už niekde inde, keď je teda zosobnením tej tvojej múdrosti? A nevrav mi, že je to preto, že ľudia nechcú múdrosť a dobro, jasné, že chcú. Ak tú múdrosť zastupujú zástupcovia Boha na Zemi, tak buď sú zle vybraní, alebo nechápu, alebo z neznámych dôvodov neučia ovečky to, čo ich oslobodí, ale skôr naopak, držia ich vedome v nevedomosti. Lebo milý Filip, ľahšie sa ovláda hlúpe stádo, ako stádo, čo sa už aj zamýšľa.
Čiže, nie, Filip, neexistuje žiadna zosobnená múdrosť pre mňa, ktorá ma miluje, ale ja môžem rovnako milovať aj tých nedokonalých ako aj tých, čo ty nazývaš múdrymi. Môžem milovať aj teba, len sa mi sústavne vtiera do podvedomia predstava, že kúpim ti nanuk a lízatko a teda aj ten kýblik vrátim. :oP
Ahoj anjelik,
ty si stvorenie, ktore miluje múdrosť. Miluješ ľudí u ktorých ju nájdeš. Milovala by si aj múdrosť samu o sebe? Keby sa ti zjavila múdrosť osobne?
Možno je tá láska obojstranná - možno múdrosť miluje tých čo milujú ju. Ja tomu verím, ba viac ako len verím - môžem ti dosvedčiť, že to tak je. Môžem ti to dosvedčiť ako milovník múdrosti milovníčke múdrosti.
And that´s the memo....to je to, čo ti chcem povedať. Že ťa múdrosť miluje. :-)
Ahoj Filip, tak asi postupne sa cez to zase prehryziem. :o)
Dosť dobre opäť nerozumiem, čo to vlastne točíš o tej prírode a zákonoch. Akým spôsobom ma to má obohatiť a ako mi to má zlepšiť pochopenie a v konečnom dôsledku aj život. Lebo vychádzajme teda z toho, že o to ide každému z nás..hľadať spôsob, ako sa cítiť lepšie a zdravšie. Tvoje vysvetlenie v jednom kuse ponúka model tvorcu a stvoriteľa všetkého a to prekladáš pomerne nelogicky slovami. Tak poďme na to. :o)
Príroda nevytvára žiadne vnemy. Vnem je to, čo je schopný vytvoriť iba tebou spomenutý pozorovateľ. Aby niečo vnímal, musí mať sebavnem, to znamená, že musí jednak byť tým, kto vníma a súčasne vnímať aj samého seba ako toho, čo vníma. Myseľ vedomia je pohltená mysľou podvedomia a vzniká myseľ pozorujúca. :o)
Pojem prejav..zase hodne nešťastne použitý..prejavovať sa môže niečo, čo je prejavu schopné, v prípade matematiky sa jedná skôr o výsledky..matematické zákony sa nikdy prejavovať nebudú..môžu tak maximálne platiť alebo nie..poprípade sa k niečomu vzťahovať a na niečo aplikovať.
Proces myslenia..čo to vlastne je. je to spájanie nejakých poznatkov, overovanie, rozloženie a znovu vyskladávanie..až nejaký problém pochopím..to robí práve pozorovateľ..ale neodohráva sa to v ňom, ale vďaka nemu. Kuchár varí jedlo, ale nie je ani varením a ani jedlom..chápeme sa?. :o) Myslenie nemá nič dokopy s prírodou..ale vždy môžeš popremýšľať o prírode.
* Keď vedomie je prejavom niečoho tak je to vedomé....*
Vedomie nie je prejav..Vedomie umožňuje pozorovanie, tak ako som napísala vyššie..ale prejav ako taký vzniká na základe myslenia, ako výsledku práce mysle.
Logika ako čerešnička na torte mi zostala. Či teda matematika vždy bola a my ju len objavujeme, alebo ju logickými operáciami tvoríme a rozširujeme? Nuž, načrime spolu do štvrtého rozmeru hmoty a tam objavíme pravdu o tom, že poznanie sa prehlbuje a v istom momente, keď už je ukončené, vytvrdne ako kryštál a naveky nám bude poskytovať odpovede na to, čo nás trápi. :o) Že tvorcami toho poznania vždy budeme len my samy..nikto to za nás neurobí..je to Filip pre teba dostatočne logické? Ja osobne ti garantujem, že je to výsledok správneho myslenia, ktoré bolo dostatočne logické..nie v prejavoch, ale vo výsledkoch. :o) Nie logika tvorí nás, ale my tvoríme logické výpovede..čiže, zlato, zase sme nejak ten božský komplex spochybnili. :o)
adr1a
No vidis,ja som si so zdravim este nikdy nedopisovala.Raz je to hore a raz dole ale nech sa snazim ako chcem,moje zdravie proste...mlci :-)
Mesacny princ
Ked som zbadala tu fotku...skoro mi ... :-D
Caute deckaa :D
Messje. Normalne si ma tym svojim odchodom nastartovala a dopisovala som si so zdravim))) Som rada ze to vyriesili)
Filip ;) Velkeee Dakujem za ten prenos) **
Mesacny princ
Som sa zasmiala ze aj tak neodidem.Dostala som spravu ze tie bannery su fuc.A naozaj :-)
Filip Ďakujem