Messje, ako je to teraz v Bruseli?

Messje

Ahojte
Toto sa mi este nestalo.Celu noc som nespala.Vcera som pisala s jednym dievcatom v teme www.zdravie.sk
a mam pocit ze sim jej neradila dobre. Skor to mozno vyznelo ze som ju naviedla na unik z domu.adr1a,viem ze si tu bola v noci a isto si citala.
Cakala som ze sa niekto prida s nejakou radou ale...nik.Mozte si len tak narychlo prejst tu temu a naposat mi ci som urobila chybu?Nerada by som bola dovodom problemov toho dievcata.Je mi jej velmi luto.Keby sa to dalo,zobrala by som si ju k sebe ale...neda sa
Krasny den vam prajem

Filip TT

Čau Adria,
dnes som sa dopočul ľudovú pranostiku o počasí, ktorá doteraz vždy vyšla:

Ako na Petra, tak na Pavla.

aloveu

Ahojte :)
anjelik * a Filip TT, Vy ste takí zlatí :)

Takže, tajomstvom múdrosti je samotné tajomstvo "Ja som". Ono tajomstvo je tajomstvom všetkého.
Múdrosť je poznanie. Poznanie pramení z pozorovania. Pozorovanie tvorí porozumenie. Porozumenie vychádza z prijímania. Prijímanie je milovanie. Milovanie je láskou. Láska je dokonalosťou. Lásku tvorí "Ja som" a "Ja som". Láska je "Ja som". A dokonalosť, ktorou láska je, je vlastne absolútne poznanie. Absolútne poznanie je absolútna múdrosť. Vlastne jediná múdrosť. To je to, čo múdrosť je.

A tak to je :)

Mesačný princ

Keď som začal čítať o čom vy dvaja diskutujete, tak som mal pocit, že v tom mám jasno :D Ale, že sa tu rozprávate o múdrosti som netušil :D

Filip TT

Ahoj Anjelik,

tak nemusíš sa pozerať len na to, či ja niečomu uverím, čítajú to tu aj iní - ako vidíš :)

Pozri Anjelik - vnímame, že žijeme v istom svete, ty hovoríš, že žijeme v istom systéme svetov, používaš termíny "vyššie svety" a "nižšie svety". S tým nemám problém.

Len podľa mňa tento systém svetov nedáva odpoveď na žiadnu podstatnú svetonázorovú otázku a zdá sa mi, že ani nemá takú ambíciu. Človek sa napríklad pýta ako vznikol náš svet, u teba sa by sa pýtal ako vznikol systém n svetov. Človek sa pýta, prečo v našom svete platia práve tieto fyzikálne zákony, kým sú stanovené, u teba sa bude pýtať, odkiaľ pochádzajú zákony pre systém n svetov. Človek sa pýta, aký má zmysel ľudský život na tomto svete. u teba sa musí pýtať, aký má zmysel život bytostí na všetkých n svetoch.

Chápeš Anjelik, takýchto otázok pre náš svet môžem postaviť veľa. Systém svetov nedá na ne žiadnu odpoveď, len miesto jedného sveta sa pýtame na n svetov.

Bytosti na všetkých n svetoch môžu viesť takúto debatu o múdrosti ako vedieme my tu. Môžu objavovať zákony logiky, môžu sa baviť o tom, či múdrosť tvoria alebo sa jej oddávajú. V tomto sme my všetky bytosti na všetkých svetoch na jednej lodi. Múdrosť je kvalitatívne niečo iné ako akýkoľvek svet. Pri debate o múdrosti je jedno, či mysliace bytosti bývajú na jednom alebo piatich kontinentoch Zeme, či obývajú jednu alebo n planét, či obývajú jeden alebo n vesmírov, či obývajú jeden svet alebo celú hierarchiu svetov. Múdrosť je slnkom pre každého z nich...

Mesačný princ

Ja sa po tejto téme vždy zamyslím, ako majú ľudia čas rozoberať niečo podobné a ja sa nestíham ani najesť :D

Ale tak dobre sa to číta :D