Messje, mohla by si nam prosim nieco napisat ako je to teraz v Bruseli a Belgicku?
Messje, ako je to teraz v Bruseli?
anjelik neodchazaj. nik nedokaze o nicom pisat tak krasne ako ty.
Ten priestor, srdce, to je vnútorný svet, svet skrytý v hĺbke, v štvrtom rozmere. Vedomosti si bytosti presúvajú medzi sebou napr, rozprávaním a radami, viď toto fórum. DNA sa týka tela, neživej hmoty, my sme bytosti vynorené v tele, reprezentujeme život, myseľ.
Ľudia, ktorí neovládajú vlastné predstavy nemajú šancu ovládnuť predstavu iných..napr. predstavu posadnutia. Môže sa stať, že v stave zníženej sebakontroly, zníženej energetiky, nahliadnu do nižších svetov..a aj sa môže stať, že keď sa vynoria späť, je v nich aj bytosť z nižšieho sveta a môže sa začať vyháňanie *diabla* a exorcistické orgie. :o) Celé je to ale len a len o chápaní a nie o nebe a pekle. Chápanie nesie v sebe ako jediné silu a potom nehrozí, že bytosť prepadne niekam, kde ona vo svojej slaboduchosti zhodnotí..je to peklo. :o) Je to len iný svet, reálne existujúci..ale frekvenčne nepodobný tomuto. My sme vyladení na tento svet..a preto vidíme a vnímame len tento jediný
Ak ide o bytosť, ktorá je závislá na alkohole..už samotná závislosť je odpoveďou na prípadné otázky...kde ktokoľvek so silnejším obrazom ako ona, povedzme aj kňaz, ktorý má pre zmenu jeden jediný obraz, ale veľmi silný a to je jeho viera v Boha..môže jej byť nápomocný. že ale ani jeden z nich toho veľa nepochopil..to je myslím jasné. Treba si jasne uvedomiť jedno...akákoľvek uzavretosť a to viera v Boha a jediného a bibliu ako fax z neba a nijak nespochybniteľnú, vytvára prekážku pochopeniu. Pretože to *pochopenie* je už vlastne stvorené..a tak nie je vlastne už čo tvoriť..treba už len čakať na definitívu a spojenie s Bohom. Vskutku krása...až srdce plesá a rozum kýva na rozlúčku. :o)
Aj ty, Filip, to svoje pochopenie už máš stvorené a je zbytočné ti čokoľvek vysvetľovať..len sa utvrdzuješ znovu a znovu v tom, že áno, vidím to správne. A spomienky tak rastú a tvoria osud a raz nebude šanca sa z nich vymaniť. Preto radšej túto debatu ukončíme. :o)
Vsimol som si, ze prispevok, ktory som tu napisal o mam56 ma poradove cislo 156 :)
Toto je zaujimave, co napisal o sebe mam56.
Odrobenie cez net
mam56 03.07.2016 02:24:06
www.zdravie.sk
Ahoj Anjelik a Aloveu!
Anjelik, s tými bublinami je to celkom pekný príklad. Otázka je, že v akom priestore tie bubliny sú, akej podstaty je ten priestor. Ak ten priestor sú vedomosti resp. múdrosť, tak to, že sa bubliny neprekrývajú by znamenalo, že vedomosti, ktoré niekto nadobudne, nemôže nadobudnúť už nikto iný, pretože určitú vedomosť môže nadobudnúť len jedna bublina t.j. jedna osoba. Ale v skutočnosti je to tak, že určitú vedomosť môže mať viaceroo ľudí.
U "ja" sa oprávnene môžeme domnievať, že "ja" každého z nás má rovnakú podstatu, aj keď to "ja" má každý svoje vlastné. Aloveu to pochopil, tak ako som to myslel, že to naše nekonečné "ja som" je oddelené od nekonečného Božieho "ja som", ale je to každého vlastné "ja som". Sme ako bunky jedného tela - všetci máme rovnú DNA, ale každý sme iným prípadom realizácie tej istej DNA. V matematike by som to prirovnal k vzorcu s viacerými premennými. Tie premenné môžu nadobudnúť rôzne hodnoty a vytvoriť rôzne realizácie toho vzorca. Napríklad vzorec pre pravouhlý trojuholník je a² + b² = c², strany a, b a c sú premenné, môžu nadobúdať rôznu hodnotu a tým vytvoriť rôzne trojuholníky, ale všetky tie trojuholníky majú rovnakú DNA - všetky sú pravouhlé. Tak aj tie naše "ja som" nadobúdajú rôzne parametre, ale majú rovnakú "DNA", ktorá zabezečuje, že aj keď sú tie "ja som" rôzne, stále sú to "ja som" a nie niečo iné.
DNA kóduje určitú informáciu. Informáciu ako takú nevidel nikto, ale každý z nás môže vidieť prejav tej informácie, ktorým je naše telo.
Naše "ja som" ako také tiež nevidel nikto, ale každý môže zažiť svoje vlastné "ja som" a vnímať prejavy iných "ja som". To, čo majú všetky tie "ja som" spoločné, to je ich DNA, to je to, čo je na nich božie. To, čo majú odlišné, to je to, čo je na nich ľudské.
To je ako u tých pravouhlých trojuholníkov - ten vzťah medzi veľkosťami ich strán je akoby boží a konkrétná dĺžka strán pre daný trojuholník je akoby ľudská. Tie trojuhoníky majú teda akoby svoju božiu stránku a svoju ľudskú stránku.
Inak aj mne to pripadá krásne. Je v tom jasne vidieť že sme deti Božie. Tiež v tom vidím, že od Boha vychádzame a k Bohu by sme sa mali vrátiť. Máme to v sebe zapísané. :-)
Ďakujem za vysvetlenie.:o) Keď som prvýkrát počula, že ľudia veria tomuto, neverila som. Ale vidím, že to tak naozaj je. A ak sa to dá navyše považovať za krásne, niet viac čo dodať.
anjelik *
Filip TT Ti len chce povedať, že Tvoje "Ja som" je z Božieho "Ja som". Ty nie si Bohom, a Boh nie je Tebou, ale si z Neho. To Tvoje "Ja" je pôvodom Božím "Ja", ale nie je Bohom samotným. Teraz je Boh a Ty. Vtedy bol len Boh, ale teraz si aj Ty, ktorá si z Neho vyšla. Tvoje nekonečné "Ja" je jeho nekonečným "Ja", ale On nie je Tebou, a Ty nie si Ním. Môžeš byť pre Neho, ale môžeš byť dokonca proti Nemu. Ale Ty sama si z Jeho večného "Ja". Tvoje večné "Ja" je z Jeho večného "Ja". Jeho večné "Ja" sa rozdelilo, a stalo sa Tebou, Tvojím "Ja", ktoré je z Neho.
Také je to krásne :)
Čo sa týka milej Faustíny,asi si sedela na ušiach a rozumela, len ako rozumela, ale Ježiš mohol povedať toto. Moje srdce *cíti* miliardy iných sŕdc..to ako bytosť z vyššieho sveta rozhodne mohol..aj ty predsa cítiš, že sa tvoje deti trápia a nie si preto prejavený Boh v nich. Stači byť otvorený k tým druhým..potom sa vynáraš v nich a cítiš ich radosť a bolesť, ale nikdy nebudeš nimi a oni tebou. :o) To snáď pripúšťaš.
V tom je skrytá tá manipulácia s veriacimi..natlačiť im do hláv, že majú svojho ochrancu a že stretnú ho práve v kostole..tak hybaj tam, a podľa možnosti, naň aj prispej. :o) Fasa živnosť, keď to tak zoberieš a prakticky bez námahy.
Ahoj, Filip. :o)
Predstav si bublinový roztok. Je v ňom nespočítateľné množstvo bublín. Každá jedna je ale ohraničená. Tých druhých bublín sa len dotýka.Teraz ten roztok rozhrkaj..bubliny do seba narážajú, ale nemiešajú sa. Zostávajú stále bublinami. Jedna je väčšia, druhá menšia..niektoré úplne maličké, iné presahujú rozmerom Slnečnú sústavu. Ak ten obraz vidíš, skús sa ponoriť do jednej z nich. V rámci nej si predstav nejaký tmavší, ohraničený útvar, povedzme v tvare ľudského tela. Je tvorený z hmoty tej bubliny, je v tele a telo je stále v bubline. Vidíš to?
Ak hej, tak vidíš potom to, o čom som písala ja. Tá bublina je tvojim srdcom..je to priestor, ktorý si za svoj vývoj ako bytosť obsiahol..ty sám, žiadny Ježiš, žiadny prejavený Boh. To ohraničenie v tvare tela, to je tvoja súčasná existencia.. Tie bubliny, to sú tí druhí okolo teba..dotýkajú sa ťa, podnecujú, ale nikdy nevstúpia do tvojho sveta, tvojho srdca. Veru tak, Filip, sme vždy sami a sami budeme.Žaden Boh..len naše predstavy sú v nás. A takou je aj Boh.
Opäť a ani neviem koľkýkrát opakujem. Múdrosť neexistuje mimo toho, kto ju tvorí..nie je niečo univerzálne..je pracne tvorená každou jednou bytosťou. Neprichádzame k nej darom od niekoho..ale sami si ju musíme stvoriť. Nemôžeš byť tak naivný predsa a myslieť si..že pochopenie je ako voda, stačí sa jej napiť, a máš ho v sebe..stačí sa modliť a Boh ti podá pohár..je to smutné, ale je načase sa zobudiť. :o)
Ahoj Filip ;) Dakujem ti velmi pekne