Neznášam ho

Ernesto

Filip, diky za odpoved.

K tej dievcine: ja som tiez chcel dodrzat vernost svojej buducej manzelke a v nej som tu manzelku videl. Cakal som do 22 so sexom. Cakal som na nu - aj ked som nevedel, ze to bude ona. Keby nebolo VS a dnesny svet by nebol o peniazoch, tak sme davno zosobaseni. Po 6 mesiacoch som bol krstnym otcom jej neteri. Bol som sucastou rodiny. Rovnake hodnoty, nazory a postoje. Keby bolo len na mne, tak dnes (3r po skole) mame spolu dve deti. Ja s tym nic nenarobim, ze sa na mna vykaslala - sam dodnes neviem preco a myslim si, ze to nevie ani ona sama.

Opakujem: pre mna jedinym kriteriom pre milovanie je LASKA.

Ale naspat k teme: Problemom, ktory riesime v tejto teme ale nie je predmanzelsky sex a urcite nie je ani pricinou tohto problemu.

čo sa to stalo

FilipTT

To je veľmi pekné, že si taký typ muža, ktorý s tým počkal. Avšak dnes je doba iná a mne sa zatiaľ nepodarilo takého nájsť, Neviem či to je len kvôli tomu sexu, priateľ spával aj s inými, ale do tej jednej bol najviac zamilovaný. Predpokladám, že sa mu fyzicky asi veľmi páčila a musela mať aj nejaké osobnostné predpoklady, ktoré ho priťahovali, nielen samotný sex.
Filip, mal si šťastie v tom, že si našiel aj takú manželku, je to veľmi cenné. Len škoda, že nie každému sa to podarí.
Áno, žiarlim na jeho bývalú a mám pocit, že práve tá žiarlivosť mi celý vzťah zničí. Asi som ešte mladá, potrebujem nabrať dostatok skúseností ako to vo vzťahoch chodí.

Filip TT

Ernesto, ja si tiez vazim tvoje prispevky, vyzaruje z nich, ze si silna osobnost, niektore z tvojich pripevkov si osobitne pamatam. Obzvlast silne svedectvo mas o tom, ako si sa vyhrabal z depresie, link na to by som pripojil do kazdej teme o depresii.

Tiez si pamatam, ze si chodil s dievcatom, ktore chcelo dodrzat vernost svojmu buducemu manzelovi, ako som tu pisal, takze mas s tymto osobnu skusenost.

Stotoznujem sa aj s tvojim pohladom na sobas - ze je to predel medzi obdobim, ked partnera hladam a ked uz slubim, ze s tymto partnerom zostanem, nech sa deje. co sa deje.

Ta predstava, ktoru navrhujes - to si viem predstavit. Pred tym, ako som spoznal svoju manzelku som chodil s jednym dievcatom. Vtedy este nebol internet, mam od nej odlozene vsetky listy, ktore mi napisala. Keby manzelka chcela, moze si ich vsetky precitat - viem, ze by to sa nasim vztahom nic nespravilo - nespavali sme spolu, nie je tam ziadna erotika. Manzelke som o nej mohol povedat uplne vsetko, kazde vianoce jej pisem list teraz uz mail, ako sme prezili rok a ona mne napise. Niektore roky, ked som s tym otalal mi to manzelka pripomenula. Ked zmenila emailovu adresu, poslal som moj list jej manzelovi - on jej to preposlal. To vsetko si mozeme dovolit, lebo sme spolu nespavali. Ona moze prist aj so svojim manzelom k nam na navstevu a my mozeme prist k nim a nasi partneri s tym nemaju problem.

Keby sme spolu spavali, bola by situacia celkom ina - zrejme by sme museli naozaj spalit vsetky mosty a tvarit sa, ze sme pre seba navzajom mrtvi. Lebo len smrt moze ten zavazok zrusit... pre moju manzelku by vobec nebolo prijemne nas vidiet spolu a pre jej manzela by to nebolo tiez prijemne. Takto si moja zena tu moje byvale dievca vazi - je to sucast mojho zivota a verim, ze jej manzel si vazi mna, lebo ma rad svoju manzelku a ja som bol sucast jej zivota.

sompetko

ono v tomto je tazko radit, pretoze nazory na toto sa v mnohych pripadoch rapidne odlisuju a myslim, ze by sme ta len zbytocne zmiatli

Ernesto

Filip, obdivujem tvoje nazory, rozumies zenam i muzom, co chcu a potrebuju, tvoje rady su velmi trefne.

No v jednej oblasti s tebou velmi nesuhlasim a to je predmanzelsky sex. Ten absolutne nema s touto temou nic spolocne a zase to sem tahas. Jedinym kriteriom cistej lasky je LASKA. Nie zdrap papiera a zmenene priezvisko /ano, chcem sa ozenit a manzelstvo uznavam ako vyjadrenie toho, ze uz v zivote s nikym inym nechcem byt, ze som si tou osobou tak isty, ze si ju vezmem za zenu/.

Inak - predstav si, ze by zakladatelka temy bola vydata. Taka situacia sa moze stat i v manzelstve. Proste by to zistila o 2 roky neskor a precitala si tie stare statusy uz ako vydata.

Samozrejme to nic nemeni na tom, ze tvoje nazory velmi uznavam a si velmi prospesny mnohym ludo :-)

Filip TT

Diagnostik pozri tuto temu:
www.zdravie.sk

Co pise jej zakladatel JurkoT 10.03.2016 19:14:24:

"....kvoli byvalej "kamaratke" som si zmazal facebook co tiez uz nikdy neurobim kvoli nejakej bestii :) a proste stalo sa. Nikdy som nikoho nemiloval jedine moju stratenu kamaratku. Bolo to na život a na smrt a tak to aj zostane nech sa deje cokolvek."

diagnostik

Diagnoza : Facebook
Liecba : Delete account
Vysledok : uvidis

taketo veci ako tu pises ze ziarlis na niekoho skym uz davno nic nema je trochu divne

čo sa to stalo

Rozišla sa ona s ním, ale dôvod nevie ani on, alebo mi to to len nechcel povedal. Veľmi mi tým ublížil aja neviem ako sa mám ďalej správať vo vzťahu.