Dobrý deň. Stalo sa Vám niekedy, že ste začali doslova neznášať priateľa? Nechýba mi, jnajradšej by som ho už nikdy nevidela, nepísala si s ním.
Mali ste už niekedy taký pocit?
Neznášam ho
čo sa stalo: Keď mám byť úprimný, svojim dcéram by som odporúčal počas štúdia udržovať presne ten typ vzťahu, ako máš ty. Len na to treba dvoch....
FilipTT
Myslím, že máš pravdu, začnem to tak brať. Možno je to pre mňa výhoda, že to tak mám. A som prváčka na magisterskom, čiže mám ešte 3 semestre do ukončenia výšky. Takže ešte mám v podtsate veľmi veľa času na spoznanie skutočného partnerského vzťahu.
čo sa stalo:
Jedným z riešení by bolo prijať situáciu tak ako je. Jednoducho prijmeš fakt že máš kamaráta s ktorým sa môžeš rozprávať a zdieľať sa - je to určite lepšie ako byť sama. Máš vzťah, ktorý ťa nestojí veľa času a príliš ťa nezväzuje.
Možno si ešte len prváčka alebo druháčka na VŠ, máš pred sebou štúdium, môžeš sa zapojiť do nejakých aktivít, chodiť s kamarátkami alebo s partiou z krúžku.
Jednoducho svoje očakávania odložíš do budúcnosti a teraz sa prispôsobíš tomu, čo sa ti ponúka a využiješ prednosti tohto typu vzťahu. Ja si aj tak myslím, že stúdium je lepšie prežiť v kolektíve, v partii, s kamarátmi, mať svoje záujmy a mať ešte popri tom takého priateľa, ktorý nemá žiadne veľké nároky, nežiarli a človeka nekontroluje môže byť pre študenta nakoniec úplne ideálny stav. :)
Messje
S priateľom som každý deň v kontakte, vzájomne sa ozývame. A čo sa týka tých kamarátov, to je ako kedy, niekedy hneď za nimi uteká, niekedy sa mu nechce a si PÍŠE so mnou na fb. Neviem no, len mi vadi, ze je taký ľahostajný. A zase sa pýta či môže za mnou prísť a tak, ale keď nemôžem, tak si proste z toho nerobí hlavu, keď nemôžeme tak nemôžeme a mňa to veľmi vytáča niekedy. Ako keby mu to bolo jedno. A to som mu povedala a on na to, že to tak nie je, nie je mu to jedno a ho mrzí, že to tak vnímam. Ale zmenu som nevidela žiadnu z jeho strany.
takze presne toto poznam...
ja som spokojny,mne nic nechyba,ved o nic nejde,a co sa deje?co viac este chces?
a ked som navrhla,ze ma to takto nenaplna,ze je koniec,povedal,no,to je tvoje rozhodnutie,ja ho musim respektovat... :-)))
a bol koniec
su to typy ludi,ktory do vztahu nedaju nikdy nic.Ak ano,tak na chvilku.Su prilis pohodlni,aby pre niekoho nieco urobili.Ale ked zavola kamarat,tak sa uteka...
No,,,ani sa ti necudujem.Nenavist zo zufalstva.S takymto clovekom stastna asi nebudes.
To je to,o com som pisala dnes.Ak to tak citis,nesil sa byt s nim.Najdi si svoje zaujmy a sprav si plany.Neozyvaj sa mu.Ozve sa sam ak to tak pociti.AAk nie,nemas za cim lutovat.
Messje
Skúsim mu to ešte raz navrhnúť, ale neviem, nevidím to veľmi ružovo. On je taký typ človeka, že jemu je to v podtstae jedno, je ľahostajný, on je vo vzťahu spokojný, nemá chuť niečo meniť, lebo mu to všetko vyhovuje tak ako je. Aspoň tak hovorí. A on to berie všetko tak, že, keď sa neuvidíme, tak ok veĎ nevadí, uvidíme sa, keď sa nám bude obom dať. Keby sme sa nevideli dlhšie určite by ho to neroztrhalo. Veď, keď sa nedá, načo sa tým trápiť. To je jeho myšlienka a tou sa riadi. JA som mala asi iné očakaávania od neho a preto ho neznášam, že mi ich nenaplnil.
Tak tam ta nenavost predsa nie je ako som pisala na zaciatku.Vadia ti urcite veci.Stale s nim chces byt viac casu.To nie je az tak zle teda.Povedz mu to.Vsetko co ta hneva mu povedz a uvidis.Ludia kaslite na FB.Travte spolu viac casu ako písaním si.Cely FB je len jeden hnusny fake.Nielen vztahy ale aj kamaratstva.
FilipTT
Máš pravdu, bohužiaľ. Tiež už začínam mať takýto pocit. AKo cez týždeň keď som na výške a on v práci na opačnej strane SLovenska sa dá pochopiť, ale cez víkend by sme mohli byť spolu viac.
čo sa stalo: vyzerá to, že máš kamaráta na dopisovanie si. Prednedávnom som tu takto debatoval s istou "levandulkou" že jej chlapec si s ňou chcel len dopisovať, hoci hovoril, že ju miluje.
Filip TT 14.03.2016 12:58:50
Ernesto - uvedomuješ si, že tvoja nasledujúca priateľka sa môže cítiť presne tak isto, ako zakladateľka tejto témy?
----------------
Slubujem autorke temy, ze poslednykrat sa vyjadrujem mimo jej problematiku :-)
Filip: nemyslim si to, nikdy jej k tomu nedam dovod. Prispevky na FB s nou ziadne nemam, o byvalej urcite ospevne ody novej priatelke rozpravat nebudem a novej sa urcite budem venovat rovnako ako byvalej (co ona aj tak nebude mat moznost ako overit a porovnat a pripadne ziarlit, keby sa citila oproti byvalej ukratena - hlavny problem tejto temy). Pre mna je byvala uzavreta kapitola zivota.