Neviem sa rozhodnúť - Australia alebo vysoka skola ?

Messje

Pozri grey...pytala si si radu a ludia ti radili.Ty si ale vzdy nasla dovod preco neodist.Viditelne este sama nevies co chces,ale ja mam pocit,ze ty vlastne ani nikam nechces ist.Mas tu dost rad ale rozhodnutie je uz na tebe.

grey10

ale teraz sit ak začínam uvedomovať ako budem ďaleko od všetkých a nechať tu všetko? keď mám rozrobené isté veci tu? Vztahy a tak kamaratstva, aj nejake dobre kontakty mam..

Messje

Chod za svojim snom grey a nepocuvaj hlupakov.Su to este nevyzrete deti,ktore mozno v zivote nikdy nic nedosiahnu.Pri takomto uvazovani sa uz fakt necudujem co z mladych vyrasta.Flakaci,povalaci,lenivci a ludia neschopní zivota.

grey10

Máte pravdu niektorý, robila som si taký menší "prieskum" teda len som tak sledovala potichučky, že kôli čomu idú žiaci na vysoké školi, a viac ako trištvtina nevie čo by ich v skutočnosti bavilo..moji spolužiaci uvažujú tak, že "to je jedno čo máš, akú školu, ja idem sa psychológiu to je ľahké, však stačí mi titul" takto uvažuje jedna polovica....ako ja som uvažovala študovať psychologiu tiež, ale preto lebo je to nádherná veda a velmi ma baví, asi by ma aj naplnala....ale uplatnenie je horšie...

a druhá polovica ide na tú VŠ z dôvodov: citujem "chcem sa ešte chvílu pri mame priživiť" ..."teším sa na študentský život, opíjačky, intráky a tak.." ...a po ďalšie.."neviem čo by som teraz robila akože, čo mám isť za pás?" ...

takže toto je uvažovanie trštvtritiny mojich rovesníkov,....

Ja som vždy chcela cestovať, učiť sa jazyky a zaujmala ma psychologia...

Messje

Grey
Ja ti garantujem,ze ak ostanes,jedno budes flakat.Bude to bud skola alebo praca.A tak sa moze stat,ze tych nad 1000 eur plat ti dlho nepojde.
Nie je pravda,ze sa vsetci budu k tebe spravat ako k cudzinke.Ak si budes svoju pracu robit poriadne...Doma nemusis byt ani cudzinka a zneuzivaju ta ako otroka.Za vlastne peniaze ti povedia aby si si aj bic kupila,aby ta mali cim pohanat.Si mlada,mas moznosti a nemas záväzky. Vratit domov sa mozes hocikedy.Nepocuvaj druhych,co mozno nikdy nikde neboli.Chod a uvidis.Nebudes spokojna,vratis sa.Nie kazdy ma tu moznost,ze mu rodicia mozu pomoct.

Grey10

Ak to niekto este čítate - tak pýtala som sa na názory kamosiek a niektorých ludi a dost ludi mi povedalo aj ze sa nemozem v australi posúvať v pred v niektorých veciach ze budem stale cudzinec a tak dost ludi ma aj odrádza ...neviem co si o to myslite ?

Grey10

A este jedna vec je nad ktorou premýšľam ci sa mi oplati ist do Austrálie je , ze jeden známy ma firmu a ponúkol mi v nej pracu za 1300 mesačne aj popri skole. A v austálii sa mi nemusí naskytnúť príležitost :/

Mesačný princ

macka744 - veď o tom to je. že my na Slovensku len čakáme....namiesto toho, aby sme niečo urobili. Ale to by bolo na dlhú debatu

www.youtube.com