viem ze to sem nepatrí ale pre mna to je uz psychicky problem , stale sa rozhodujem a neviem si dat rady s tym co po maturite :/ mam moznost ist do Austrálie na skolu kde by som študovala čisto len angličtinu a pri tom pracovala , alebo na vysokú (psychologia, marketing ..) prosim poraďte :/
Neviem sa rozhodnúť - Australia alebo vysoka skola ?
Mesacny princ
Ja som odisla 20 rokov od strngania. Preto mi to divne nepríde
ktokoľvek bude v parlamente vždy bude kradnúť a hrabať pre svoje záujmy.. aj môj názor je ten že ľudia by sa mali vzbúriť voči systému lenže my slováci sme fakt strašne blbý národ a bojazlivý preto si na nás každý trúfne a kradne sa tu jedna radosť..Ja som sa prestala spoliehať že bude lepšie a tiež som v zahraničí pretože čakať že sa niečo zmení v politike sa nedá večne a čas rýchlo uteká... je totiž rozdiel mať 1500 a 420 eur mesačne.. ja som skromná šetrím si ale je fakt že ked som robila doma na Sk dala som niečo rodičom kúpila si stravu niečo na seba a bolo po plate.. o detoch a rodine nemohla byť reč...
Mesačný princ, nemáš sa začo ospravedlňovať a najmä nie dvakrát! Ypsilonka je taká istá PRAVOPISNÁ chyba ako vynechanie interpunkčného znamienka, znamienka na konci vety, vynechanie čiarky vo vete, preklep,...Nie forma je dôležitá, ale OBSAH!!!! To, čo chceš svojimi slovami povedať, čo nimi sleduješ, čo chceš dosiahnuť. A SPRÁVNY výber slov, kt. si vyberieš na dosiahnutie svojho cieľa!!!
Mesacny princ...
Nie je to take slovenske.Aj anglicania odchadzaju,aj americania,iri,kazdy kto chce skusit nieco nove,ine...bud sa vratia alebo ostanú. Aj ja som volila vzdy.A kedy vieme ci volime spravne?Mala som 16 ked som chodila s klucami do ulic.Nakoniec som odisla.Nie kvoli sebe,ale dietatu.Aby raz nemusel on robit poskoka v cudzej krajine,lebo ta nasa mu da min plat kde ledva zarobi na najom.Tu kde som,vystuduje,a z platu si moze krasne platit ked aj najom,ist na dovolenku,kupit si auto a nepocitat kazdu korunku.Nesud ludi ked sa tak rozhodli.Tebe je lepsie doma a nam tu.My to prajeme tebe,praj aj ty nam ;-)
macka744 - nie, majú riešiť tento problém a dosadiť do parlamentu takých ľudí, ktorí nebudú kradnúť. Ono na kom závisí kto a ako bude hospodáriť s našimi prostriedkami? Od tých, ktorých si zvolíme a kto si ich bude voliť? No naša nová generácia predsa. Je demokracia, tak nech vezmú zodpovednosť. nech štrajkujú alebo nech sa mladí aj na hlavu postavia! Veď utiecť je najľahšie. prečo v okolitých krajinách ľudia zarábajú viac ako my na Slovensku??? Prečo???
Vysokú školu si človek môže spraviť aj neskôr ale je fakt že je škoda prepásnuť takú fantastickú príležitosť odcestovať a spoznať inú krajinu .. Ked si tu spravíš vš budeš iba jedna z mnohých a dávaj si aj pozor pretože na vysokých školách funguje strašné úplatkárstvo a nechávajú si tam debilov čo platia ten kto má niečo v hlave ale neupláca toho skôr vyrazia.. Ja som tiež išla na vš s ideálmi ale pekne rýchlo ma to prešlo.. šanca zamestnať sa s vš je iba ak máš niekoho známeho v odbore čo študuješ alebo potom skončíš niekde uplne inde za pár stoviek... Pripájam sa k ľudom čo ti radili ísť preč zo Slovenska sú to ľudia ktorý už niečo prežili a vedia ako sa tu žije... Len sa kôli nikomu a ničomu nevzdávaj možnosti vycestovať sebecky si chod za svojim cielom nenechaj sa presvedčovať okolím o študentskom živote a pod. aj tak to preletí ako voda a ty môžeš zatiaľ zarobiť peniažky ktoré potrebuješ pre život :)
Ozaj a Mesacny princ, casto citam Tvoje prispevky a mam Ta za rozumneho chlapa, ale tato rada, ktoru si tu autorke fora dal je pod Tvoju uroven. Fakt som bola v šoku... :(
Mal si asi zly den... dokonca aj tu hrubku,co si opravil... to sa Tebe nestava...
Tak ja Ti poradim inak. Tiez som mala taketo uvahy po strednej skole. Vybrala som si VS a dodnes nelutujem. Vystudovala som dobru VS (pozor to je dolezite-odbor s uplatnenim nie len hala bala bavi ma archeologia), nasla som si skvelu pracu v ramci ktorej som precestovala pol sveta (a nie stylom ze letisko,kancelaria,hotel,letisko). Dnes dobre zarabam, mam pekny byt (aj ked na uver,ale uz nie dlho), auto, chodim na dovolenky...
Inak idealne je zacat VS, prerusit povedzme po 3. Ročníku,ist do Australie ked Ta laka a potom pokracovat v studiu. Mas študentský zivot aj Australiu. Lebo ked teraz odides, rok budes pracovat, tazko sa Ti bude vraciat do lavic.
Ja som mala tiez tento plan, ale pan Boh meni a tak sa zahranicie pocas VS nekonalo (amorov šíp :)).