viem ze to sem nepatrí ale pre mna to je uz psychicky problem , stale sa rozhodujem a neviem si dat rady s tym co po maturite :/ mam moznost ist do Austrálie na skolu kde by som študovala čisto len angličtinu a pri tom pracovala , alebo na vysokú (psychologia, marketing ..) prosim poraďte :/
Neviem sa rozhodnúť - Australia alebo vysoka skola ?
ahoj autorka témy určite sa rozhodni pre Austráliu pretože ked sa rozhodneš ísť tu na Slovensku na vysokú tak skončíš po nej akurát tak na úrade práce alebo v troška lepšom prípade niekde v automobilke za 400eur mesačne.. neváhaj!!!
Nemyslis,ze taketo xivotne rozhodnutie riesit s cudzími ludmi ktori ta vobec nepoznaju je trosku sibnute?Sem patri hocijaka tema z toho si nic nerob ale toto by si skor mala riesit s blizkymi ktori ta poznaju,vedia co ta bavi,naco sa viac hodis...najst web stranku o ludoch zijucich tam a ich sa popytat ako to tam chodi,ci???
Myslíte, že certifikát z austrálskej college IELTS sa mi zíde viac? Ja som uvažovala tak, že rok ostanem v austrálií, naučím sa anglicky a potom keď sa vrátim na SK pôjdem buď na výšku tu alebo niekde inde v EU na vš, kto vie čo sa stane, možno sa rozhodnem podnikať a nepôjdem na vš vôbec :)
Ale všetci moji spolužiaci idú na výšky, aj kamošky. Trochu mi bude lúto toho študenského života ktorý každý ospevuje :/
Chod do tej Australie to je stokrat lepšie jak ostat na Slovensku.
Brala by som Austráliu. Kopa ľudí si s perfektnou angličtinou dokáže nájsť prácu v kancelárii v BA aj bez VŠ vo firmách ako IBM a podobných. Za tisícku. Študovať popri takej práci psychológiu, ktorá ťa baví, by si mohla skúsiť. To sa dá aj diaľkovo. Alebo sa ti v Austrálii zapáči a už sa nevrátiš. Kto vie?
Potešili ste ma, ze mi radite Austráliu - ale bojim sa toho, ze ked pridem na Slovensko nebudem nic z toho mat :/
Ten beh by som Ti neodporúčala :) Radšej si šetri na letenku!
Zbaľ si kufre a utekaj!!
Good Luck (:
Byť na Tvojom mieste, neváhala by som ani chvíľku!!! Začala by som baliť kufre a tešiť sa na Austráliu...