viem ze to sem nepatrí ale pre mna to je uz psychicky problem , stale sa rozhodujem a neviem si dat rady s tym co po maturite :/ mam moznost ist do Austrálie na skolu kde by som študovala čisto len angličtinu a pri tom pracovala , alebo na vysokú (psychologia, marketing ..) prosim poraďte :/
Neviem sa rozhodnúť - Australia alebo vysoka skola ?
a čo je zlé na tom že mladí idú preč? majú zostať tu doma kde si nenašetria ani na byt ani na auto a majú žiť zo žobračenky 400 eur a zodrať sa pri páse? ja som nikdy neodsudzovala ľudí čo si idú zarobiť do zahraničia pretože sama som si tu prešla mnohými robotami a viem ako to tu na Slovensku funguje.. aby si pokorne robil za 300 bral všetky soboty nedele sviatky a hlavne neotváral hubu a nič nežiadal naviac. ved sa ľudia uvedomte žije sa tu hrozne ľudia sa už ani nechcú sobášiť a mať deti pretože na Sk je to jednoducho nereálne pokiaľ si nevezmeš hypotéku alebo nezdedíš dom/byt a nemá ti kto pomôcť nezarobíš si ani na bývanie a ked si chceš kúpiť auto tak jedine na pôžičku a staré. To ako sa tu žije je na hlavu väčšina ľudí má plat do 500 eur možno ani to nie a robia od rána do večera.. Prečo by sa mal niekto uskromniť ked si môže polepšiť hlavne ked má život pred sebou ? Podľa mňa je nesprávne ostať tu kde človek prakticky nemá budúcnosť..
OUI, ce ca!
Ako nič v zlom ale všetci choďte do zahraničia, pretože na Slovensku neprežijete. Obdivujem takýchto neprispôsobivých ľudí. Akože nikdy nemôžete vedieť či ju v tom zahraničí čaká niečo lepšie alebo či jej to ozaj niečo dá. Poznám kopu mladých ľudí, ktorý v nádeji za lepším životom či za zdokonalením jazyka vycestovali a nedopadlo to najlepšie.
Ale všetci odíďme ak môžeme! To je také ,,slovenské,,
Kočka, ja som nečítala predošlých diskutérov, ale sama za seba: jednoznačne choď von, keď môžeš. Fakt. Šanca sa zopakovať nemusí. Si mladučká, nič nestratíš. Slovenské výšky stoja stále žiaľ za prd, netvrdím, že sú najhoršie pod slnkom, ale na dáku psycholu sa dostaneš kľudne o rok, o dva a bez urážky všetkých absolventov, vysoká škola tohto zamerania Ťa do reálu aj tak moc nepripraví. Netvrdím určite, že študovať nemáš, ale to počká ešte chvíľku, je šanca, že sa naučíš jazyk a rozšíriš obzory natoľko, že budeš mať neskôr šancu ísť študovať niekam, kde sa psychola robí na podstatne vyššej úrovni a to už by bol pre Teba gól.
Fakt, neboj sa a ak máš šancu, zdrap ju a nepusti sa jej. Keby išlo o zabíjanie času typu " pracovať do baru v Bratislave na jeden rok", tak Ťa pošlem pekne na školu, ale pokiaľ sa jedná o možnosť ísť do zahraničia, obzvlášť takého, kde sa bežne človek nedostane až tak ľahko, tak sa pekne krásne zober a ani nad tým nepremýšľaj.
Báseň: Austrália
Ležal som si v suchej buši, kde ťa teda riadne suší.
Prišiel ku mne Aboriny, dal mi zajesť kus buriny.
Pozeral som ako pako, tam sa nedá chodiť vlakom.
Tak som bežal ako divý, už som z toho riadne sivý.
Potom prišla čokoládka, očami ma pohladkala.
Tak som si k nej rýchlo ľahol, mám s ňou syna, čo je na tom:-)
www.youtube.com
Ja by som na tvojom mieste išiel do Austrálie. Máš tam Slnko, bude ti tam fajn.
Inak, kontaktovali ma telepaticky (cez myšlienky) aliens, že za tých dvetisíc rokov, čo nás pozorujú, ešte nenaďabili na našej Zemi na druh zvierat (my sme podľa nich len druh opice), ktorý by sa medzi sebou tak nenávidel.
Ja tej ich správe veľmi nerozumiem, ak mám pravdu povedať, mne vyšlo v testoch, že som Malpa Kapucínska, čiže aspoň v tom s nimi môžem súhlasiť, že opicou som, hoci tomu sám neverím.
Nič, majte sa krásne, bon soir, buenas nočhes.
Ja to musím zajtra povedať svojmu psychiatrovi o tých myšlienkach a telepatii, však toto nie je normálne.
Dúfam, že mi zase nepovie, že zvýšime dávku ako posledne, čo som mu spomínal tie nové testy humanoidity (už bdiem len 3 hodinky denne pod vplyvom liekov).
Voliť asi ísť nemusím, ale pôjdem aj napriek tomu, že patrím skôr k opiciam než k ľuďom (podľa testov).
mesacny princ,
tak to je pekne,ze to tak citis.Ja som myslela ludi,ktori niekedy vahali a nevedeli sa rozhodnut,..
no,ja by som ti povedala takto...kazdemu mlademu cloveku hovorim...kym nemas zavazky,chod,pretoze ked za mlada ostanes,na starie kolena budes lutovat.A ked pojdes aj neskor,bude sa ti tazsie zvykat a odvykat.Ja putujem s dietatom a ani to dieta to nema lahke.Ty ked mozes,odid,a urob tak,aby si sa sem nemusela vratit.A ak ano,tak na navstevu.Nasi stari otcivia utekali von,aby sme sa my mali lepsie v cudzine.Niekto sa ale vratil a tak my zase utekame.Nechceme,aby nase deti neskor chodili do cudziny umyvat okna a robit podradne praceChceme,aby nam tu deti vyztudovali,ked aj na nas ukor,ze sa musime vzdat vela veci.Pokial sa ti podari vybavit viza,rob vsetko preto,aby si sa tam udrzala.Nebudes lutovat.To som si ista.Ak budes lutovat,tak len ak tu ostanes.