Neviem sa rozhodnúť - Australia alebo vysoka skola ?

Bubliii

Mesačný princ - do témy si nijako neprispel a navyše radíš možno ešte neplnoletému dievčaťu(!), aby (citujem) "rozťahovala nohy". Scestné, zamysli sa nad tým, čo píšeš.

martinaba37

Na vš na Slovensku chod len ked máš známosti ktoré ťa po škole zamestnajú inak to vôbec nemá význam ja som tiež išla s ideálmi na vš a ked som ju skončila prišla krutá realita donemoty pohovory ktoré k ničomu neviedli a ked som bola doma skoro rok poslala som si žiadosť do zahraničia kde ma okamžite prijali.. ja osobne som znechutená z našej krajiny je to tu o ničom za 300 euro by chceli človeka s 5 ročnou praxou ktorý bude robiť všetky víkendy a zamestnať niekoho kto skončil školu a zaučiť ho ani náhodou len hotového človeka s minimálnou požiadavkou na plat. takže tak..

Kýčera

Takže, takže len Ty žiješ a vieš ako sa žije v cudzine? A my ostatní o živote nevieme nič, takže? A tobôž o živote v cudzine, takže?

Messje

Grey
v Australii sa ale musis reukazat,ze mas dostatok penazi na zivot tam.To nie je ze ty si povies tolko mam a to mi vystaci.Ty budes musiet preukazat ze mas dostatok,co moze pre nich byt podmienka aj 2-3 tis eur.To som mozno strelila,ale zisti si to...Musis byt pre nich vyhovujuci clovek,ktory nepride krajinu stahovat z penazi a bude si vediet poradit aj ked nenajde pracu aj 3 mesiace.Daj na to pozor a zisti si to

Mesačný princ

A ja ti poradím niečo iné. Nájdi si niekoho veľmi bohatého, roztiahni mu nohy a nemusíš už potom ani prstom pohnúť a niečím sa zaťažovať :D Veľa šťastia.

Grey88

Viem ze vide , skola a vsetko ...na prvy mesiac ..je toho dost no..ale náklady sa daju vrátiť počas prázdnin a mam tam jedného kamaráta co by mi mohol s prácou pomôct :) ja som od malička dobrodruh a ani by som neváhala , len teraz tak premýšľam o tom ako mi bude smutno za všetkými :) ale musim to prekonať :) ked chcem nieco mat :)

Takze

Tak potom odid.Australia ta sice vyjde vela penazi...mas na to?A tam to s pracou jednoduche nie je.Nemoze si tam prist hocikto.Mala som tam znamych a museli odist.Pokial tam mas niekoho kto ti vie pomoct na zaciatok...tak chod.Musis byt ale dobrodruh a nesmies sa bat novych začiatkov. Ja som bola v cudzine raz 5 rokov a teraz som tiez.A poviem ti pravdu...nie je to jednoduché. Nesmies sa ale zlaknut polienok pod nohami.Daj si ciel,urob plan a chod za nim.V kazdom pripade skus tu stranku ano napr slovaci zijuci v australii...To ti viac pomoze ako ludia tu co nemaju sajnu o zivote v cudzine.Musis byt presvedcena ze to naozaj chces vyskusat.Drzim palce.

Grey10

Takto - riešim to s cudzími ľudmi preto , lebo chcem vediet nazor na to a viacero uhlov pohľadov. Z mojich blizskych mi radia takto - najlepšia kamoska Austráliu (síce jej budem chýbať ale mysli si ze to je pre mna najlepsie rozhodnutie) niektoré ďalšie kamošky ma od toho odhovaraju, ze si mam este užiť študentský zivot ...no a rodičia - otec je za a mama proti. Mama nechce aby som išla do cudziny ako to ona nazvala a chce aby som si nasla robotu tu a išla externe na vysoku. Logicky sa o mna boji, vsak je to mama. A ako som na tom zo školou ? Úprimne, nemam najlepsie znamky, ide mi angličtina a jazyky , akoze nerobí mi problem sa nieco naucit rada sa učim ale pravdu povediac fakt budem rada ked zo strednej uz vypadnem :)

vikinaO

Poviem to surovo tak ako to je ale študovať na Slovensku je poväčšinou úplne neperspektívne.. ročne vyjde z vš niekoľko stoviek psychológov,sociálnych pracovníkov, politológov atd a čo sa stane potom? akurát to že skončia na úradoch práce potom ako operátori výroby alebo predavačky ..a čo sa týka práce je to tu tiež na zaplakanie.. ja som napríklad opatrovateľka študovala som ošetrovateľstvo a po škole som si hľadala prácu. Skončila som v Rakúsku kde som aj momentálne ale neľutujem. V jednom nemenovanom dome pre seniorov mi za moju prácu ponúkali 400 eur (12 hodinové smeny aj nočné) a tu v Rakúsku mám za tú istú prácu 1400 eur.. ak máš možnosť zmeniť svoj život k lepšiemu určite to sprav.. ja som sa bála stresovala ako to bude v inej zemi ale je to tu ešte lepšie ako na Slovensku.. len som sa musela dokonale naučiť nemecky a zahodiť strach

japonecka45

študentský život na vš preletí ako voda a za tú dobu si môžeš pekne zarobiť v Austrálii . Vysokú školu si môžeš spraviť hocikedy aj ked budeš staršia ale určite pokiaľ máš možnosť vycestuj do Austrálie. Nezostávaj na Slovensku kde nemáš vôbec perspektívu do budúcna kde si nebudeš môcť kúpiť ani byt a ked auto tak jedine straršie a na pôžičku.. fakt ja by som na tvojom mieste neváhala.. a aj tak keby sa rozhodneš pre tú vš a vyhodia ťa čo potom? ak sa chceš mať dobre vycestuj..