Zdravím, neustále mám popraskané pery, netrvá to týždeň ani mesiac ale roky, v každom ročnom období, čo mám s tým robiť? skúšal som už asi všetky rôzne maste/pomády na pery no vždy je to o tom istom, pery si neohrýzam ani nič podobné a vkuse ich mám popraskané vkuse sa mi z nich niečo olupuje sú vysušené, je to hrozné v prípade že si zo sebou nezoberiem balzám na pery tak okrem toho že je to neprijemné vypadám ako... vopred ďakujem za rady
Popraskané pery
tomas, keď máš ten sviatok, tak sa pridávam aj ja...
Inak celý ten čas čakám, kedy sa opýtaš Kýčery na svoje vnútorné orgány, a ty stále nič, len povrchové riešenia si vykladáš. Písala ti to viac krát, a ja sa len opýtam a doplním Kýčeru, či je ti jasný pitný režim, lebo mne sa zdá, že nie.
A zvyšovať príjem vitamínov nad rámec potreby je zbytočné z dôvodu, že telo/organizmus/ si berie iba potrebné množstvo, zbytok/prebytok/ vylučuje.
Tomáš, keďže máš dnes sviatok, tak áno! Mám na mysli niečo takéto :
Inac ake davky toho zeleza, zinku a becka som mal brat denne? Skus uviest hodnoty, ked nic nezaberalo tak som napr na styri dni davky zvysil. Napr na 150 mg zeleza, 120 mg zinku
Vsetko som dodrzal okrem toho nstierania olejom, mozes mi sem linknut nejaku taku alternativnu ambulanciu? Lebo neviem co mas na mysli. Dakujem
Tomáš, tu máš svoju tému! Ak si poctivo dodržiaval všetky pokyny? a tento stav Ti skutočne trvá roky, nečakaj, že sa nejakým zázrakom Tvoj stav behom pár týždňov upraví. Takže si to zopakujme :
1. upravil si stravu - a) zvýšil príjem ovocia a zeleniny,
b) vyradil ostré, slané, alkohol,
c) dodržiaval pitný režim,
2. príjmal vitamíny skupiny B, zinok, železo,
3. nepoužíval kozmetiku obsahujúcu SLS, SLES a alkohol,
4. nekonzumoval citrusy, žuvačky a cukríky s takouto príchuťou,
5. neolizoval pery, vynechával arginín - čokoláda,
6. natrieral pery panthenolom, medom, panenským olivovým olejom,...
Ak??? si toto celé dodržal, môže sa jednať stále o nízky obsah "B", zinku a železa v tele, o alergiu na kobalt, nikel, zápal v tele, ale aj o narušený okruh sleziny, žalúdka a pankreasu,... Potom by bolo na mieste dať sa diagnostikovať v niektorej súkromnej alternatívnej ambulancii.
tomas a u kozneho lekara si bol? mal by si zajst, to nie je normalne cim trpis. ak ti nepomoze jeden, tak skus aj inych, bohuzial, tazko sa hlada dobry lekar.
Iva, pýtaš sa mňa?
Pekný deň, tiež s tým trpím. Vyskúšala som nespočetné množstvo možností. Zaujímalo by ma, či už ste našla nejakú možnosť. Čo treba tento balzam: eshop.marionnaud.sk? Už neviem, čo ďalšie vyskúšať!
Tomáš, to máš tak, ak počúvaš rady od chlapa. :) Tak Ti teraz začne radiť žena a dúfam, že Ti moje rady pomôžu a Ty nebudeš už smutný! Upozorňujem Ťa však, že nemám kúzelnú paličku a zázraky nerobím! A ani mesiac nedokážem skrotiť, ten ma potvora stále 30 dní, a to som si doteraz o sebe myslela, aká som len netrpezlivá!!! Ak si splnil všetky pokyny!!!, tak vyčkaj ešte tých pár dní a pridaj si zinok a železo z potravín, vylúč príjmanie kobaltu, niklu, sulfátov z kozmetiky. Jedná sa o Sodium LAURYL Sulfate - SLS a Sodium LAURETH Sulfate - SLES, nájdeš aj v zubnej paste! Tiež vylúč žuvačky a cukríky s citrusmi a ak sa Ti stav napriek tomu nezlepší, tak musíš k lekárovi! Telo Ti vysiela signály, že sa s ním niečo deje, môže sa jednať o ochorenie alebo zápal v tele!!!
:(