Zdravím, neustále mám popraskané pery, netrvá to týždeň ani mesiac ale roky, v každom ročnom období, čo mám s tým robiť? skúšal som už asi všetky rôzne maste/pomády na pery no vždy je to o tom istom, pery si neohrýzam ani nič podobné a vkuse ich mám popraskané vkuse sa mi z nich niečo olupuje sú vysušené, je to hrozné v prípade že si zo sebou nezoberiem balzám na pery tak okrem toho že je to neprijemné vypadám ako... vopred ďakujem za rady
Popraskané pery
Treba sa bozkavat s tvojou zenou, to urcite ti pomoze! Nebudes mat viac popraskane pery!
Aby som Ti dokázala odpovedať, musela by som s Tebou prežiť aspoň 1 deň. Ale tak možné je všetko...Aj to, že som sexy blondínka. :) Písala som Ti, aby si železo, zinok a "B" nahrádzal stravou a Ty si hltal tabletky. Od dnes im dáš pokoj! Treba byť opatrný vo všetkom, aj v braní doplnkov, nie všetko dokážeš vycikať - "C", niektoré vitamíny a minerály sa začnú v tele správať kontraproduktívne, niektoré patologicky hromadiť a poškodzovať orgány ako napr. železo - hemochromatóza... Zapamätaj si, chlapče, pre život toto - najlepšia voľba je vždy stredná cesta!!! Takže oddnes ani kvapku alkoholu, nesoliť - len málinko, vynechaj štipľavé, kyslé, údené a všetko iné čo vyvoláva smäd, meraj poctivo tekutiny, kt. do seba dávaš a vydávaš, pozoruj sa a LEKÁR!!! Neprajeme Ti ani jedno tu spomenuté podozrenie a budeme dúfať, že to bol len a len Tvoj zlozvyk. Veľa šťastia!
ešte posledná otázka, je možné že som len zvyknutý piť veľa vody? každopádne v pondelok navštívim lekára a dám vedieť ako to dopadlo.ďakujem
@ Netreba, dík. Môžeš mať pravdu Ty!
@ Tomáš, poriadne si preštuduj link od Netreba. V pondelok naklušeš k lekárovi a povieš mu o svojom smäde a o tom, koľko tekutín denne príjmaš. Mal by sa zamerať na cukrovku a obličky. Zatiaľ Ti odporúčam obmedziť soľ, príp. ju nahradiť kardiosoľou z lekárne, začať pomaličky obmedzovať príjem tekutín, tie si meraj. Dobré by bolo cikať do plastovej fľaše, aby si vedel kontrolovať príjem a výdaj tekutín. Tekutiny nepi naraz, ale popíjaj v priebehu dňa. Pi radšej vodu z vodovodu, nechaj ju odstáť alebo prevar. A šetriacu diétu na obličky. Daj nám vedieť, ako si dopadol. Drž sa!
narýchlo som veľa toho nenašla, ale napr. cukrovka.org
Netreba, hoď tu link, prosím!
Kýčera a Tomáš, len by som vás chcela upozorniť, že pokiaľ má diab. insip. pri znížení príjmu tekutín môže dôjsť k dehydratácii.
Tomáš, na 10kg váhy sa počíta cca 0,3 dcl tekutín. Takže Ty, aj keď si chlap ako hora, máš piť len polovicu! Takže oddnes začneš pomaličky znížovať príjem tekutín, aby si telu nespôsobil šok. Každý deň o 0,3 dcl menej, meraj si to. Aby sme si rozumeli, mlieko, káva, alkohol sa do tekutín neráta! Započítavajú sa tam polievky, ovocie, zelenina a čaj, voda. A tekutiny si začni merať. Ak sa potvrdí cukrovka, čo Ti vonkoncom neprajem a dúfam, že sa mýlim, tak máš problém s pankreasom, rozumieš? Tam je pes zakopaný, túto príčinu musíš riešiť, nie pery. Ak dáš toto do poriadku, nebudeš mať problém ani s perami a môžeš začať baby bozkávať!!! V čase od 17. - 19. hod. sa vyhýbaj slaným, ostrým, mastným jedlám, cukru, alkoholu, káve, malinovkám, chemikáliam, chladu, stresu!!! A nasaď si aj diétu šetriacu obličky. A máš možnosť, využi aj zapping.
skus denne pit 1,5-2l vody a mozno to pomoze.....
Neviem ci od detstva ale od strednej urcite