Anjelik ahoj :). Kedysi si mi dosť pomohla, a rád by som s tebou niečo prebral, určite si ma pamätáš :). Neviem sa ti ja nijako ozvať, stratil som na teba kontakt. Rád by som s tebou popísal a opýtal sa niečo. Určite si ma pamätáš :).
Loserw... - Úplne sa vyeb na cocotov, konkrétne mam56, sú to chorí ľudia, ktorí svoj biedny invalidný dôchodok trávia žiaľ písaním hlúpostí na fórum, ako je toto. Netreba ich za to odsudzovať, aj ťažká psychická choroba je plnohodnotná choroba, za ktorú dotyčný nemôže. V prvom rade ich ale netreba brať vážne a nehľadať v ich príspevkoch pre teba skutočné odpovede.
Zakliať, prekliať nemôžeš tými tvojimi myšlienkami nikoho...ani seba ani rodinu či iných, tak isto ak im nedokážeš myšlienkami zabezpečiť aby..ja neviem...vyhrali milión a cestu okolo sveta k tomu. Ak vôbec fungujú takéto veci ako zaklínanie, tak možno na základe špeciálnych rituálov (nie som na to odborník)...voodoo a podobné srandičky, čo sú už nejaké pofidérne okultné pavedy, ktorými ty si sa nedotkla ani náznakom. Tvoj prípad je úplne niečo odlišné...je to choroba hlávky, nič špeciálne...nie si jediná ani posledná. To, že ti na myseľ chodia hrozné veci ohľadom iných, to ich nemá ako ovplyvniť. Takto tento svet nefunguje. A poteším ťa...ty nie si ani žiaden prorok, zaklínačka a pod., ak by si si nahovárala, že si takéto mystické neviem čo a máš skrytú hrozivú silu, ktorú nevieš ovládať :). Máš "iba" chorobu. Vyliečiť sa môžeš, môžu ti k tomu pomôcť aj doktori...ale vždy iba pomôcť, odmakať to za teba neodmaká nikto, iba ty sama. Ako na náprave tvojej hlávky pracovať ti už vysvetlili viacerí, ktorí majú s OCD skúsenosť a viac menej úspešne tým prešli až po praktické rady a vysvetlenia od Anjelika.
Vyzeráš, že si celkom chytré dievča...tak sa na základe rád, alebo odbornej pomoci skús postaviť tomu tvojmu strachu zo zakliatia. Lebo to je to čo v rámci tvojho stavu neustále robíš....bojíš sa. Aby si to mohla dokázať, potrebuješ aspoň trochu uveriť tomu, čo ti tu rozumní ľudia píšu. Ktorí sú tí rozumní a čo ich k tomu kvalifikuje som ti napísal vyššie...keď už nič iné, najdôveryhodnejšie by ti mohli pripadať príspevky od ľudí, ktorí si OCD aj s hnusnými myšlienkami a kompulziami voči nim prešli osobne a svedčia ti tu, že je to "iba" choroba...alebo nazvime to vznešenejšie..porucha tvojej mysle. Dá sa z toho dostať. Nie si prvá ani posledná...a opakujem...nie si žiadna nedobrovolná šamanka :))...žiaľ...inak by som hneď k tebe napochodoval a objednal si u teba zopár melónov na môj bankový účet a zopár rakoviniek tým naším smradom politikom ;).
Ja by som ti poradil, začni tým, že si pripustíš, že hold ty voodoo ani mystické neviem čo s nekonečnou silou mysle na druhých, nie si ani nebudeš a už duplom nie proti tvojej vôli :)). A vyser sa na modlitby...to je presne ten tvoj nástroj kompulzií, ako si sama uvedomuješ. Iba sa vďaka nim zamotávaš stále hlbšie a hlbšie. Sama si uvedomuješ že modlitby sú tvoja kompulzia...tak prečo neskúsiš aj cez to peklo v hlave sa nemodliť. Normálne to riskni a keď zasa príde ničivá myšlienka tak sa nepomodli. Ak to zvládneš niekoľko chvíľ za sebou...časom z toho budú dni a ešte sa aj zasmeješ, že aká si bola trafená a verila v nejaké zakliatia a modlitby proti nim :).
Musíš odstrániť to modlenie, dosť sa ti zlepší potom situácia. Ale zadarmo to nebude...hrozné myšlienky budú chodiť stále, a tvoj ďalší krok bude ten, ako s týmito myšlienkami žiť a minimalizovať ich. Avšak dosť sa ti uľaví, že zistíš v praxi to, že tvoje myšlienky naozaj nič neprivolávajú. Samozrejme mohla by si argumentovať, že ako to viem, čo ak sa to zlé tvojim blízkym stane až o rok, dva desať...kludne si to otestuj...praj niečo neskutočne zlé takému politikovi napríklad, doslova si to vyvolaj že tento víkend ho zaebe električka...garantujem ti že nič sa mu nestane, ešte na mňa podá trestné oznámenie za podniecovanie na verejnom fóre :)). Už sa ale fakt opakujem...v prvom rade to musíš risknúť a prestať sa modliť (nie preto, že by som mal niečo proti veriacim, to s tým nijako nesúvisí, ak by som aj niečo mal), to je problém číslo 1, to je tvoja kompulzia, ktorá ti spôsobuje to, čo ti spôsobuje...neustále rýpanie sa v bezvýznamnej avšak nepríjemnej myšlienke typu moju xx neviem akú blízku osobu stretne niečo nechutné..a je jedno ako moc detailná ti tá myšlienka pristane v hlávke. Na tvoje okolie je bezvýznamná, nič sa im nestane.
Veľa šťastia.
Kua to som dal slušný román, sry.
r.