Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to

Príspevok v téme: Obsedantno - kompulzívna porucha, som na dne, nezvládam to
loserwithstupidmind

Zdravím.

Som na dne z toho ako sa každý deň snažím bojovať so svojimi vlastnými myšlienkami. Nezvládam to, je zo mňa troska bez vidiny lepšej budúcnosti. Mám 16 rokov a táto choroba sa zo mňou ťahá od mojich 13 rokov. Ku psychológovi ísť nechcem, mám z toho strach, nechcem o svojom probléme rozprávať. O OCD nevedia ani moji rodičia, ktorí by mi ani neverili, lebo ich už natoľko poznám. Nechcem skončiť na liekoch, ani chodiť na terapie, lebo to ešte viac umocní vo mne pocit, že som obyčajný stroskotanec, ktorý celý svoj život bude bojovať so šialenými myšlienkami. Neustále ma napádajú myšlienky, ktoré sú úplne nezmyselné, neprajné, napr.že niekoho preklajem, že niekoho urieknem, že potom niekto ochorie, že sa stane niečo zlé, že niekto havaruje...bojím sa svojím pohľadom, alebo svojimi myšlienkami niekomu počarujem. Samozrejme, že k žiadnemu človeku nepociťujem zášť, na nikoho nežiarlim, ale aj tak ma napádajú tieto hrozné myšlienky. Stále sa modlím rôzne modlitby ktoré sa týkajú zrušenia prekliatí, stále prosím Boha o odpustenie, nech sa na mňa nehnevá, že ma takéto myšlienky napádajú. Ja nikomu nechcem ublížiť, ale naozaj nedokážem pochopiť, prečo práve mňa, ktorá sa snaží ľuďom pomáhať, napádajú takéto hrozné myšlienky. Strašne sa bojím, že ozaj aj napriek zrušeniu týchto prekliatí a neprajných myšlienok sa stane...pritom tie myšlienky sú nelogické, nepravdivé, úplne ale úplne bludné, furt ma otravujú a kazia mi život. Nevládzem sa xyz razy modliť, už ma unavuje to isté opakovať dookola, nie je to normálne, ja si to plne uvedomujem, ale ten strach a tie hlúpe myšlienky ma ale predsa napokon donútia sa furt modliť, lebo sa ozaj bojím že sa niečo stane. Neviem, ako mám tie myšlienky zastaviť...prečo musím takto trpieť? Obmedzuje ma to v učení, aj na školských záchodoch sa modlím, je to HROZNÉ. Pomôžte mi prosím Vás.

Filip TT

Majka neodchadzaj este, ked sa budes potrebovat uistit, ze nikoho nepreklinas, mozes tu znova poziadat o podporu.

Aj ked najviac by ti asi pomohlo, keby ta objal realny clovek a povedal ti, ze sa nic nedeje a vsetko bude dobre....

loser-

Dakujem Vam velmi za Vasu podporu. Naozaj neverim tomu ze mi tolko ludi pomohlo. Dakujem ze ste ma neodsudili, ze ste mi vysvetlili co sa so mnou deje. Tato choroba je peklo, neumyselne ublizujete inym svojimi myslienkami a trapite sa pri dlhych modlitbach. Je to hrozne, tato choroba mi znicila zivot, vzala mi radost a ponorila ma do strachu. Stale tie pochybnosti a strach bude kdesi v kutiku duse, ale ak sa mi podari zit bez toho aby som hned rana zacala s modlitbou, potom sa v duchu modlila v buse, potom som utekala na skolsky zachod a tam som sa modlila a dufala ze nik ma nevyrusi. Stale som si len cosi pre seba mrmlala, prosila o odpustenie, ten pocit zufalosti sa neda opisat. Vykonavala som fakt kompulzie furt. Isla som na zachod o 20,30 a 21,45 som po dlhej modlitbe vychadzala. Rodicom som klamala ze ma boli brucho. A najhorsie ze ked som ostala sama doma tak to som vyuzivala na dlhocizne modlitby. Tie mi priniesli len kratkodobu ulavu. Stacila jedna myslienka ktoru vyvolal nevinny pohlad na cloveka a zase bum modlitba. Ocny kontakt je pre mna nemozny. Tato choroba je peklo na zemi, ja nepotrebujem nic, len sa z tohto vyhrabat. Nic ine si nezelam.

anjelik *

Nie, na zajačiu labku prisahám, že sa nemusíš báť a ničoho. :o) Kľudne ži svoj študentský život, páchaj menšie či väčšie *hriechy*, a hlavne, nezabúdaj na jedno. Snaž sa konať dobré skutky, nie kvôli tomu, že niečo z toho budeš mať, ale preto, že niečo z toho získa ten druhý. Konaj nezištne a s pevnou vierou v samú seba. Že aj keď náááhodou pochybíš, nebude to úmyselne, ale z neznalosti. Tá ide ruka v ruke s mladosťou a bezstarostnosťou. Drž sa a ozvi sa, keď ťa opäť prepadnú pochybnosti, zase ich zmetieme do kúta zabudnutia, presne tam, kam staré a nepotrebné rárohy patria. :o) Raz sa to naučíš aj sama a toto obdobie bude iba ako zlý sen, ktorý sa vlastne ani nestal.

anjelik *

Ja som zase čítala, že bol kocúr Mikeš a vedel rozprávať a mal čižmičky. Skúšala som to s veľa kocúrmi a ani jeden nechcel ani ceknúť a ani papuče nosiť. ;o)

anjelik *

Prečo veštice, ti vysvetlila Marion, ja ti len doplním k tomu boju. Ak ty si tá, čo ten strach vytvára, si ním, potom vlastne bojuješ sama proti sebe. Takže, ak vyhráš, kto je víťaz a kto je porazený?? Ak sa zamyslíš, tak potom pochopíš. Proti strachu sa nebojuje, strach sa premieňa na odvahu. Takže, pri prvom náznaku strachu, je nutné si uvedomiť, že ja ten strach mením na odvahu, nebojím sa, že ubližujem, naopak, pomáham svojimi myšlienkami, svojou láskou, pochopením k sebe a druhým. Nepôjde to hneď, ale tým, že to budeš opakovať a skúšať, postupne si pretvoríš osobnosť z ustráchanej Dorotky na odvážnu Dorku, ktorá vie, že nie je dokonalá, ale dokonalosť v sebe tvorí. :o)
Ak neznalý a slabý číta o posadnutiach a urieknutiach, ľahko podľahne ilúziám a začne sa strácať. Preto náboženstvo zakazovalo čary a mágiu...zase v tomto to nemysleli zle, len sa to časom zase vymklo spod kontroly. :o)

marion78

podla mna nebojuj s tou myslienkou,len ju zosilnis.bojuj s tym strachom,ze niekomu uskodis.proste urob,to coho sa bojis,nechaj tie myslienky prudit a uvidis,ze tym ludom sa nic nestane.uvidis..obcas sa sice niekomu nieco stane,ale to nema nic s tebou..

marion78

ludia navstevuju vestice a veria urieknutiam,pretoze si nechcu priznat,ze mnohe veci a nezdary v zivote si sposobuju sami ,snazia sa to zvalit na niekoho,alebo proste hladaju pomoc u vestic,lebo si nevedia rady. je to jjednoduchsie,ako sa zamysliet nad sebou.celkom dobri ludia niesu,kazdy ma v sebe aj neprajne myslienky,bohuzial.je len na tebe,ktore v sebe budes zivit.to,ze niekoho preklinas,nerobis to z duse,je to len myslienka,necitis to tak,nechces.je to myslienka,ktora nema s tebou nic spolocne.od niekial prichadza..nevravi to nic o tebe,ze si taka.kedze si uvedomujes,ze ta myslienka nie je spravna..necitaj tieto veci o prekliatiach,takto kedysi upalovali carodejnice a nedopadlo to dobre..urcite su aj nejake nadprirodzene veci,ale na to sme my podla mna slabi,aby sme ovladali cudzich ludi..mozes im uskodit ohovaranim a tak,ale nie myslienkami.

loserwithstupid

Presne si to vystihla Anjelik. Naozaj viem, ze nemam nato silu, ale ten strach ma pohana. Preco potom tolko ludi citi prekliatie, preco je prekliatie take rozsirene, kopa ludi navstevuje vestice, chce sa odkliat, nedari sa im. Preco existuju rozne ritualy proti prekliatiu? Existuje aj prekliatie z myslienok.. Som to citala :-(